Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Ha egy családanya havi nettó...

Ha egy családanya havi nettó 220 eFt körül tesz a családi kasszába az kevésnek számít?

Figyelt kérdés

Az anyaságnak annyiban van jelentősége, hogy nem tud bármit elvállalni, hiszen a gyereket időben kell hozni-vinni, törődni kell vele, a férj sokat dolgozik, így a házimunka nagy része is a nőre marad.

(Egyébként diplomás nő, 8 év munkatapasztalattal, Borsod megyében. Az összegben minden juttatás benne van.)

2015. jan. 22. 15:49
1 2 3 4
 11/32 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nagyon jó fizu, én Pest melletti kisvárosba kapok nettó 150-et és az itt annyira nem számít rossznak, főleg hogy nem kell ingáznom Pestre. Ráadásul Borsod megye. Szerintem ott pláne jó.
2015. jan. 22. 16:13
 12/32 anonim ***** válasza:
85%
Ha ennyit keresel, annak csak örülhetsz...A férjed meg hétvégén végezzen veled együtt házimunkát. Ő is ott lakik, nem csak te.
2015. jan. 22. 16:18
 13/32 A kérdező kommentje:
Igen, kaptam már többször lekicsinylő beszólást, de nem itthon és nem is a fizetésre, hanem a munkámra. Pl. most is tanulok és az egyik tanár előadta, hogy akik jó eredménnyel végzik el az iskolát, azok X típusú, jól fizető munkahelyekre pályázhatnak majd, akik meg épp csak végigbukdácsolják, azok örülhetnek ha bekerülnek Y típusú helyekre és sírhatnak, hogy milyen kevés a fizetésük. Az Y típusúra az én munkahelyemet, sőt konkrétan az én munkakörömet hozta fel példának. Nekem volt egy olyan érzésem, hogy annak a nőnek fogalma sincs, hogy mi mennyit keresünk. Lehet, hogy kereshetnék 20-30 eFt-tal többet, de az nekem nem érné meg, mert most hivatali időben dolgozom, egy nagy multinál meg elmenne a különbözet a bébiszitterre, mert nem tudnék időben menni a gyerekért. Csak elgondolkoztam, mert nem ez volt az első eset, hogy lefikázták a munkámat.
2015. jan. 22. 16:19
 14/32 anonim ***** válasza:
90%
Mit dolgozol?
2015. jan. 22. 16:21
 15/32 A kérdező kommentje:

12-es, nem az a probléma, hogy a férjem nem végez házimunkát. Amúgy sem azt írtam, hogy egyáltalán nem végez. Természetes, hogy a nagy részét én csinálom, mert a munka, házimunka, gyerek és tanulás mellett is több szabadidőm van, mint neki.

Csak azért írtam bele a kérdésbe, mert ezek miatt én nem tudok bármilyen munkát elvállani. Hiába ajánlanának fel egy félmillás állást, ha olyan lenne a munakidő, mint pl. a férjemé. Nem tudnám elvállalni, mert nem szeretném, ha bébiszitter nevelné fel a gyerekünket. Így pedig szűkülnek a lehetőségeim és ez számít annak megítélésében, hogy jónak számít-e a fizetésem.

2015. jan. 22. 16:24
 16/32 anonim ***** válasza:
67%
Én az Alföldön lakom, de ennyi pénz még egy családapának is nagyon jó. Az átlag 100-120.000 körül van, nőknek legfeljebb a minimálbér.
2015. jan. 22. 16:43
 17/32 anonim ***** válasza:
84%
Felénk az átlagfizetés alig éri el a 110-et, és pest megyében lakom. Nem tudom mit dolgozhatsz, de hogy az nem átlag, az is biztos!
2015. jan. 22. 16:46
 18/32 anonim ***** válasza:
81%
Szerintem ez nagyon jó fizetés. Én örülnék ha GYED után találnék egy olyan munkát ami a tiedhez hasonló hivatali idejű, hogy a gyereket tudjam hozni vinni vagy egy normális munkáltatót. Ezért cserébe megelégednék egy nettó kb 120.000 ft-al. Jelzem a férjem is. Ez van. Valamiből engedni kell.
2015. jan. 22. 16:50
 19/32 anonim ***** válasza:
76%

Ahha.. Szerintem a gyerekek hozása-vivése mindkét szülő feladata...

Tehát ennyi erővel az apa sem válllahat bármit..tehát megbeszélés kérdése

Ahogy a hazimunka is...

Egyébként a magyar átlagfizetés az 150e ft és ebben a milliós is bennevan, és a minimálberes is...

Tehát te átlagfizetés felett viszel haza...a sok és a keves az relatív

2015. jan. 22. 17:12
 20/32 anonim ***** válasza:
19%

3-as válaszoló vagyok, sehol nem írtam, hogy a kérdezőé lenne az átlagfizetés Magyarországon, a mondat első feléből világosan kitűnik az "átlag" szó mire vonatkozik. Az meg, hogy mennyi az átlagfizetés abban benne van a 8 általánossal rendelkező segédmunkás bére is, meg mondjuk a diplomás mérnök fizetése, a kérdező esetében nyilván nem az előbbihez kell viszonyítani.

A lekicsinylő jelző meg nem a munkádra vonatkozott, hanem puszta tény hogy sokszor ugyanazzal a képzettséggel egyes munkakörökben jobban, másokban kevéséb jól lehet keresni (még nem is feltétlen a jegyektől függ) - szóval nem értem az miért lefikázás, hogy a te munkádnál vannak jobban fizető állások is. Nyilván te is tudnál akár ilyen állásra is pályázni, de mint mondtad nem szeretnél, mert akkor nem tudnád hozni-vinni a gyerekeket, meg éjjel nappal dolgozni kellene stb., ez is rendben van, te beéred ennyivel, de attól még van aki nem - akár családanya akár nem.

2015. jan. 22. 17:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!