Elvált anyukák, ti mennyi gyerektartást kaptok?
1 gyerek után egészen pontosan 13700 forintot. A minimálbérből ennyi jár az elmondása szerint. Papíron minimálbért keres (válóper elindításakor intézte el, hogy így legyen) de "feketén" hazavisz 300-500 ezer forintot is. De 13700 forintnál se többet se kevesebbet..
Szerinted elégedett vagyok ennyi pénzzel? Nem, de nem is érdekel, megoldom nélküle is-
"Gimnazista gyereknek ez szted mire elég"
Én mondjuk ezt sem értem. Miért ki gondolja azt hogy gyereket gyerektartásból kell nevelni?
22000Ft meg 13 ezer családi meg 10 ezer adókedvezmény te is költ legalább fel a annyit mind az apa az 11 ezer. Ez máris 56 ezer forint ami azért nem kevés egy gyerekre és anya csak 10 ezret költött rá.
""Gimnazista gyereknek ez szted mire elég"
Én mondjuk ezt sem értem. Miért ki gondolja azt hogy gyereket gyerektartásból kell nevelni?
22000Ft meg 13 ezer családi meg 10 ezer adókedvezmény te is költ legalább fel a annyit mind az apa az 11 ezer. Ez máris 56 ezer forint ami azért nem kevés egy gyerekre és anya csak 10 ezret költött rá."
Ebből az 56-ból egy főre kb:
-4 000 a bérlet
-35 ezer körül a kaja
-15 ezer a rezsi
És akkor a gyerek még nem vett ruhát vagy ciőt (pedig nő mint a gomba), nem jár különórára (se sport, se nyelv se semmi), nem ment el szórakozni (a kamaszok erről híresek), nem volt egy kultúrális programon (ami lehet fontos lenne), nem vett tankönyvet (ez is lehet kellene), nem volt fodrásznál (ez is elkélne), nem vett tisztálkodószereket (hmmm, kamaszok)...lényegében életben van, és ennyi.
Én a gyerek vagyok, mi aputól félévente kapunk 70 ezret. Külföldön él és így tudják csak levonni. Na most félévre 70 ezer Ft az semmi, anyukám tart el szinte teljesen.
Természetesen nem vagyunk elégedettek, hiszen még egy kutya is kb többe kerül, mint amennyivel apám hozzájárul az életemhez:( Ez magával vonzza, hogy anyu nem tud félretenni soha, máról holnapra élünk, ha netán valami baj van, nem tudjuk megoldani (nagy esőzésektől beázik a tető, beteg lesz valaki stb.) Na de mindegy, remélem másnak jobb apja van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!