Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Akinek kora huszonéves korára...

Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?

Figyelt kérdés
Van egyáltalán ilyen?
2015. jan. 26. 16:26
1 2 3 4 5
 11/44 anonim ***** válasza:
88%

Ja, hát az ilyen rokontól kölcsön dolog megint tök egyszerű...

Mert gondolom, kamatot kapásból nem is fizet rá, csak azt adja vissza, amit kapott, nem kellett elbírálás alá esnie, önerővel rendelkeznie, és a családtagnál lehet haladékot kapni.

Ez azért valahol félúton a hitelre vett lakás és az ajándék között van.

2015. jan. 26. 16:45
 12/44 anonim ***** válasza:
88%
En megelegednek egy panellal is, csak lenne vegre sajat lakadom. De hogy? Palyakezdokent orulok, ha 100-at fogok keresni, nem hogy 300 ezret havonta.
2015. jan. 26. 16:46
 13/44 anonim ***** válasza:
85%
Dolgoztam, otthon laktam, ezért a szüleim nem kértek pénzt, és vettem fel hitelt is. 26 évesen vettem, most 28 vagyok. Az egyik kisszobában albérlő van.
2015. jan. 26. 16:47
 14/44 anonim ***** válasza:
90%

"Ja, hát az ilyen rokontól kölcsön dolog megint tök egyszerű...

Ez azért valahol félúton a hitelre vett lakás és az ajándék között van"

A "kölcsön kapott pénzes vagyok".

Ezzel mi a probléma? Ez így van ahogy leírtad, senki nem mondta hogy nehéz a helyzetünk. Ez hatalmas segítség, hogy nem kell a banknak fizetni 10-20-30 évig. Szerintem mindenki élne egy ilyen lehetőséggel!

2015. jan. 26. 16:48
 15/44 anonim ***** válasza:
88%
Hű de le lettem pontozva, mert kimondtam, hogy van aki a testéből keresi össze a pénzt. hát grat, ezek szerint ti még nem láttatok ilyet? Akinek nem inge az ne vegye már magára...nyilván a többség nem ilyen, de akad ilyen IS.
2015. jan. 26. 16:50
 16/44 anonim ***** válasza:
89%

Kamatmentes hitelt kaptam a munkahelyemen és volt saját megtakarításom. A hitel visszafizetése rugalmas volt, kb mint a diákhitel. Volt egy minimum, de sosem annyit fizettem. 27 voltam, mire visszafizettem.

A saját megtakarítást akkor gyűjtöttem, amikor még otthon éltem de már dolgoztam. Hazaadnom nem kellett, havi párszor vettem élelmiszert meg mosószert, ilyesmit.

2015. jan. 26. 16:50
 17/44 anonim ***** válasza:
47%

"Ezzel mi a probléma? Ez így van ahogy leírtad, senki nem mondta hogy nehéz a helyzetünk. Ez hatalmas segítség, hogy nem kell a banknak fizetni 10-20-30 évig. Szerintem mindenki élne egy ilyen lehetőséggel!"

Nekem nincs bajom vele, nagyon félreértetted. Igen, ez egy szerencsés helyzet, amivel mindenki élne, ha olyan családtag, aki kölcsönadja (mert mondjuk nekem nem hiányozna, hogy később az orrom alá dörgölje, vagy visszaéljen a helyzettel), és nem is rosszból mondtam, csak a kérdés olyanokra vonatkozott, aki megteremtették maguk azt a pénzt, amiből lakást vettek.

Itt lényegében fennáll a "más vette neki" dolog, hisz a rokon pénzéből jut lakáshoz, ő csak későbbre hozza össze apránként.

2015. jan. 26. 16:51
 18/44 anonim ***** válasza:
62%
Hát nézd, törvényileg a lakás MÁR az enyém. Papíron tulajdonos vagyok/vagyunk ezért szerintem minden további nélkül írhatom a kérdéshez hogy hogy van lakásom 22 évesen, attól függetlenül hogy a k.szüleimnek csak 5 év múlva lesz visszafizetve.
2015. jan. 26. 16:55
 19/44 anonim ***** válasza:
91%
Tudom, hogy az én korosztályom már nem számít bele a kérdező korosztályába, de mi párommal 27,28 évesek vagyunk és most 2 hónapja költöztünk be a saját lakásunkba. Régóta dolgozunk, spórolunk, hitel van rajta, de nem sok szerencsére és az is csak 5 évre. Szerencsére mindkettőnknek elég jól fizető munkahelye van, így ki tudtuk gazdálkodni. Én azt gondolom egyedül nem tudta volna megvenni egyikünk sem, aki párban van meg össze teszi amije van és így könnyebb. Pláne ha kettő olyan találkozik aki hasonlóan félreteszi a pénzt és nem elszórakozza.
2015. jan. 26. 16:59
 20/44 anonim ***** válasza:
80%

27 évesen kezdtünk bele a házépítésbe, igaz ez egy kicsit idősebb, mint a kérdésedben írt. Mi 4 évet spóroltunk és hitelt vettünk fel a maradékra.

Egy rokonomék 25 évesen vették a lakásukat, szintén spórolt pénzből, előtte mindketten otthon laktak és csak a saját lakásban költöztek össze, szóval előtte nem kellett lakbérre, stb. költeni.

2015. jan. 26. 17:03
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!