Ha egy családanya havi nettó 220 eFt körül tesz a családi kasszába az kevésnek számít?
Az anyaságnak annyiban van jelentősége, hogy nem tud bármit elvállalni, hiszen a gyereket időben kell hozni-vinni, törődni kell vele, a férj sokat dolgozik, így a házimunka nagy része is a nőre marad.
(Egyébként diplomás nő, 8 év munkatapasztalattal, Borsod megyében. Az összegben minden juttatás benne van.)
12-es, nem az a probléma, hogy a férjem nem végez házimunkát. Amúgy sem azt írtam, hogy egyáltalán nem végez. Természetes, hogy a nagy részét én csinálom, mert a munka, házimunka, gyerek és tanulás mellett is több szabadidőm van, mint neki.
Csak azért írtam bele a kérdésbe, mert ezek miatt én nem tudok bármilyen munkát elvállani. Hiába ajánlanának fel egy félmillás állást, ha olyan lenne a munakidő, mint pl. a férjemé. Nem tudnám elvállalni, mert nem szeretném, ha bébiszitter nevelné fel a gyerekünket. Így pedig szűkülnek a lehetőségeim és ez számít annak megítélésében, hogy jónak számít-e a fizetésem.
Ahha.. Szerintem a gyerekek hozása-vivése mindkét szülő feladata...
Tehát ennyi erővel az apa sem válllahat bármit..tehát megbeszélés kérdése
Ahogy a hazimunka is...
Egyébként a magyar átlagfizetés az 150e ft és ebben a milliós is bennevan, és a minimálberes is...
Tehát te átlagfizetés felett viszel haza...a sok és a keves az relatív
3-as válaszoló vagyok, sehol nem írtam, hogy a kérdezőé lenne az átlagfizetés Magyarországon, a mondat első feléből világosan kitűnik az "átlag" szó mire vonatkozik. Az meg, hogy mennyi az átlagfizetés abban benne van a 8 általánossal rendelkező segédmunkás bére is, meg mondjuk a diplomás mérnök fizetése, a kérdező esetében nyilván nem az előbbihez kell viszonyítani.
A lekicsinylő jelző meg nem a munkádra vonatkozott, hanem puszta tény hogy sokszor ugyanazzal a képzettséggel egyes munkakörökben jobban, másokban kevéséb jól lehet keresni (még nem is feltétlen a jegyektől függ) - szóval nem értem az miért lefikázás, hogy a te munkádnál vannak jobban fizető állások is. Nyilván te is tudnál akár ilyen állásra is pályázni, de mint mondtad nem szeretnél, mert akkor nem tudnád hozni-vinni a gyerekeket, meg éjjel nappal dolgozni kellene stb., ez is rendben van, te beéred ennyivel, de attól még van aki nem - akár családanya akár nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!