Elegem van! Anya kidobott, mit csinaljak?
Apád mennyi időt tölt otthon? Ne mondd, hogy neki nem tűnt fel, hogy hova jutott az anyád és az öcséd.. valószínűleg ő sem azért gürizik külföldön, hogy a hazaadott pénzből a felesége élvezkedjen és pszichopatát neveljen a fiából, miközben a lányok menekülnek otthonról, vagy éppen ki vannak dobva.
Bárhogy is alakul, a kutyát ne vidd vissza abba a házba. Add inkább egy rokonhoz, ismerőshöz átmenetileg, vagy örökbe.. az tuti, hogy a kiskirályfi nincs hozzászokva, hogy valaki beleavatkozzon abba, amit ő jónak lát, és nem tudsz 24 órában figyelni az állatra. Aki pedig nem hiszi, hogy egy 6 éves tudja, ha fájdalmat okoz, téved. Már egy 3 éves is aggódik az anyjáért, ha látja, hogy fáj neki valami, vagy szomorú.. A kissrác igenis tudja, mikor okoz fájdalmat, de mivel senki nem állítja le, ő csinálja és élvezi. Azt is tudja 6 évesen, hogy nem öntünk lekvárt a fiókba, nem vagdosunk kábeleket, stb.. Ha az anyja nem neveli, legalább abból megtanulta volna, hogy a testvérei hogyan reagálnak a tetteire. Tudja, hogy rossz, de az anyja támogatását élvezi, úgyhogy nincs miért leállnia. Neki szabad fájdalmat és bosszúságot okoznia, örömét leli benne, úgyhogy meg is teszi.
Teljesen megértem, hogy elszakadt a cérna, bár addig ütni, míg vérezni kezdett az orra, talán túlzás volt...
Talán anyukád is megbánja hogy elzavart és bocsánatot kér.
Érdekes, hogy te és a testvéreid normálisak vagytok, az öcséd meg ilyen. Ha jól értem, ő az egyetlen fiú. Lehet, hogy anyukád emiatt babusgatja annyira, illetve mert tudja hogy ő is egyre idősebb lesz és próbál minél többet lenni a pici fiával, csak sajnos túlzásba viszi.
Ezt a viselkedést az óvodában észre kellett vegyék, és az iskolában hatalmas probléma lesz, mind a figyelem hiány, mind az akaratos és agresszív viselkedés. Legjobb volna szakemberhez fordulni, az anyukádnak és a gyereknek is elkelne a segítség.
Hát barátom, ha valaki én aztán ellene vagyok az agressziónak, de itt mást nem tehettél, rohadtul megértem a reakciódat. Húzz el onnan véglegesen, kutyástól-mindenestől, mielőtt idegroncs lesz belőled.
Jóanyád valószínűleg a kapuzárási pánik közepén táncol, azért kellett neki a gyerek. Fél attól, hogy vége az életének, így megpróbálja ezt egy gyerekkel "megtoldani", viszont elvesztette az ítélőképességét, aminek ez lett az eredménye. Jó eséllyel nem klappol valami a gyerekkel mentálisan, ami lehet genetika, de a nevelés következménye is (ugyebár kései gyerek, itt már nagyobb a kockázat, bár nem vagyok szakértő).
Akár így, akár úgy, neked onnan jó messzire el kell húzni. Mint családtag,tehetsz bejelentést a gyámügyön, így hamarabb vizsgálják ki hivatalból a helyzetet, mintha vadidegen lennél.
A kutyás részt megértem, a többi enyhe testvéri féltékenység, hogy most ő van középontban, vele foglalkoznak, neki van megengedve minden. Testvérek közötti civakodások meg mindig is voltak, csak neked most furcsa, mert te 19 vagy ő meg csak 6, így "egyenlőtlen" az elbírálás.
Amúgy meg ahhoz képest, hogy egyetemre jársz, elég pongyola a fogalmazásod.
Gyönyörű anyád van, a gyámügy meg fogja dicsérni!
Mindenképpen szóljatok a gyámügynek a nővéreddel, mert ez nem állapot, amit az a gyerek művel, anyád meg asszisztál hozzá.
Ha ez nem változik, akkor ebből az lesz, hogy a normális gyerekei felé se fognak nézni, a kisherceg meg majd 16-18 éves korában anyád torkához szorít egy kést pénzt követelve. Tipikusan így kell bűnözőt nevelni. Ha anyádnak ennyi esze van, akkor megérdemli azt a gyereket. Sajnos nem tudsz most mást tenni a gyámügyön kívül, mint elköltözni. Nővéred nem tud ebben segíteni? Vagy kollégium?
Ha ez velem történt volna, én már úgy kiosztottam volna anyádat a fenébe, hogy azt nem teszi zsebre. Elég büntetés lesz neki ez a gyere tinédzser korban. De én a gyámügynek mindenképpen szólnék, mert ez már elég súlyos eset.
Oviba jár az öcséd? Az iskola előtti utolsó évben jelenleg is kötelező napi 4 órában oviba járnia a gyereknek. Ott nem jöttek elő a problémák, nem áll a bál? Vagy csak szeptembertől lesz ovis?
Apukádat hívd fel, beszélj vele a történtekről, így leglább ismerni fogja a te nézőpontodból is a dolgokat.
Kutyád hogy van?
Kapott volna tőlem a kábeles-lekváros eset után akkora sallert, hogy a fal adja a másikat. Anyádtól meg megkérdeztem volna, hogy miért bünteti a gyerekeit ezzel a s..ggdugasszal, miért nem neveli, ha már mindenképpen kellett ez a gyerek. Szóljatok a gyámügynek, mert esélyes, hogy elveszik tőle, viszont számoljatok azzal is, hogy ő meg titeket fog ezért hibáztatni, de anyádnál NEM maradhat ez a gyerek, mert ennél már csak rosszabb jön, főleg ha idősebb lesz. Apád is gondolom tudja, hogy otthon mi a helyzet, ezért kamionozik a világ végén.
Próbáljatok meg elköltözni, vagy kollégiumba menni, mert csak ti jártok rosszul, ha anyád ennek a majomnak a pártját fogja. Majd a gyámügynek lesz hozzá egy két "kellemes" szava, mindenképpen jelentsétek az esetet!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!