Családi béke hogyan lehetne nálunk a szomszéd miatt?
3 éve vettünk egy lakást. Sajnos elfelejtették mondani, hogy a fölöttünk lakó 50 éves pasas hiperaktív időszakaiban egész éjjel dübörög, pakol, rámol, jön-megy... Én komolyan nem tudom, mikor alszik :(
Azóta megtudtuk, hogy skizofrén, és kb. havonta beviszik a pszichiátriára, (rendőrt hívnak a szomszédok, ők pedig a mentőt, benyugatózzák és viszik), ott van egy hónapot, de 3 hét múlva újra bekattan, és akkor elszabadul a pokol.
Éjjel mindenkit végigcsenget a lépcsőházban, kitöri az ablaküvegeket a bejárati ajtón, a kert tele van a lakásából ledobált szeméttel, üvegekkel, lábasokkal, könyvekkel.. és tehetetlenek vagyunk.
Beszélni nem lehet vele, mert nem érti mi a bajunk. A dokiját kinyomoztam és elmentem hozzá személyesen, sajna ő is csak széttárja a kezét.. Évek óta ez van, már több mint 15 éve. Beviszik, leszedálják, kiengedik.
A mi életünk pedig pokol, amikor otthon van. Félek tőle én is és a gyerekek is.. a szomszédok is. Nekem már gyomorgörcsöm van, amikor meglátom, még amikor épp jól van, akkor is.
Költözés kb. két év múlva lesz lehetséges a hitel miatt :((
Megőrülök, mit csináljak?? Kész idegroncs kezdek már lenni. Pont mi lakunk alattuk, így minket érint legjobban a dolog. A többi lakót is zavarja, de mi vagyunk a legjobban érintettek.
Igen, most azon vagyunk, hogy elmeszociális otthonba kerüljön, erre mondta a dokija, hogy ennek az első lépése volt (egy éve) a gyám kirendelése. De ezekbe az otthonokba kihalásos alapon lehet bejutni, ráadásul az "ő állapota még nem indokolja, de már érik a dolog, de ez évekig is eltarthat még" - mondta a dokija szóról szóra.
Én már komolyan csak abban reménykedem, hogy amikor nem vagyunk otthon, felrobbantja a lakását (tudom, a miénk is repül), de legalább eltennék onnan végre... és normális életet élhetnénk.
és mi lenne,ha megint felkeresnéd az orvost azzal,hogy a lépcsőházban üvöltött veled(meg mondjuk kicsit kiszineznéd a dolgot,hogy neked vágott valami tárgyat)
akkor már a környezetére veszélyes.nem?nem szép dolog ez,de hát ennek az embernek segítségre van szüksége,ti megőrültök,mindenkinke az lenne a legjobb, ha bekerülne egy ilyen intézetbe.nehogy elfajuljanak a dolgok.és neadjisten valakit tényleg bántata a házban...
A verést azért ajánlották sokan mert gondolom az elején a leírásokból nem az jött ki hogy beteg, hanem hogy csak antiszociális.
Mindenki abajog hogy jajj szegény, mert beteg, de a ti szomszédotok lefogadom nem ilyen! Könnyű egy nyugodt, kellemes környéken lévő, otthonos lakásból nyugalomra inteni valakit, akinek pokollá lett az élete a lakótársa miatt.
Ha ürülékes a lakása akkor ÁNTSZ!
Lakásbiztosítást kössetek!
A lekásmaffia könnyen kitehetné. Az oké hogy beteg, de ha a gyerekeimet kéne félteni tőle, akkor lesz@rnám hogy mennyire beteg....
Mellesleg az őrjöngő betegeket is meg kell fékezni. Az ott lakók pedig csak lakók és nem betegápolók! Ha valakit az otthonában folyamatosan zaklatnak akkor meg lehet érteni, ha radikálisabb eszközökhöz nyúl.
A következő lakót ne vágd át! Nem lenne szép.
Lentre olyan vaskaput tegyetek amit nem tud berúgni! Vagy legalább eltöri a lábát.
A gyámját is fel lehetne jelenteni szerintem. A veszélyesség bizonyítása mellett, szerintem simán be lehetne záratni az idegosztályra.
Én nem kockáztatnám, hogy valamikor bekattan és elkap pl egy kisgyereket. Nem lehet tudni. Sőt, sok hasonló tragédiát sem lehetett előre látni!
Sajnállak és nem tudok neked tanácsot adni, csak azt tudnám elmondani hogy én a helyedben agresszív lennék, ha valaki a családomat veszélyeztetné, akár beteg akár nem.
Végülis a legtöbb, hasonló rémálomra ébredő, szeretteik temetésén álldogáló embernek nem az a gondolat járja át az elméjét, hogy az elkövető szegény beteg volt.
Lehet hogy ez már túlzás, de csak addig amíg nem történik komoly baj! A híradó nagyon jó példa erre!
emlékszem volt apósom esetére.talán hasznos lehet neked.ugyan ilyen beteg volt(vagy mégsem? mert tudta befolyásolni a cselekedeteit nagyon is).
szóval néha gondolt egyet és nem szedte a gyógyszereit,mondván nem beteg.elmentünk az orvoshoz,aki a gyógyszert injekcióra váltotta,amiért két havonta be kellett járnia.megmondta a doki,ha nem megy be,ugrott a rokkantsági nyugdíj.a szuri felért a mindennap beszedett gyógyszerrel.és érdekes,mert bement mindig,valahogy nem akart pénz nélkül maradni.
talán megkérdezhetnéd a dokiját erről a lehetőségről.tudom hogy van ilyen!benne voltunk.
akkor normális emberként lehetne vele egy házban élni.ezt látom megoldásnak.el nem viszik.apósomat többször akartuk elvitetni rendörrel,orvossal.volt hogy baltával kergetett minket és soha nem mertünk hátat fordítani neki.zárt ajtóval aludtunk.iszonyat volt.ma is jár a szurira és minden rendben.és ő is belátja hogy iszonyat úgy.a rendör azt mondta amíg vér nem folyik,nem vihetik el.az orvos azt,hogy amíg el látja magát nem vitetheti intézetbe,csak ha önként akar menni.próbáld meg!szorítok!
én ajánlottam a verést, jó, lehet, hogy nem kellett volna ilyen erősen fogalmaznom.
mindenesetre a véleményem az az ilyen "betegekről", hogy legtöbbjük nem is beteg, csak egy alattomos, gonosz ember, aki egy kreált betegség mögé bújik. nem mindegyik, de a legtöbb.
aki tisztában van vele, hogy van ez a problémája, és tényleg beteg, az rendesen beszedi a gyógyszereit. ha egyszer elkezdi szedni, soha nem is jön elő rajta a roham, tehát mivel mindig normális lesz, egyetlen napot sem fog kihagyni a gyógyszerszedésből.
ő egyszerűen azért nem szedi be, mert imádja rombolni, pusztítani a környezetét. élvezi, ha megfélemlíthet másokat, egy kegyetlen, velejéig romlott ember, akin a megfélemlítés biztosan segítene...
Köszönöm a válaszaitokat. Na, az előbb (fél órája) elvitték a mentősök, mert szétverte a villanyórát egy kisbaltával.. :( Már negyedjére.... A dokija és a gyámja is tud róla. Egyszerűen nem hiszem el, hogy nincs erre megoldás.
Az indítómban írtam hogy beteg!!! Amúgy meg nem antiszociális, amikor épp "normális".
Ez a rokkantnyugdíjas felvetés nem volt rossz. Rákérdezek a gyámhivatalnál, hogy hogy és mit lehetne tenni. Köszi szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!