Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek egy nő mennyi...

Szerintetek egy nő mennyi nettó fizetéssel, milyen anyagi javak tulajdonában vállaljon gyereket?

Figyelt kérdés
A kérdésem nem provokáció sokszor olvasom itt hogy egy nő ne szüljön a férjének megfelelő fizetés, anyagiak nélkül. Mert ha esetleg elhagyja akkor biztosítson olyan körülményeket mint amit a férfival közösen. Mennyi az a fizetés ami jónak számít jelen helyzetben szerintetek, rezsit vagy albérletet, étkezést mindent beleszamolva?
2015. febr. 1. 08:26
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
43%
Ha az eredeti családja segítségével, minimális tartásdíj mellett fel tudja nevelni nagy nélkülözés nélkül, azon a szinten, ahogyan ő is felnőtt, amilyen életszínvonalat szán neki (pl. taníttatás, művelődés), azt tudják így fedezni.
2015. febr. 1. 08:58
 12/25 anonim ***** válasza:
43%
Nekünk nincs saját lakás...esélytelen, ha csak meg nem nyerjük a lottó 5-öt, soha nem is lesz. A szüleim vidéki családi házában élünk...elférünk...bár nyilván sokkal jobb lenne külön, de erre nem telik. A férjem netto 110-120 ezer ft-ot keres...én netto 100-at (Pest megyében!). Itt a környéken ez számít átlagnak. Nem tudom, hogy akik 200-300-400 ezreket keresnek, azok mivel és hol teszik...de irigylem őket. Szóval nincs saját lakás (jó nyilván öröklök majd 3 házat, de az még nagyon-nagyon messze van), nincs kocsink (bár ezt ha nagyon akar az ember, bármikor tud venni...nyilván nem szalonból, hanem csak egy öreg használtat...na de a lényeg, hogy elvigye oda az embert, ahova akarja). És ennyit keresünk. Ketten kb 220 ezer ft nettót. Félretéve nincs semmi...viszont a hiteleinket likvidáltuk, legalább azok sincsenek. Nos, én erre már merek vállalni babát. Mire várjak? Csodára? Arra, hogy netán rám szakad egy szép napon az OTP? Nem. Nyilván nem fog 8 évesen 100 ezres okostelót kapni a gyerek...(bár szerintem NEM IS KELL), mégis úgy érzem, gondolom, hogy fel tudjuk nevelni tisztességgel. 30/nő
2015. febr. 1. 09:30
 13/25 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem itt nem erről van szó,hogy milyen netto fizetéssel és olyan szinten mint amikor együtt éltek stb... Itt arról van szó,hogy sok nő vállal úgy gyereket,hogy egy percig nem dolgozott előtte,hogy gyakorlata legyen ,ha vissza kell mennie dolgozni legyen mit felmutatnia,vagy még szakmája sincs,és a fáradságot sem veszi,hogy tanuljon ,legalább akkor(ha már így alakult) amikor otthon van a gyerekkel.Semennyi megtakarított pénze nincs,az előbbiekből kifolyólag,még annyi sem,hogy 1-2 hónap kauciót kifizessen egy pici albérletre,ha úgy alakulna,hogy költöznie kell a gyerekkel.Ahogy itt nézem,vannak olyanok,1.5-2 éves a gyerek,megromlott nagyon a kapcsolat,nem tud hova menni,panaszkodik,de esetleg bölcsit intézni( tudom,hogy nem egyszerű) és dolgozni menni az esszében sem jut....Egy gyereknek ha kevés pénzből is,de van étel a gyomrában,ruhája,és kulturált fedél a feje felett (mindenféle luxus nélkül) el lehet tartani.Még mindig jobb ,mint egy zsarnok ,verekedős apuka,állandóan veszekedő családban felnőni.
2015. febr. 1. 09:44
 14/25 anonim ***** válasza:
91%
Szerintem ez teljesen egyéni, kinek mik az igényei, lehet 100 ezer is, meg lehet 1 millió is kevés. A minimum egy kisgyermekes egyedülálló anyukának kb. 120-150 körül gondolnám, plusz még a gyerektartás - ha fizet az apa, de sajnos sokszor ebben sem lehet mindig bízni. De ebből ruházkodás, szórakozás, nyaralás, stb. nem hinném, hogy telik, max a gyereknek a szükséges dolgok, anyuka biztos nem tudna magára költeni. Én pont ezért 200 alatt nem vállalnék gyereket (függetlenül a párom jövedelmétől), nyilván azon is vagyok, hogy emelkedjen a fizum, ezért tanulok munka mellett is.
2015. febr. 1. 12:29
 15/25 anonim ***** válasza:

Ez változó, de vannak azért alapdolgok:

2 főre az étel min. 50-60.000 ft, és akkor az még nem is valami változatos

A rezsi is belekerül általában min. 30-60.000-be

Ruha, gyógyszerek, egyéb alapdolgok legyen 10-30.000 havonta

Közlekedés, legyen az bérlet vagy benzin megint 10-30.000

És akkor ugye albérlet vagy hitel, ami aztán 30.000-től kezdve akár 150.000 vagy több is lehet...

A lakhatást nem beleszámolva tehát szerintem kb. 100.000 nettó a minimum, de az akkor még csak vegetálás. Ha úgy számolok, hogy azért értelmesen el tudjanak éldegélni, ennek pont a dupláját mondanám.

2015. febr. 1. 12:45
 16/25 anonim ***** válasza:
41%
OFF: aki lepontozgat az mennyit keres? Vagy irigy arra mások mennyit keresnek? Vagy kevesli mások keresetét? Nem igazán értem valakinek miért fáj az, hogy én 200 alatt nem vállalnék gyereket?! :) De örülök neki, hogy valakit ez ennyire érzékenyen érint. :)
2015. febr. 1. 12:54
 17/25 anonim ***** válasza:
Van egy hitelmentes családi házam amiben élünk,plusz 5 millió ft megtakarításom.Ez házasság előtt szerzett külön vagyon,tehát az enyém.Szülés előtt 6 éves munkaviszonnyal rendelkeztem,sajnos a céget felszámolták mikor megszültem rá nem sokkal.Nem rég telt le a gyed/gyes,most munkát keresek.Nekem még az állás ami hiányzik ahhoz,hogy teljes biztonságban érezzem magam.De remélem lesz majd az is.Tudom sokan nem ilyen szerencsések mint én,de így sem szülök a világba 3 gyereket,nagyrészt mert megbízhatatlan a férjem sajnos,nem tudom,hogyan építhetnék rá,sajnos úgy érzem,hogy sehogy.Férjemmel együtt élve,nekem egy minimálbéres állás is elég,férjem nélkül egyedül nevelve is bőven elég lenne egy 100.000 (csp+ gyerektartás+ adókedvezmény még ami hozzájönne) bőven elég lenne.
2015. febr. 1. 13:17
 18/25 anonim ***** válasza:

Nem az összeg a lényeg elsősorban. Végzettség, munkatapasztalat és igény a folyamatos tanulásra, hogy értékes munkaerő legyen az ember. Tehát, ha kiteszik a munkahelyéről, jó eséllyel találjon valamit rövid időn belül.

Egy év alatti a gyerekem, közgazdász vagyok, van 5 év munkatapasztalatom és jelenleg is továbbképzésen veszek részt (cég fizeti, szakirányú továbbképzés). Illetve van két felsőfokú nyelvvizsgám, de további két nyelvet is használható szinten beszélek. Nyelvet egyébként otthon is lehet tanulni. Internetről, ingyen.

2015. febr. 1. 13:28
 19/25 A kérdező kommentje:
Én ezt értem szépen is hangzik de nehéz kivitelezni. Mert pl. sok embert ismerek akik csak ideiglenesen dolgoznak tehát egy biztos állásra nem veszik fel őket. Sajnos legtöbbször az állás betöltése is protekció alapján történik. Így egy átlagos, egyetemet végzett embernek is nehéz elhelyezkedni de azoknak akiknek nincs végzettségük szinte lehetetlen. Persze el lehet költözni de ahhoz pénz kell, és a kis faluban, városban élő fiataloknak reménytelen a helyzetük akiknek a nagy részét a szülők sem tudják támogatni.
2015. febr. 1. 14:41
 20/25 anonim ***** válasza:
100%
Én tudom,hogy ez így van ahogy írod és nehéz manapság állást találni,de az a megoldás rá,hogy szülök 1-2-3 gyereket?
2015. febr. 1. 14:57
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!