Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek? Soha nem éreztem...

Mit tegyek? Soha nem éreztem ilyen kilatastalannak a dolgokat!?

Figyelt kérdés

Nem igazan tudtam eldonteni melyik a legjobb kategoria a sztorimnak, igy hat ide irtam. A helyesirasert es az ekezetek hianyaert elore elnezest!

SZOVAL!

Borzasztoan osszecsaptak a hullamok. Annyit gondolkoztam mar, hogy mit kellene tenni, de teljesen meg vagyok zavarodva. Leirom,.adjatok tanacsot.

25 Eves lany vagyok. Egy nem teljesen jol mukodo parkapcsolatban elek egyutt a parommal, egy haztartasban, alberletben. Edesanyamnak koszonhetoen egy nagyobb tartozas van a nevemen, amibol en penzt nem lattam,.de eleg szepen at lettem verve altala, az okara nem szeretnek kiterni, mert soha nem lesz vege a bejegyzesnek. A lenyeg annyi, hogy anyam az allamtol sokaig felvett bizonyos osszeget minden honapba, mint kiderult jogtalanul. Es rajtam hajtjak be, mert az en nevemen volt, csak epp anyu bankszamlajara erkezett, nem.is tudom meddig. Voltam ugyvednel. Megmondta, hogy beperelhetem anyámat, vagy benyelem a tartozast, kozel 1 millio ft. Egyszer egy darabig tiltottak a fizetesem 33%-at, aztan megszunt munkahelyem miatt ez szögre kerult. Most kb fel eve eppen meguszom, de ha megtalalnak, vegem. Letiltjak a fizetesem hosszu ideig. Vagy beperlem, talan megnyerem de onnantol orok harag. ez nagy erzelmi dilemma,.mert csak az anyamrol van szo.

A paromnak szinten nagy tartozasa van. Neki volt egy vallalkozasa ami becsodolt es nem fizette utana a dolgokat. Ha megtalaljak, neki is vege lesz.. mindemellett van egy totalkarosra tort lizinges autonk, amit a bank igy is ugy is elvisz lassan, mert a torlesztest mar nem tudjuk fizetni.

A kapcsolatom maga, nagyon sok veszekedessel jar. A paromat igy masfel ev utan egy megbizhatatlan, felelotlen embernek tartom. Neha legszivesebben megszabadulnek tole, mert ugy erzem csak a bajt hozza ram es mindig csak ideges vagyok miatta. Tolem elvarja, hogy sporoljak o meg herdalja a penzt cigire meg sörre. Ilyen dolgok vannak kb.

Egyre jobban azt szeretnem, ha megszabadulnek tole, de egyedul ~szegyen, vagy nem szegyen ~ de nem tudnam fizetni a lakast. Vagyis megoldanam csak-csak , de ha letiltjak a fizetesem, akkor tuti nem. Koltozhetnek haza anyamhoz, akit legszivesebben megfojtanek azert amilyen helyzetbe hozott. Azt meg nagyon nem akarom. Mit tegyek? vallaljam, hogy beperlem es akkor elboldogulok talan egyedul is, de lelkileg lehet higy belerokkanok....... vagy pakoljak ossze, es huzzak el kulfoldre mindent leszarva es vissza se nezzek?

2015. jan. 30. 00:00
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
A tiédhez igen hasonló helyzetben vagyok, óriási tartozás amiből pénzt nem láttam, összecsapó hullámok, stb.. hosszú ideig én is azon gondolkodtam, hogy külföldre megyek tiszta lappal kezdeni. Aztán megismertem a párom, és már kicsit több szál köt az országhoz, de nem tettünk le arról, hogyha nem jutunk egyről a kettőre, elindulunk. Nagyon csodálkozom azon, hogy te anyáddal való kapcsolatodért aggódsz, miközben ő hozott téged ilyen helyzetbe, és az lenne az alap, hogy ő fizeti, amit a nyakadra halmozott. A leírtak alapján ez eszébe sem jut, és még ő lenne kiakadva, ha jogi úton tisztáznád a neved?? Ilyen szülővel való jó kapcsolatra nem hiszem, hogy érdemes törekedni. A párodról nem is beszélek, mert az számodra is egyértelmű, hogy nem fog sokáig tartani a kapcsolatotok. A helyedben szépen félretennék annyi pénzt, amennyit tudok, és elkezdeném szervezni a külföldi munkavállalásomat. Nem hagynál itt semmit, amiért fájhatna a szíved.
2015. jan. 30. 00:08
 2/8 A kérdező kommentje:
A penz gyujtogeteset mar megkezdtem 3 honapja.... termeszetesen a parom tudtan kivul. Vagy kulfoldre megyek, ha osszejon X osszeg, vagy nem tudom meg, csak legalabb tartalekolok... :( nagyon szarul erzem magam. Egy hete alig alszok, alig eszek
2015. jan. 30. 00:13
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ne perelj, már a gondolata is megvisel téged, így ha már benne leszel az még inkább kikészítene, és az egészséged többet ér. Én a helyedben, ha tudsz nyelvet húznék ki külföldre, nem kell úgy tenned, hogy vissza se nézzel, azért gondolom barátaid vannak itthon, de mindenképpen ki mennék. Egyébként én is hasonló anyagi csődben vagyok és pont ezen munkálkodom, hogy minél hamarább külföldre menjek, aztán majd, ha jobbá válik ott a helyzetem és akarok még mindig haza jöhetek.
2015. jan. 30. 00:13
 4/8 anonim ***** válasza:
Igen,talán az lenne a legjobb,ha kimennél külföldre új életet kezdeni.
2015. jan. 30. 00:14
 5/8 anonim ***** válasza:

Beszélsz valamilyen nyelvet?

Anyukádnat kérdezted, miért nem segít a törlesztésben?

2015. jan. 30. 06:38
 6/8 anonim ***** válasza:

Menj ki külföldre, próbáld maga egyenesbe hozni.

Ne égess fel minden utat magad mögött, mert nem tudhatod, hogy az élet milyen akadályokat gördít eléd, tehát: Anyukádat ne pereld!

2015. jan. 30. 07:53
 7/8 anonim ***** válasza:
Költözz anyádhoz és lakd le a tartozást. Nem fizetsz rezsit, a hűtőt kieszed stb. Kb. olyan értékben, amit vonnak a fizudból.
2015. jan. 30. 09:25
 8/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha van lehetőséged, és beszéled a nyelvet, akkor mindenképpen külföld.De hogy bírni fogod-e kint a munkatempót, a honvágyat az rajtad múlik. Nagyon gyorsan egyenesbe tudnád kint hozni az életedet.Otthon így esély sincs rá.

2015. jan. 30. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!