Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Netto 300ezer ft-os fizetés...

Netto 300ezer ft-os fizetés után kb mennyi gyerektartást ítél meg a bíroság?

Figyelt kérdés
2014. aug. 11. 23:27
1 2 3
 1/29 anonim válasza:
4%

Már nem a havi fizetést veszik alapul!

Egy ismerősöm aki nem rég vált annak az éves keresetét vették alapul (bár ők ettől függetlenül egyeztek meg a gyerektartás összegében) és meg nézte a bíró hogy bele fér-e az az összeg amiben meg állapodtak!

2014. aug. 12. 00:50
 2/29 anonim ***** válasza:
50%

"Már nem a havi fizetést veszik alapul!

Egy ismerősöm aki nem rég vált annak az éves keresetét vették alapul"

Akkor évi 3 600 000 forint után mennyi?

2014. aug. 12. 01:57
 3/29 anonim ***** válasza:
24%
20% gyerekenként KB. és max. 50% az összes gyerek után.
2014. aug. 12. 03:18
 4/29 anonim ***** válasza:
5%

Jaj, masodik. Minek kötözködni? Ugy értette az elso, hogy ha valakinek változó a bére, akkor atlag számítással fogjak megállapítani.

30e körül lesz. Annál magasabbat csak kivételes estben ítélnek meg. Kiugróan magas jovedelem eseten, mint ez is, nem százalékban, hanem fix összegben határozzák meg.

Le kellene ülni es megbeszélni, hogy mi a minimum, ami a gondozó félnek eleg es mi a maximum, amit a masik fizetni tud es ott megállapodni.

2014. aug. 12. 06:27
 5/29 anonim ***** válasza:
0%

Ez bejelentett munkabér egyébként? Mert csak azt számold, ami a bejelentett, ami után adózik!

Szóval, ha keres 80-at a gyárban, összefusizik 220-at, attól még 80 a jövedelme.:)

2014. aug. 12. 08:33
 6/29 anonim ***** válasza:
csak a bejelentett bér számít.
2014. aug. 12. 09:01
 7/29 anonim ***** válasza:
És ha az adókedvezményt eddig ő igényelte akkor azzal is csökken a bére. Havi 30-40 ezerre gondolok ha tényleg ennyit res.
2014. aug. 12. 10:34
 8/29 anonim ***** válasza:
74%

280-290e-ből ítél meg a bíró nekem 20% de min.40e 1 gyerekre

és a számat sem nyitottam ki hogy mennyit kérek

megállapodás nem volt

ténylegesen 52-58e körül kapok havonta

2014. aug. 12. 10:38
 9/29 anonim ***** válasza:
52%
Én hasonló helyzetben vagyok, mint a kérdező (nem tudom, ő melyik oldalról). Nekem nincs ugyan 300 ezres nettó fizetésem, hanem kevéssel alatta van, de három ügyvédet kérdeztem meg erről, és mindhárman mást mondtak. Az egyik azt, hogy magánokiratban rögzítsem az anyával a megállapodásunkat az összegről, mert az ellen nem lehet végrehajtást kérni; a másik azt, hogy bírói határozattal de peren kívül és lehetőleg a nettó bérem 20%-ról (ami 50 ezer fölött van) egyezzek meg vele, különben a nő rendszeresen perelni fog ellenem a nagyobb összegért; a harmadik meg azt, hogy álljak ki amellett, amit én szeretnék. Én a havi 30 ezret tartom reálisnak, és a harmadik ügyvéd mondta is, hogy hacsak a gyereknek nincs valami extra igénye, akkor ez egyáltalán nem számít alacsony összegnek. A gyerektartás ugyanis nem azért van, hogy abból tartsák el a gyereket, hanem azért, hogy a külön élő szülő azzal JÁRULJON HOZZÁ a gyerek eltartásához. Sajnos sok az olyan eset, amikor a nő szándékosan teherbe ejteti magát (az egyik ügyvéd említett is ilyet a saját ismeretségi köréből), megtartja a gyereket, és ezzel tönkre teszi az apa és részben a gyerek életét is. Viszont jogilag ez semmiben nem különbözik attól, amikor egy háromgyerekes apuka 10 év házasság után otthagyja a családját egy 18 éves csitriért. Mindkét esetben a férfi szívja meg. És sajnos az ilyen jellegű körülmények egyáltalán nem esnek latba a gyerektartás összegének megállapításánál.
2014. aug. 12. 17:27
 10/29 anonim ***** válasza:
82%
Nekem 50-et ítéltek 280 után. (Nem az anyukát kell eltartani, hanem a gyerek életszínvonalát fenntartani, bár nyilván ez sem lehetséges, még 100 e gyt esetén sem.)
2014. aug. 12. 22:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!