A férfiak mennyit segítenek a páruknak, mennyi házimunkát végeznek?
Bármit megcsinál amire megkérem. Ha kell takarít, berakja a mosást, WC-t, fürdőszobát takarít.
Két dolgot nem kérek tőle: főzést, vasalást. Sokszor hétvégente, amikor a gyerekek miatt kicsit (nagyon) elhavazok a házimunkával, szó nélkül nekiáll egy helyiségnek. Sokkal alaposabb, mint én.
A ház körüli pasi munkákat is elvégzi. A pénzügyeket (sajnos inkább csak kiadásokat: rezsi, bank, gyerekek) én tartom kézben.
24/F
Sztem elég sokat segítek a feleségemnek, néha talán többet munkálkodok itthon mint ő. Ugyanis ő tovább dolgozik mint én, este ér haza, én meg 4-5re. Ilyenkor megcsinálom a tennivalókat: lemegyek a boltba, bepakolom a szennyest, vagy éppen kiteregetem, leviszem a szemetet. Aztán általában főzök valamit, mire hazaér, (ezt mindig meghálálja :)) ha már nagyon fáradt akkor én szoktam elmosogatni is (a mosogatást utálom dehát kell). Hétvégén cserébe ő főz, én mosogatok, és a lakást együtt takarítjuk, én porszívózok, és a fürdőszobát, WCt takarítom. A vasalást sose bízza rám, és bevásárolni együtt szoktunk.
Szóval szívesen csinálom az itthoni dolgokat, jó hogy segíthetek a páromnak, nem is nagyon bírnám nézni ha este még fáradtan ő robotolna itthon, nem is tudom mások hogy bírják ezt.
Mindent megcsinál, amit észrevesz, és mindent, amire megkérem. Én pl. sose mosogatok, mert azt utálom.
De ő előttem élt vagy 5 évet agglegényként, nem a mama szoknyájáról kerültünk össze, szerintem ez is benne volt, hogy rájött a tiszta ruha/edény, friss kaja nem magától terem meg.
Mi is közösen csinálunk mindent. Vannak olyasmik, amiket jellemzően egyikünk csinál...pl. mindig a párom vasal. Én nem szeretem csinálni, nem is csinálom jól. Nincs türelmem, ő "pepecselősebb". Persze-vészhelyzetben- megcsinálom én is.
Ő viszont ritkán főz. Tud ugyan, de egy sima főzelékhez is akciótervet, műszaki leírást és ütemtervet készít, ezért ez több órás macera lenne:D
Amúgy mindent közösen, vagy megosztva csinálunk. Mivel 4 egyetemista fiunk van, ezért -ha éppen mindenki otthon tenyészik- ipari mennyiségű kaja kell, bődület mosnivaló és minden, ami ezzel jár. Olyankor hatan ugrunk neki a dolgoknak, úgy gyorsan megy.
Hét közbe a munkák függvényében, szrevétlenül osztozunk a tennivalókon. Aki előbb haza tud érni, az vásárol és "házimunkázik", amíg a másik haza nem ér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!