Akinek kora huszonéves korára (20-25) saját lakása van, amit nem örökölt és nem más vette neki, az hogy hozta össze?
Nekem kicsit több, mint 25 évesen lett meg a saját lakás. Én 18 éves korom óta dolgozom, azóta gyűjtöttem. És mellette is próbáltam még pénzt keresni. Plusz munkák vállalásával a munkahelyen, otthon nyelvtanítással (nem vagyok tanár, de jól beszélek nagyon angolul, ezért sok ismerős kért meg egy időben, hogy tanuljak velük).
Amíg otthon laktam, addig a fizetésemből is jóval többet tudtam félretenni. Így jött össze, külső segítség nélkül. Persze valamennyi hitellel.
Én 22 vagyok.
Én és a párom úgy jutottunk "saját" lakáshoz, hogy a kereszt szüleim KÖLCSÖN adták a lakásunk árát és így megvettük. Rendes szerződésünk van a kölcsönről, a papír szerint 5 évünk van rá hogy visszafizessük, de nincs megszabva hogy minden hónapban kell fizetni, ahogy tudunk. A visszafizetéseket szintén papirosozzuk.
Testvéremnek 24 éves korában lett saját lakása, saját erőből. Programtervezőként a kezdő fizetése nettó 250000 Ft volt és gyorsan lépett előre ranglétrán. Így nem volt nehéz neki saját erőből lakást venni.
De a barátnőjének is összejön minimum 300000 Ft egy hónapban szakfordítóként.
Szóval ha valakinek keresett szakmája van és jó benne, az gyorsan sokat tud keresni.
Úgy hogy nem a bölcsészmérnök képzőre járt és nem bohóckodta el a kínkeservesen megkeresett pénzét.
Tegyük fel inkább kitanult egy _normális_ szakmát 2 év alatt, 20 éves korára. Ha ekkor elkezd dolgozni 5 év alatt simán összehoz egy lakást. Igaz egy pici, sötét garzont talán nem is a város közepén. De pont ez a baj az emberekkel, hogy sír a szájuk h nincs pénzük lakásra de a lakás az kb a rózsadombi villánál kezdődik, aki egy kis panelben él az már az emberek szemében senki. És a panelosok ahogy tehetik vennék is fel a hitelt, hogy költözzenek a nagy villába az agglomerációba, mert manapság az a módi, hogy több legyél, mint ami vagy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!