Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Anyám magára költi a gyerektar...

Anyám magára költi a gyerektartás nagyrészét. Márciusban leszek 18. Kérhetem hogy édesapám onnantól nekem utalja a pénzt?

Figyelt kérdés

2015. jan. 28. 21:47
1 2 3 4
 31/39 anonim ***** válasza:
34%
Földhöz ragadt, szánalmas lelkek. Boldogok a lelki szegények, övék a mennyek országa. Uram bocsáss meg nekik, nem tudják, mit beszélnek. Ámen.
2015. jan. 28. 23:20
 32/39 anonim ***** válasza:
90%

Jézus...

Te tudod mibe krül az élet????

Csak a kajád kb 20-30 e egy hónapban( 30 akkor ha csak 1000 ft ot számolok 1 napra az összes étkezésre...)

15.. Qhha ehhez anyukád éppn hozzátette a saja részét..

Akkor nincs tlefonod, ruhád, nem fürödtél, nincs net, tv...fűtés.... Stb...

Anyukad a saja megkersesett pénzéből jar műkörmöshöz

2015. jan. 29. 07:28
 33/39 anonim ***** válasza:
86%

Hogy válaszoljak a feltett kérdésedre.

Igen, kérheted, hogy édesapád neked utalja a pénzt. Viszont márciusban amikor betöltöd a 18 évedet a gyerektartás megszűnik. Ha tovább tanulsz nappalin, akkor igényelned kell rokontartást édesapád felé. A gyerektartás és rokontartás között az a különbség, hogy míg az előző kötelező, az utóbbi nem. Édesapádnak nem kötelező rokontartást fizetnie, ezért a kérelmed beadásánál figyelembe vesznek mindent.

- van-e önálló kereseted

- megérdemled-e (vagyis ha nem tartod apáddal a kapcsolatot, akkor apád hivatkozhat érdemtelenségre)

- el tudod magadat tartani vagy sem etc..

Ha nyert ügyed van, akkor kérésedre a rokontartás összege mehet a saját számládra, amit nem vagy köteles anyuddal megosztani.

Persze anyud erre reagálhat 2 féle módon

A: Nem érdekli, továbbra is támogat mindenben, és hagyja, hogy a rokontartási pénzből azt vegyél amit akarsz.

B: Benyújtja neked a számlát minden hónapban. Vagyis fizeted a rád eső rezsit, lakbért, kaját, etc...

Te tudod, anyud milyen lépéseket tenne, ha ellene fordulnál.

Bár én nem fordultam apám ellen, de ha megtettem volna, a cipőjével a hátsómban repültem volna ki a lakásból.

2015. jan. 29. 09:55
 34/39 anonim ***** válasza:

Magára... nem hinném.

Amúgy az én apám a mostohaanyámra és m.tesóimra költötte az árvaellátásomat. Úgyhogy te ne hisztizz!

2015. jan. 29. 12:20
 35/39 anonim ***** válasza:
19%
de a kérdésre szinte egyik se válaszolna....xd mi közötök van ahhoz hogy ő mire akarja költeni? :D anyám... am szerintem megkérheted... nekem már érettségi előtt pár hónappal se küldte a szemét..xD szerencsére már dolgozok.. : )
2015. jan. 29. 12:59
 36/39 anonim ***** válasza:
76%
Ha olyan csodás körben élnél, amiről az átlagnak nincs dunsztja, nem sírnál a gyerektartásért szerintem. Egyébként beszélj apukáddal, ha kenyéren és vízen tartanak, rongyos ruhákban járatnak.
2015. jan. 29. 19:53
 37/39 anonim ***** válasza:
Nem.. Mert nem jar gyerektartas.. Ha rokontartas jar azt kerheted
2015. jan. 29. 20:03
 38/39 anonim válasza:

Ahogy az előzők elmondták, max rokontartást kérhetsz.

Alig hiszem el, hogy vannak, akik ilyeneket gondolnak. Nagyon szerencsés lehetsz, ha a "te köreidben" a fiatalok ilyen szinten nincsenek tisztában azzal, hogy milyen sok pénzbe kerül csak a normál életszínvonal fenntartása. Szimplán a fűtés, a melegvíz, az áram, az esetleges hitelek is elég sok pénzt elvisznek, hiába nem olyan kevés a gyerektartás a "te köreidben". Mellesleg ha ilyen módosak vagytok, hogy a gyt ennyivel több, akkor gondolom te sem a noname áruházban kutatsz az akciós ruhák után, hanem szépen beballagsz a márkás ruhaboltba és megveszed amik kellenek. Belegondoltál már abba, hogy ez mennyit visz el? Mit gondolsz, belefér ez csak 50.000 forintba havonta? Márpedig nem hinném, hogy ennél több jár. Ez mit jelent? Azt, hogy édesanyád a saját munkájával keresett pénzből egészíti ki a gyt-t. Ezek után pedig nincs jogod ahhoz, hogy többet követelj tőle. Ha mégis megteszed, az szimpla önzés, neki is vannak igényei - ha ez a műköröm, akkor műköröm. Valószínűleg bele sem gondoltál hogy Ő is lemond néha dolgokról azért, hogy neked meglegyen valami.

Nem ártana kicsit körülnézned, hogy észrevedd mi van a "te köreiden" kívül. Fiatalabb vagyok nálad, mégis többet tudok ilyen téren a világról, mint te. Hogy miért? Mert megdolgozok mindenért, amit akarok. Nem megyek oda anyucihoz apucihoz pénzért, hanem nyáron fogom magam és dolgozom, év közben pedig nem költök feleslegesen, ráadásul nem vagyok olyan körökben mint te, baromi kevés gyt jár nekünk. Természetesen vannak nálam rosszabb helyzetűek is, akik még a normál színvonalat sem tudják fenntartani, nemhogy még pluszba költsenek magukra.

Az élet nem úgy működik hogy minden megkapsz, amit akarsz. Neked sem ártana felébredned, vagy később egy hatalmasat fogsz puffanni. (Egyébként nyugodtan szavazd le a kommentem, csak téged minősít hogy még ennyi vélemény után sem vagy hajlandó átgondolni ezt)

2015. jan. 31. 19:31
 39/39 anonim ***** válasza:
66%

Általában úgy van, hogy apuka ott hagy egy egész lakást, legyen ez egy "csak" 70 négyzetméteres panel, vagy egy 400 négyzetméteres családi ház.

De CSAK A GYEREK MIATT!

Ő meg barátoknál, ismerősöknél, albérletben sínylődik.

Plusz fizet babatartást, ami lehet 10 ezer vagy akár 100 ezer forint is.

A lényeg, hogy az esetek 99%-ban a gyerek az anyukával van.

Na most. Etet naponta, visz ide vagy oda, vesz bérletet, fizeti a tankönyveid, visz külön edzésekre vagy külön órákra.

Ha most kap X összeget, nem hiszem, hogy ezt tőled venné el, bár, nem akarok ismeretlenül gyanúsítgatni, így légyszi írd le, hogy miben szenvedsz hiányt!

2015. jan. 31. 23:25
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!