Anyám magára költi a gyerektartás nagyrészét. Márciusban leszek 18. Kérhetem hogy édesapám onnantól nekem utalja a pénzt?
Sajnálom az anyádat, bármi hibája is van neki.
Ilyen szinten utálni egy anyát.......
Belőled remélem, sosem lesz anya.
Az én anyám nem rám költötte az ÁRVAELLÁTÁST. (mást sem nagyon)
17 évesen elköltöztem tőle, aztán saját lábamra álltam...
Mindjárt 18 vagy, tedd ezt te is, és megoldódik minden bajod... Nem fog "élősködni" rajtad anyád...
Aztán ne gyere ide sírni, hogy a te köreidben miért kell villany és vízszámlát fizetni...
Juj, te nagyon el vagy szállva magadtól...
A gyerektartást a másik szülő kapja, ez némi támogatás ami részben fedezi a gyerek költségeit. Neked ahhoz kvázi semmi közöd, hogy anyukád mennyi pénzt kap utánad. Egyébként tényleg, ugye nem szenvedsz hiányt semmiben? Szóval amit anyu elkölt a műkörömre, az nem az összeg amiből megveszi neked a kaját otthonra? Mármint ugye van otthon kajátok, melegvíz stb.? Tényleg ha már így számolgatunk és te akarod a gyerektartást magadnak (ami 18 év fölött nem jár) akkor beleadsz majd a rezsibe? Egyébként had kérdezzem meg, mennyi házi munkát végzel? Segítesz anyukádnak, vagy csak támadod? Tényleg költözz el otthonról, jót tenne egy kis realitás. Bár gondolom ott is el lennél kényeztetve, kapnál lakást, vagy legalább jelentős anyagi támogatást a rezsibe.
Egyertelmuen provokativ kerdes.
Nem unnod?
Márciusban 18 leszel, legyünk optimisták, akkor már szeptembertől egy egyetemben fogsz tanulni, meg addigra felnőtt leszel.
Nos. Jelenleg szociális ösztöndíjjal és tanulmányi ösztöndíjjal haverom havi 13500at fog kapni, megkapod hozzá a sztem minimum 15000 gyerektartást, az eddig 30. Apád jó helyen dolgozik, akkor legyen 30, tehát kb 45.
A haverommal kiszámoltattam, neki az albérlet az egyetemhez 3 lakótárssal kb havi 50 ezer forint.
Tehát jó esetben is egy havi ötös hiányzik. Anyádnak bejelented hogy tőle is kérsz ugyanannyi gyerektartást, ha szerencséd van kapsz, akkor 30-60 ezer forint üti a markod (előbbi ha apád 15, utóbbi ha apád 30at ad, mert anyádtól ugyanannyit kapsz). Utóbbi esetben ott van hogy marad egy 10-es szabadon elkölthető pénzed, sok sikert kívánok hozzá :)
De van diákhitel is ha mind2en kihátrálnának. Sok sikert :)
(Ja hogy anyád ezt neked kihozta 15ezerből? ahhaaaa...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!