Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?
az a helyzet, hogy ez a világban mindenhol gond.
csak nyugaton jobban működik a bérlakás rendszer. ellenben ott 40 éves korodra se lesz lakásod az tuti, de az emberek nem élnek a kommunista kőkorszakban, és nem ciki, életed végéig albérletben lakni - hiszen a emberek 3/4-e ezt csinálja. nem költik hiteltörlesztésre, meg gyűjtögetésre a pénzüket, hanem fogyasztói cikkekre, és szolgáltatásokra, ezért működik jobban nyugaton a gazdaság, és magasabb az életszínvonal.
#9 áruld már el, hogy mi az a _normális_ szakma, amivel el is tud helyezkedni és amivel 5 év alatt összeszed 5-9milliót??? Úgy, hogy még meg is él belőle mellette!
Nagyon kíváncsian várom a válaszod!
Erre én is kíváncsi lennék, mert most hogy dolgozom sincs pénzem lakásra, pedig nem mezei egyetemet végeztem és a párom sem.
Akiknek saját házuk van a környezetemben azok vagy örököltek, vagy ajándékba kapták szülőktől...
21-es! Lehet, hogy nyugaton jobban működik a bérlakás rendszer, de nálunk ennek nem igazán van hagyománya. A másik pedig az, hogy munkaképes korban az ember még csak fizetgeti valahogy a bérleti díjat, de mi lesz, ha öreg lesz és képtelen lesz dolgozni? Nálunk a nyugdíj is már teljesen bizonytalan.
Akkor az utcán lakik majd?
"Hát nézd, törvényileg a lakás MÁR az enyém. Papíron tulajdonos vagyok/vagyunk ezért szerintem minden további nélkül írhatom a kérdéshez hogy hogy van lakásom 22 évesen, attól függetlenül hogy a k.szüleimnek csak 5 év múlva lesz visszafizetve."
De az is ott a kérdésben: "saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki"
Tehát, ha megértenéd végre, amit leírtam: nem rád vonatkozott a kérdés. Hanem akik ÖNERŐBŐL hozták össze. Aztán felőlem lepontozhatsz megint. Nem az volt a kérdés, kinek van lakása, hanem kinek van lakása úgy, ahogy ő felvázolta.
22: férjem mérnök informatikus, már egyetem alatt nagyon jól keresett.
De jól lehet keresni fordításból is egyetem alatt.
22-23: kb bármilyen IT-vel kapcsolatos munka jól fizet, még egy helpdesk de lassan már egy bolti eladó is.
nem kell 250 ezres fizu elég a 180 ahhoz hogy 5 évig tényleg nagyon összehúzd magad, és okosan befektesd a pénzt. ha egy nyugdíjas megél 80-ból, egy kollégista meg havi 20 ezerből akkor te is kibírod, hogy 100-at félrerakj az évente 1 millió de utána már kamatozik.
mellesleg csak szemfülesnek kell lenni, láttam én már gellérthegyi lakást is 5 millióért, igaz kisebb volt mint egy szállodai szoba de az hol gond? aki a kicsit nem becsüli...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!