Mennyi házimunkát végeznek a férfiak?
Férfiak! Mi az a házimunka, amit átvállaltok feleségetektől, barátnőtöktől, esetleg anyukátoktól? Csak alkalmanként végeztek házimunkát v. rendszeresen? Esetleg egyáltalán nem? Hogy vélekedtek erről a dologról/kérdésről?
Nők! Mi az a házimunka, amit férjetek, barátotok, esetleg más férfi hozzátartozótok végez? Felajánlja/felajánlotta saját maga a segítséget, v. nektek kell(ett) rávenni? Rendszeresen segít otthon, v. csak ha megkéritek? Esetleg rátok hagyja, mondván, hogy ez a nők dolga?
Nemet, kort írjatok!
Nálunk már az elején úgy lett bevezetve, hogy a férjem is kiveszi a házimunkából a részét. Az ő dolga a mosogatás, szemét kivitel és hétvégén a porszívózás és a felmosás (többnyire magától megcsinálja, de előfordul, hogy emlékeztetni kell rá). Én főzök, mosok, vasalok, naponta felsöprök, esetleg felmosok, sétáltatom a kutyákat és nézem át a gyerek iskolai cuccát.
28/L
Semmit nem várok el a feleségemtől mert nem cselédem, hanem családtag. A saját jól felfogott érdekében, nem bízza rám a főzést, mosást és a vasalást. Viszont remekül tudok porszívózni, felmosni, kiteregetni, port törölni, főzésnél ha muszáj a keze alá dolgozni, és nagyon flottul rendben tudom tartani a kertet, ellátom a macskákat, meg a kutyát.:)
Bevallom, néha rám kell szólni, hogy segítsek, de sosem húzom a számat. Ha nagyon fáradt vagyok/vagyunk, úgyis másnapra marad a házimunka. Ja !!! És a feleségemnek férfiagya van, nála alap, hogy a házimunka nem előzi meg a szexet
Nekem egészen addig nem tünt fel, hogy pl a bátyám nem csinál semmit, amíg most a szüleim el nem mentek nyaralni. 10 napra elmentek. Én főiskolás vagyok, tesóm dolgozik.
10 napon keresztül egy gyufát nem tett keresztbe. Egész 10 nap alatt robotoltam, ágynemüt húztam, mostam, teregettem, vasaltam, főztem, porszívóztam, locsoltam, füvet nyírtam, kutyákat fürdettem, etettem, kapáltam, boltba jártam.... tesóm semmit nem csinált, csak hazajött munkából lefürdött, elment konditerembe aztán hazajött lefeküdt aludni és kész.
Tehát: bátyám semmit nem csinál.
Apukám ha itthon van gyakran főz és mosogatni is szokott.
Ezen kívül anya meg én csináljuk a háztartást.
Főzni én főzök a legtöbbször, a mosogatógépbe is bepakolok, a mosógépet, a szárítót is kb. 1 perc alatt elintézem.
A férjem fizeti a takarítónő felét (aki hála istennek vasal is) fizeti a fiút aki a kertet rendben tartja és sokat foglalkozik a gyerekekkel, hétvégén elviszi őket, este ő olvas mesét. Nekem ez így megfelel.
Ha nincs itthon senki, akkor mindent én csinálok. Ha csak a bátyám van itthon, ő nem csinál semmit, csak akkor amikor rá van szólva. Legtöbbször mosogatni, takarítani szoktam.
F/21
37/N
Nálunk a párom mindent megcsinál, egy dolgot kivéve: a ruhásszekrény rendben tartását. Egyébként kezdetektől fogva mindent közösen csinálunk. Mos, tereget (ahogy nekem is pászol, mert a nadrágot a korcánál fogva kell felcsipeszelni), vasalni is tud, mosogat, főz, wc-t takarít, még az ablakokat is tisztességesen megpucolja. Ilyen szempontból egy főnyeremény. A hugoméknál is ez a helyzet, szóval a sógorom is univerzális.
A nővéreméknél viszont a tesóm a cseléd, a sógor semmit (írd és mondd semmit) nem csinál, még kaját sem magának. Ki kell szolgálni, a lökött nővérem meg megcsinálja, bár már kezd a terhére lenni, de nem hiszem hogy javulni fog a helyzet. Sőt, nő létére sokszor ő vág fát is a tüzeléshez, úgyhogy a sógorom egy semmirekellő. De három kapcsolatból két normális egész jó arány :-)
Nálunk sajnos van egy olyan család modell a párom (FFI) részéről, amiben anyuka a cseléd a szó legszorosabb értelmében, és aaz apuka a császár, aki ül a trónon. Hát persze, h a drágám ezt látta születésétől fogva, és velem is próbálta-próbálja megcsinálni...
Én azon lepődtem meg, amikor anyuka robotolt a konyhában, apuka meg kiment a konyhába, ki volt már készitve a reggel egy tálcára, oda szólt apuka, hoy "hozzá be nekem reggelit".Azzal a lendülettel bevágódott a szobába, és elvárta, hogy anyuka vigye utána a tálca reggelit... Pfff.
Mennyibe tartott volna megfogni a tálcát apukának, és bevinni??? Na ez undorítóóó!!!
Szóval a párom azt hiszi néha rólam, hogy bejárónője vagyok, és ha nem hozok be neki inni valót, akkor meg magyaráz... Érdekesek a férfiak...
Azok a nők az érdekesek akik általánosítanak egy lusta kisebbség rossz példájából az egész férfi nemre.
Meg azok, akik szegények egész nap a TV előtt unatkoznak és a mocskos férjük meg egész nap melózni van, aztán amikor fáradtan hazaesik, akkor hallgathatja, hogy milyen rossz minden második nap főzni, meg takarítani, meg bevásárolni és mi az, hogy a férfi alig segít otthon.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!