Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?
Ja, hát az ilyen rokontól kölcsön dolog megint tök egyszerű...
Mert gondolom, kamatot kapásból nem is fizet rá, csak azt adja vissza, amit kapott, nem kellett elbírálás alá esnie, önerővel rendelkeznie, és a családtagnál lehet haladékot kapni.
Ez azért valahol félúton a hitelre vett lakás és az ajándék között van.
"Ja, hát az ilyen rokontól kölcsön dolog megint tök egyszerű...
Ez azért valahol félúton a hitelre vett lakás és az ajándék között van"
A "kölcsön kapott pénzes vagyok".
Ezzel mi a probléma? Ez így van ahogy leírtad, senki nem mondta hogy nehéz a helyzetünk. Ez hatalmas segítség, hogy nem kell a banknak fizetni 10-20-30 évig. Szerintem mindenki élne egy ilyen lehetőséggel!
Kamatmentes hitelt kaptam a munkahelyemen és volt saját megtakarításom. A hitel visszafizetése rugalmas volt, kb mint a diákhitel. Volt egy minimum, de sosem annyit fizettem. 27 voltam, mire visszafizettem.
A saját megtakarítást akkor gyűjtöttem, amikor még otthon éltem de már dolgoztam. Hazaadnom nem kellett, havi párszor vettem élelmiszert meg mosószert, ilyesmit.
"Ezzel mi a probléma? Ez így van ahogy leírtad, senki nem mondta hogy nehéz a helyzetünk. Ez hatalmas segítség, hogy nem kell a banknak fizetni 10-20-30 évig. Szerintem mindenki élne egy ilyen lehetőséggel!"
Nekem nincs bajom vele, nagyon félreértetted. Igen, ez egy szerencsés helyzet, amivel mindenki élne, ha olyan családtag, aki kölcsönadja (mert mondjuk nekem nem hiányozna, hogy később az orrom alá dörgölje, vagy visszaéljen a helyzettel), és nem is rosszból mondtam, csak a kérdés olyanokra vonatkozott, aki megteremtették maguk azt a pénzt, amiből lakást vettek.
Itt lényegében fennáll a "más vette neki" dolog, hisz a rokon pénzéből jut lakáshoz, ő csak későbbre hozza össze apránként.
27 évesen kezdtünk bele a házépítésbe, igaz ez egy kicsit idősebb, mint a kérdésedben írt. Mi 4 évet spóroltunk és hitelt vettünk fel a maradékra.
Egy rokonomék 25 évesen vették a lakásukat, szintén spórolt pénzből, előtte mindketten otthon laktak és csak a saját lakásban költöztek össze, szóval előtte nem kellett lakbérre, stb. költeni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!