Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek kora huszonéves korára...

Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán ilyen?
2015. jan. 26. 16:26
1 2 3 4 5
 21/44 anonim ***** válasza:
85%

az a helyzet, hogy ez a világban mindenhol gond.

csak nyugaton jobban működik a bérlakás rendszer. ellenben ott 40 éves korodra se lesz lakásod az tuti, de az emberek nem élnek a kommunista kőkorszakban, és nem ciki, életed végéig albérletben lakni - hiszen a emberek 3/4-e ezt csinálja. nem költik hiteltörlesztésre, meg gyűjtögetésre a pénzüket, hanem fogyasztói cikkekre, és szolgáltatásokra, ezért működik jobban nyugaton a gazdaság, és magasabb az életszínvonal.

2015. jan. 26. 17:04
 22/44 anonim ***** válasza:
74%

#9 áruld már el, hogy mi az a _normális_ szakma, amivel el is tud helyezkedni és amivel 5 év alatt összeszed 5-9milliót??? Úgy, hogy még meg is él belőle mellette!

Nagyon kíváncsian várom a válaszod!

2015. jan. 26. 17:06
 23/44 anonim ***** válasza:
74%

Erre én is kíváncsi lennék, mert most hogy dolgozom sincs pénzem lakásra, pedig nem mezei egyetemet végeztem és a párom sem.

Akiknek saját házuk van a környezetemben azok vagy örököltek, vagy ajándékba kapták szülőktől...

2015. jan. 26. 17:06
 24/44 anonim ***** válasza:
79%

21-es! Lehet, hogy nyugaton jobban működik a bérlakás rendszer, de nálunk ennek nem igazán van hagyománya. A másik pedig az, hogy munkaképes korban az ember még csak fizetgeti valahogy a bérleti díjat, de mi lesz, ha öreg lesz és képtelen lesz dolgozni? Nálunk a nyugdíj is már teljesen bizonytalan.

Akkor az utcán lakik majd?

2015. jan. 26. 17:11
 25/44 anonim ***** válasza:
40%

"Hát nézd, törvényileg a lakás MÁR az enyém. Papíron tulajdonos vagyok/vagyunk ezért szerintem minden további nélkül írhatom a kérdéshez hogy hogy van lakásom 22 évesen, attól függetlenül hogy a k.szüleimnek csak 5 év múlva lesz visszafizetve."

De az is ott a kérdésben: "saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki"

Tehát, ha megértenéd végre, amit leírtam: nem rád vonatkozott a kérdés. Hanem akik ÖNERŐBŐL hozták össze. Aztán felőlem lepontozhatsz megint. Nem az volt a kérdés, kinek van lakása, hanem kinek van lakása úgy, ahogy ő felvázolta.

2015. jan. 26. 17:12
 26/44 anonim ***** válasza:
74%

22: férjem mérnök informatikus, már egyetem alatt nagyon jól keresett.

De jól lehet keresni fordításból is egyetem alatt.

2015. jan. 26. 17:14
 27/44 anonim ***** válasza:
60%

22-23: kb bármilyen IT-vel kapcsolatos munka jól fizet, még egy helpdesk de lassan már egy bolti eladó is.

nem kell 250 ezres fizu elég a 180 ahhoz hogy 5 évig tényleg nagyon összehúzd magad, és okosan befektesd a pénzt. ha egy nyugdíjas megél 80-ból, egy kollégista meg havi 20 ezerből akkor te is kibírod, hogy 100-at félrerakj az évente 1 millió de utána már kamatozik.

mellesleg csak szemfülesnek kell lenni, láttam én már gellérthegyi lakást is 5 millióért, igaz kisebb volt mint egy szállodai szoba de az hol gond? aki a kicsit nem becsüli...

2015. jan. 26. 17:23
 28/44 anonim ***** válasza:
93%
27-es, ezzel az aki a kicsit nem becsüli... csak az a baj, hogy mint mi is családot tervezünk ezért vettünk lakást és ha már gyarapodni készülünk nem fogunk egy pici lakást megvenni, mert pár év múlva úgyis kinőnék így előre gondolva inkább minél nagyobb kell. Sztem ezzel nem csak mi vagyunk így, hogy 4-5 év múlva nem szeretnénk újra lakásvásárlással foglalkozni. Ha már veszünk legyen hosszú távra jó.
2015. jan. 26. 17:26
 29/44 anonim ***** válasza:
29%
28: ezzel nem értek egyet az ingatlan befektetés főleg most hogy az árak alacsonyan vannak. mindig az épp aktuális igényeteknek megfelelőben kell lakni, a többi pénzt hasznosabbra fordítani. mobilisabbnak kéne lenni.
2015. jan. 26. 17:29
 30/44 anonim ***** válasza:
94%
Én pedig továbbra is amellett vagyok, hogy nem szeretném, ha az életem minden 5. évben változzon főleg nem költözéssel, mi nem csak lakást de lakhelyet is változtattunk több mint 200km-rel arrébb költöztünk és hidd el bővel elég volt a költözés és nagyon örülök, hogy egy jó darabig nem kell újra ezzel foglalkozni, ugyanis 2 hónap elteltével sincs még kész minden és még nagyon sokmindent kell alakítanunk itt, és ha egyszer készen leszünk nem szeretnénk újra és újra a saját igényünket drága pénzért belevinni egy új lakásba, hogy úgy nézzen ki, ahogy az nekünk tetszik, inkább ezt a lakást csinosítgatjuk nagyon nagyon sokáig. Nekünk ez az opció nagyon is megfelel, nem szeretnénk mobilisabbak lenni.
2015. jan. 26. 17:39
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!