Albérlet vagy spórolás?
Hali,mi is ennyi idősen költöztünk össze albérletbe.Egyetem alatt,amit azóta elvégeztünk.Ma is albérletben lakunk 23évesen, és őszintén megmondva még mindig nem gondolkodunk sajátban.
Hogy miért?
Fiatalok vagyunk,még bármi lehet akárhogy is szeretjük egymást. A második,így sokkal mobilabbak vagyunk, ha jobb munkalehetőség vagy ilyesmi.Majd ha családalapítás lesz soron akkor majd jöhet a saját lakás,de addig a külön élet minden pénzt megér.Nekünk legalábbis
mi is egyetemisták vagyunk,párom melo mellett másdodiplomát csinál,én diákmelo,szeptembertől szintén másoddiploma
másfél éve albérlet,előtte én koli,ő otthon(közel laknak a szülök),de nem bánom
igazából saját lakást nem tervezek itt,pár év még jó itt,aztán külföld,felesleges lenne itt házra sporolni/hitelből megvenni
Anno a férjemmel mi is otthon laktunk egy darabig. A lakás meg lett volna, csak nekem elég rosszul fizető munkahelyem volt. Megbeszéltük, hogy amíg nem tudjuk magunkat teljesen eltartani, addig nem költözünk. A szülők hála Istennek örültek, hogy otthon vagyunk, nem küldtek sehova. Azt nem akartam, hogy bár külön lakunk, még anyukájék adják a pénzt, ők etessen.
Aztán addig kerestem másik melót, amíg találtam is egy jobbat, és akkor elköltöztünk.
Szóval, szerintem ha szülőket még nem nagyon zavarjátok, akkor várjatok kicsit, próbálj meg egy jobban fizető állást keresni, gyűjtögessetek egy kicsit. Az én párom anno azt csinálta,hogy nyitott fundamentát, és mivel még otthon lakott, a fizujából tudta fizetni. Elég szép kis összeg jött össze a végére. Ehhez persze kellettek nagyon normális szülők is. Bár bele akart fizetni a rezsibe, soha nem engedték. Mondták inkább tegye félre az életkezdéshez. Persze, mi is vágytunk az önálló életre, de ennyi áldozatot tudtunk azért hozni, hogy egyszer sajátunk legyen. És otthon lakva, valóban jobban lehet félretenni, mint albérletben.
Szóval maradjatok még otthon, nyissatok valamilyen takarékossági számlát, pakoljatok rá amennyit csak bírtok, és ha már lesz annyi, hogy egy hitelhez önerőnek elég lesz, akkor menjetek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!