Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Tényleg lenne esélye elvinni...

Tényleg lenne esélye elvinni a lányunkat?

Figyelt kérdés
Exemmel fél éve csak egymás mellett élünk, kimondva is rég vége volt, de mivel majdnem 1 évig nem dolgozott (illetve alkalmi munkája volt; heti 1 nap, meg feketén ment építkezni pár hétig), nem raktam ki, gondoltam jó fej leszek, ugyan hova menne, meg miből. Nekem régóta új párom van, közös babánkat várjuk. Már terhes voltam, amikor megszűnt a munkahelyem (teljesen, az egész céget felszámolták). Jelenleg nem dolgozom, ugyan mit, hova vesznek fel pocakkal?! Az ex azt mondogatja, hogy nem vihetem el a lányt, és úgyis neki ítélnék, mert nekem most nincs munkaviszonyom- meg amúgy is kevesebb év hisz fiatalabb is vagyok, gyeden-gyesen is voltam. február-márciusra tervezzük, hogy összeköltözünk az újjal. Amikor megszületik a pici, én jogosult leszek gyedre is, mivel előtte folyamatosan dolgoztam, mellesleg jobb fizuval, mint az ex. De addig nincs jövedelmem. A párom jól keres, imádja a lányomat, mellesleg anyumék is segítenek, ha kell. Az exem minimálbért kap, albérletben él (vagyis még élünk), és csak szeptember óta dolgozik (tavaly novembertől addig nem volt bejelentett munkája, meg többnyire semmilyen). Szóval tényleg van esélye, hogy neki ítéljék Törpillámat? Házasok nem vagyunk, papíron még élettársak sem. (Láttam egy kérdést pár napja, szerintem pont ő tette fel, de minden éremnek ugye...)

2015. jan. 20. 07:49
1 2 3
 11/22 A kérdező kommentje:

Nem, nem fél éves a kapcsolat, és igen, meg is csaltam, a miért lényegtelen.

Harcolni én nem szeretnék, de úgy vélem mindenképpen jobb körülményeket tudnék biztosítani a kicsinek. (csak a gyedem jóval több, mint a minimálbér, és ha a pici is nagyobb lesz, és megy oviba több eséllyel találok újra munkát)

Én nyugodtan, békésen szerettem volna ezt megoldani. Azt is megmondtam, hogy nálam lesz, de korlátlanul láthatja, nem kell ragaszkodni a két héthez (persze előtte mindig szóljon, ha jönne). Ez szerintem korrekt megoldás lenne, már csak azért is, mert nagyon összevissza dolgozik. Hol reggel 6-tól, hol 8-tól, hol du 2-3-tól. És természetesen nem hétfőtől péntekig tart a munka.

Továbbá kijelentette, ha nálam lesz Törpi, akkor egy fillért gyt-t nem fizet. Szóval úgy vélem, a félrelépés ellenére, az én ajánlatom még mindig korrektebb. De, ha ő nem fizet, akkor tényleg nem láthatja majd a lányt. Nem mintha az ő 15e Ft- jára lennék rászorulva. Jövedelmem nincs, de félretett pénzem- nem kevés- van, neki csak adóssága (még régesrégről)

2015. jan. 20. 09:51
 12/22 anonim ***** válasza:
50%
Ez így korrektnek tűnik. Viszont ha nem fizet, akkor azt törvényes úton kellene behajtani, nem a gyerek eltiltásával neki ehhez semmi köze, ne őt büntesd.
2015. jan. 20. 10:12
 13/22 anonim ***** válasza:
76%

Ez nem úgy működik, hogy ha nem fizet, eltiltod tőle.

Ezzel csak azt éred el, hogy kapsz egy jó kis büntetést, ha panaszt tesz rád a bíróságon.

Nem a pénzfizetés alapozza meg a láthatás jogát.

Ugyanakkor a pénz behajtása érdekében természetesen te is léphetsz, ha a megállapított gy-t nem fizeti.

Egyébként nem egyedül az anyagiak az egyetlen szempont, amit a bíróság figyelembe vesz.

2015. jan. 20. 10:29
 14/22 A kérdező kommentje:

Kedves Utolsó! Sajnos a te válaszod nem nagyon vitt előre. Eredeti kérdésben főleg.

Egyébként én még azt is meg merném kockáztatni, h csak azért szeretné ennyire a lányunkat, hogy engem bántson/bosszantson.

2015. jan. 20. 10:37
 15/22 anonim ***** válasza:
68%
Le lehet pontozni, de olvastam az apa kérdését, és abból nekem az jött le, hogy szereti a lányát. Szóval ez a feltételezés, hogy "biztos azért akarja a lányotokat, hogy téged bosszantson" számomra elég durva. Szerintem érthető, hogy ő is szeretné ha nála lakna a lánya, persze valószínűleg nem neki fogják ítélni. Meg kell érteni az ő érzéseit is. Megcsaltad (itt most mindjárt az lesz, hogy nem foglalkozott veled eleget stbstb..de ez akkor sem megbocsájtható), terhes lettél az új párodtól és a közös lányotok is nálad lesz. Szerintrm ez elég sok tényező, ami miatt érthető, ha frusztrált. Hiába mondod, hogy bármikor láthatja, az akkor sem ugyanaz. A gyerektartást persze muszáj lesz fizetnie, hiába mondja, hogy nem fogja. Ülj le vele újra, normálisan beszéljétek meg, de adj neki időt, hogy feldolgozhassa. A bíróság döntése után muszáj lesz beletörődnie, de ne várd, hogy elfogadja a döntést.
2015. jan. 20. 10:52
 16/22 A kérdező kommentje:

Én nem pontozok le senkit. A megcsalás miértjeibe sem megyek bele (csak egy példa; nem elég, h nem dolgozott, nem is próbált munkát keresni, ami elég frusztráló, mert más, ha nem talál. de ennél nyilván összetettebb a dolog, és nem is ez a fő szempont). És igen, tényleg nem volt szép tőlem, ezt beismerem.

A korlátlan láthatás, mint megoldás nem tudom miért ne lehetne megoldható?! Mi is így voltunk anno apámmal.

Nem mondtam, hogy nem szereti, de ha józanul végiggondolja, nem ő a "jobb" a lányunknak.

2015. jan. 20. 11:16
 17/22 anonim ***** válasza:
100%

De gyedet nem fogsz kapni, ha nincs munkahelyed, mert ahhoz a szüléskor is kell, hogy legyen munkaviszonyod. (és nem elég csak az eddig munkában töltött idő)

Egyébként sok sikert, reméljük minden jól alakul!

2015. jan. 20. 12:58
 18/22 A kérdező kommentje:
Passzv gyedre jogosult leszek, legalábbis ezt mondták több helyen, amikor utána kérdeztem.
2015. jan. 20. 14:33
 19/22 anonim ***** válasza:

"A (volt) párom másfél éve folyamatosan csal engem, de a lányunk (4 év) miatt nem akartam elmenni. Viszont most terhes a szeretőjétől. Igy nyilván nem maradhatunk együtt, viszont nem akarom, hogy elvigye, és egy ilye erkökcstlen nő nevelje a lányomat. Nekem van munkám, ugyan csak minimálbéres. Az ő munkaviszonya decemberben megszűnt, és terhesen nem hinném, higy találna mást. Szóval, össze akarnak költözni a pasival (vagy az anyjához akar menni, nem tudom). A lényeg. mennyi esély van arra, hogy én kapjam Törpét? Mellettem szól, hogy megcsalt, és hogy nem dolgozik?"

http://www.gyakorikerdesek.hu/csaladi-kapcsolatok__egyeb-ker..

2015. jan. 20. 14:43
 20/22 anonim ***** válasza:

Apuka azt írja,hogy 3 múszakban dolgozik,segítsége nincs,akkor hogy oldaná meg a gyereket? Sehogy,mert gondolom a minimálbérből nem telik egyszerre albérletre meg babysitterre is.Azt írja,a kislány az anyját szereti jobban,az anyjához ragaszkodik,de ő azért elvenné...no comment.Apukának sem a gyerek érdeke számít az már biztos.

Kérdező: nyugi,nem fogja senki neki ítélni,sem anyagilag nem tudná megoldani,se semmilyen más okból.Neked lesz gyeded,ott a párod (aki dolgozik bevétele van) a szüleid segítségnek.

2015. jan. 20. 16:24
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!