Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Netto 300ezer ft-os fizetés...

Netto 300ezer ft-os fizetés után kb mennyi gyerektartást ítél meg a bíroság?

Figyelt kérdés
2014. aug. 11. 23:27
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:

30eből

kifizeti az ebédet az ovi/suliben - 10-15e között mozog

kifizeti a rezsi gyerekre eső részét az ételét és el is fogyott .....

nem vett ruhát játékot könyvet neki ....

alapban a bankok meg más intézmények is kb 60e számolnak mint egy gyerek havi szükséglete

nem azt mondom h ezt mind az apának kellene fedezni de nagyon sok olyan költség van ami az apák nem számolnak ...

2014. aug. 13. 08:04
 12/29 anonim ***** válasza:

Kedves 11-es!

"kifizeti az ebédet az ovi/suliben - 10-15e között mozog

kifizeti a rezsi gyerekre eső részét az ételét és el is fogyott .....

nem vett ruhát játékot könyvet neki ....

alapban a bankok meg más intézmények is kb 60e számolnak mint egy gyerek havi szükséglete "

Köszönöm, hogy igazat adsz nekem. Ezek szerint a 30 ezer, amely a 60 ezernek a fele, teljesen reális összeg. Mint mondtam, a gyerektartás nem azt jelenti, hogy abból kell eltartani a gyereket. Ha még ez a 30 ezer sem lenne, akkor anyucinak kéne fizetni az ovis kaját meg a rezsi gyerekre eső részét is. A dologhoz így kell hozzáállni, nem úgy, hogy mindent az apa fizessen.

2014. aug. 13. 09:50
 13/29 anonim ***** válasza:

"nő rendszeresen perelni fog ellenem a nagyobb összegért;"

Ez elég hülyeség mivel itélet hirdetés után csak 2 évente lehet kérni felülvizsgálatot.

11-es.

13 ezer családi 10 ezer adókedvezmény,30 ezer gyerektartás az 53 ezer Ft, akkor anyának csak 8 ezer Ft kell költeni rá és már megvan a 60 ezer. Nagyon sokan örülnének 30 ezres gyerektartásnak, az egyáltalán nem kevés.

2014. aug. 13. 10:27
 14/29 anonim ***** válasza:
0%

Köszönöm, hogy igazat adsz nekem. Ezek szerint a 30 ezer, amely a 60 ezernek a fele, teljesen reális összeg. Mint mondtam, a gyerektartás nem azt jelenti, hogy abból kell eltartani a gyereket. Ha még ez a 30 ezer sem lenne, akkor anyucinak kéne fizetni az ovis kaját meg a rezsi gyerekre eső részét is. A dologhoz így kell hozzáállni, nem úgy, hogy mindent az apa fizessen.

nem nem neked adok igazat !

30e nagyon kevés ám !

én albérletben lakom a gyerekkel 1,5 szoba 45nm panel

szerinted mennyi a rezsije ? mennyi az albérleti díj?

dolgozom rendesen de 4 órában vagyok bejelentve - szerinted igénybe tudom venni a adókedvezményt???? ( utálom h ezt úgy írják mintha alanyi jogon mindenki megkapná holott nem, csak igényelni tudja ha van rá módja !!!! - spec én nem !

szal kapok 90-100 között - ez el is megy a albira és a rezsire bérletre netre telefonra tvre mobilra

gyt 52-58 + 13 csp ebből fizetem a gyerek oviját (havi 10-12körül van) és minden más ami kell és szükséges a normális élethez

hidd el minden garat élére állítok h aránylag normálisan éljünk

szal ha csak 30e kapnék valszeg mehetnék a híd alá a gyerekkel !

2014. aug. 13. 18:10
 15/29 anonim ***** válasza:

Ez elég hülyeség mivel ítélet hirdetés után csak 2 évente lehet kérni felülvizsgálatot.

alap esetben igen

de ha pl kiderül 6 hónap múlva h a gyerekkel baj (speciális igényi vannak) van akkor akár akkor is kérheted a felülvizsgálatot

mint ahogy az apa is h pl másik gyerek született időközben

2014. aug. 13. 18:15
 16/29 anonim ***** válasza:

"30e nagyon kevés ám !

én albérletben lakom a gyerekkel 1,5 szoba 45nm panel

szerinted mennyi a rezsije ? mennyi az albérleti díj? "

Akkor oda kell adni az apának a gyereket, ha neked nincs rá pénzed! Gyerek nélkül sem tudnál a pénzedből fenntartani egy albérletet, nehogy már elvárd, hogy a volt férjed/pasid szinte havi fizetést adjon neked, mert nálad van a gyerek. Havi 60-70 ezret kéne adnom pusztán azért, hogy ne nyomorgjanak, akkor lehet azt mondanám, hogy akkor legyen a gyerek nálam, jobban jár vele. Ez azért mégis mindennek a teteje, hogy annyikat akarnak a nők legombolni a férfiakról, amennyit más keres! Egyáltalán akkor hova mennél ríni, ha a gyerek apja nem keresne annyit, hogy ennyi pénzt legombolj róla? Mi lenne akkor veled? Akkor is vernéd az asztalt, hogy nem érdekel, ha 100 ezret keresel, 60 ezer nekem akkor is kell belőle?

Nekem is van ilyen nőismerősöm, szarrá keresi magát, van saját nyelviskolája, a facebookjára meg mindig posztolgatja, hogy milyen szemét a gyerek apja, hogy nem ad neki MÉG TÖBB pénzt (mert fizet ám gyerektartást rendesen). Ilyeneket kiposztol, hogy mit képzel az apa, hogy elmegy nyaralni, ahelyett, hogy neki adná a pénzt. Holott neki is futja a gyerekkel folyton ide-oda menni, állandóan azt rakja fel a netre, hogy miket vett, de egyes nőknek tényleg semmi sem elég. Van aki nem hogy azt akarja, hogy az apa egyedül fizesse a gyerek költségeit, hanem még annál is többet. Mint pl. te.

2014. aug. 13. 18:26
 17/29 anonim ***** válasza:

" utálom h ezt úgy írják mintha alanyi jogon mindenki megkapná holott nem, csak igényelni tudja ha van rá módja !!!! "

Én tehetek róla hogy feketén dolgozol és nem tudod igényelni? Aki nem tudja igényelni az nem dolgozik az luxus amit az apa sem tehet meg, hisz gyerektartást kell fizetni így jobb esetben anya sem, azt aki meg havi rendszerességgel adót csal már had ne sajnáljam.

Vagy te tudod mennyi adót vonnak tőle te foglalkozól vele?

2014. aug. 13. 18:32
 18/29 anonim ***** válasza:

spec az apa leszarja a gyerekét ...

csak azért kapom meg rendesen a gyt-t mert vonják neki

az elmúlt 1,5 évben 1x jött el a gyerekért és kb 3 óra múlva vissza is hozta

szal ha akarnám sem kellene neki a gyerek

h miért dolgozom így? mert örülök h találtam munkát!

és h félig fekete meló? pont nem érdekel csak legyen!

am a lakást otthagytam neki és majd mindent ami benne volt

a saját és a kicsi cuccait vittem csak el - szal csak ne általánosíts h minden nő !

és a majd 300 000.- fizujából talán nem olyan nagy érvágás az az összeg !

mivel őneki nem kell albit fizetni mint nekem !

és ha kiszámolod még így is sokkal több marad neki mint amit én összesen kapok !

nettó 230-240e elég szép összeg, sokan sokkal kevesebbet keresnek !

2014. aug. 13. 21:41
 19/29 anonim ***** válasza:

"a lakást otthagytam neki és majd mindent ami benne volt

a saját és a kicsi cuccait vittem csak el - szal csak ne általánosíts h minden nő"

Mert gondolom az övé is volt. Nem hiszem hogy te vetted 100 ezres fizetésedből.

Az meg hogy milyen apa, nem mi választottuk gyerekünk apjának hanem te.

2014. aug. 13. 21:46
 20/29 anonim ***** válasza:

"és ha kiszámolod még így is sokkal több marad neki mint amit én összesen kapok ! "

Persze hogy több marad ha háromszor annyit keres, ez elég logikus.

2014. aug. 13. 21:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!