Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?
Mi ugyan már 27 èvesek vagyunk ès nincs mèg saját lakásunk, de lehetne. Annyi megtakarításunk van (ès volt már 2-3 èvvel ezelött is), hogy bármikor tudnánk kp-re venni akár több budapesti lakást is.
Hogy hogyan? Jól fizetö külföldi munkával. Ezèrt is nincsen mèg saját lakásunk, mert itt azèrt jóval drágábbak (forintban olyan 100-150 millió körül vannak, amiket nèzünk). Remèlhetöleg idèn meg lesz a saját lakás, èppen nagy keresgèlèsben vagyunk.
Nagy általanosságban tényleg nem besületes munkával, de van kivétel...
Akkor sok áldozattal gürcöléssel, munkával nem utolső sorban a megfelelő helyen és talan még hitellel..
En belecseppentem egy vilagba nemrégen, és tudom,nhogy itt nincsen határ a penzkeresésben, de azért olya szinten meg kell dolgozni,hogy más elete ninsc az embernek.. Kb 1 év munka után lehet 5-600e ft ot keresni alső hangon..
Én ebben dolgozom, de képtelen vagyok rá. Nem véletlenül nem dolgozik mindenki itt. Ki kell lépni önmagunk mögül. És nagyon sokat dolgozni..
Egy. Abj, hogy itt is lehet tisztességtelenül, de ők nem sokáig lesznek nálunk, de egy hazat azért össze tudnak hozni..
Ismerek nem egy pályakezdőt, aki 300-400 - at keres itt Magyarországon. Ha van jó nyelvtudása és kimegy külföldre, akkor ugye ez emelkedik, főleg ha határközelben él és csak dolgozni jár át. Csak tudni kell hogy az ember mit tanuljon és kell hozzá egy kis ész is. :) Sokan mennek pl. egyetemre a vakvilágba úgy, hogy végül semmit sem keresnek. :)
Én semmi segítséget nem kaptam a szüleimtől, de nem sajnálom senkitől aki viszont igen és nem gondolom hogy csak az ér valamit, amihez nem kap az ember segítséget. Ez egy tipikus irigy felfogás. Sokan örülnének neki, de irigykedni mindig egyszerűbb. Azért csak jobb 20-25 évesen a sajátomat alakítani már, mint ESETLEG (vagy talán soha) 40-50 évesen örömködni hogy "na de én saját erőből végre megszereztem ezt a házat magamnak" - ja, nagyszülő koromra, kösz. :D Szóval akármilyen segítséggel is sikerül, én örülök ha legalább másoknak összejön. :)
Nagyon ritka az ilyen, de lehetséges, hiszen a férjem az élő példa rá. Ő 25 évesen vette meg első lakást, teljesen önerőből.
Akit érdekel a története, annak leírom, mert büszke vagyok rá:
Az édesapja kőművel és a férjem 12(!) éves kora óta gyakorlatilag segédmunkáskodott mellette, persze annyit, hogy a suli is menjen. Általánosban nyaranta, középsuliban már suli időben is elment az apukájával dolgozni. Ez apukájának is jó volt, mert inkább a fiának adta a pénzt.
Az érettségi után egy nagyon jó egyetemre ment, ahol sajnos nem volt sok sikere, nem bírta, ráhagyta, keresett egy jóval egyszerűbb vidéki fősulit. Ott azonban szárnyalt, minden évben kapott tanulmányi ösztöndíjat, a család jövedelme alapján szoctámra is jogosult volt, ezeken felül egyik évben köztársasági ösztöndíjat kapott vagy szemerey ösztöndíjat. Mindezek mellett még dolgozott is. Most nem tudom leírni, mennyi pénze volt ezekből, de több mint 100.000 Ft/hó. Nyáron teljes gőzzel dolgozott.
Még fősulira járt, amikor TDK-zott, ahol egy nagy cég ajánlott neki gyakornoki munkát. A fősulival párhuzamosan megkezdte a munkát, ez fél évig tartott, de nem igazán tetszett neki a terület, ezért főállást vállalt egy nagyon jó multinál, majd időközben a sulit is befejezte. Nagyon magas fizetéssel kezdte a pályát, és 25 éves korára meg tudta venni a lakást, igaz nem újat, de az apukájával együtt az egészet, lefestették, kiburkolták, gyakorlatilag teljesen felújították.
A férjem 30 éves lesz, mára vezető beosztásban dolgozik, nem is írnám le a fizetését, mert szerintem sokan kétségbe vonnák a szavam, fél éve vettünk meg a 3. lakásunkat, ami már közös.
Minden lehetséges, csak tanulni és hajtani kell. A dologhoz hozzá tartozik, hogy én is ilyen típus vagyok, ketten együtt bármire képesek vagyunk.
Pénzügyi vonalon, saját csapattal lehet 2 év utan havi 5-600e ftot nem megszakadva, de azert komolyan dolgozv havi 600-at keresni( vagy többet.
Ha valakink a kiadásai 200e, ami nem kevés, akkor marad 400 havi szinten..
Az egy év alatt 4m ha számolunk néhány rosszabb hónappal...
3 év alatt 12.. Persze ennyi idő alatt a fizetes is több, de az elejen kevesebb legyen átlag..
Tudom,mhogy ez atlag feletti dizetés, de nem is fix.. Vannk kockazatok.,, és azért sok aldozattal is jár...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!