Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Családi béke hogyan lehetne...

Családi béke hogyan lehetne nálunk a szomszéd miatt?

Figyelt kérdés

3 éve vettünk egy lakást. Sajnos elfelejtették mondani, hogy a fölöttünk lakó 50 éves pasas hiperaktív időszakaiban egész éjjel dübörög, pakol, rámol, jön-megy... Én komolyan nem tudom, mikor alszik :(

Azóta megtudtuk, hogy skizofrén, és kb. havonta beviszik a pszichiátriára, (rendőrt hívnak a szomszédok, ők pedig a mentőt, benyugatózzák és viszik), ott van egy hónapot, de 3 hét múlva újra bekattan, és akkor elszabadul a pokol.

Éjjel mindenkit végigcsenget a lépcsőházban, kitöri az ablaküvegeket a bejárati ajtón, a kert tele van a lakásából ledobált szeméttel, üvegekkel, lábasokkal, könyvekkel.. és tehetetlenek vagyunk.

Beszélni nem lehet vele, mert nem érti mi a bajunk. A dokiját kinyomoztam és elmentem hozzá személyesen, sajna ő is csak széttárja a kezét.. Évek óta ez van, már több mint 15 éve. Beviszik, leszedálják, kiengedik.

A mi életünk pedig pokol, amikor otthon van. Félek tőle én is és a gyerekek is.. a szomszédok is. Nekem már gyomorgörcsöm van, amikor meglátom, még amikor épp jól van, akkor is.

Költözés kb. két év múlva lesz lehetséges a hitel miatt :((

Megőrülök, mit csináljak?? Kész idegroncs kezdek már lenni. Pont mi lakunk alattuk, így minket érint legjobban a dolog. A többi lakót is zavarja, de mi vagyunk a legjobban érintettek.

2010. febr. 9. 23:00
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
A pszichiátriai betegségek nagy részének a fő tünete a betegségbelátás hiánya! Ezek nem gonosz emberek, hanem igenis betegek! Nem kívánom, h megtudd, mivel jár egy ilyen betegség (láttam ilyen beteget közelről). Attól függetlenül persze vagy olyan gyámot kell mellé rakatni, aki rendszeresen beszedeti vele a gyógyszereit, vagy elmeszociális otthonba kell vitetni. Mások életét nem zavarhatja ilyen szinten.
2010. febr. 11. 09:34
 32/32 anonim ***** válasza:

A pszichiátriára bevihetnek akkor is ha normális vagy csak épp akkor dühös és agresszív voltál, megmámorosodva a pusztítástól.

A skizofréniának meg biztos vannak fokozatai. Vagyis az illető valahol a beteg és az állatember között helyezkedik el. Ha inkább egy állat attól még lehet kicsit beteg, de akkor a rábeszélés hatékonyabb.

2010. febr. 11. 17:09
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!