Miért kapják a gyerekek ezeket a félrevezető
tanácsokat?
Figyelt kérdés
Számos bántalmazott fiatal kapja azt a választ, hogy tűrjön, mert mi lesz ha intézetbe kerül. Tudjátok, hogy kiskirályként élnek az "intézetben" a gyerekek az itt leírt sorsokhoz képest. Az intézetet azért tettem idézőjelbe, mert ilyenek már nem léteznek. Családi házas kis közösségekben, 2-3 fős összkomfortos szobákban élnek. Főznek, mosnak rájuk napi háromszori étkezés mellett. Zsebpénzt kapnak, kimenőjük van. Ha beszélsz velük elmondják, ha tehetnék, az életben nem mennének többé haza. Akkor tényleg jobb tűrni, mint normál körülmények közé kerülni?
én az oroszlányi nevelő mellett lakom, majd egy évtizede, semmi atrocitásról nem hallottam még, a kölykök kijárnak, zsebpénzüket költik a helyi boltban, programokra járnak a nevelőkkel, nem láttam még egyiket sem terrorrizálni
2015. jan. 17. 23:45
22/31 anonim válasza:
Kérdező te tényleg azt hiszed hogy az összes nevelő otthon ilyen?!
2015. jan. 18. 09:05
23/31 anonim válasza:
#22, az nagyjából tök mindegy, mert egy agresszív alkoholista, bántalmazó, bigott vallásos, vagy vaskalaposan konzervatív szülői háznál bármi jobb. Hangsúlyozom: BÁRMI.
2015. jan. 18. 10:26
24/31 Szeretsz még? válasza:
Köszönöm azok válaszát, akik megértették a kérdésemet. A többieknek meg jó tanulást kívánok!
2015. jan. 18. 11:05
25/31 anonim válasza:
Én meg egy nevelőintézet mellett laktam évekig. Nem ilyen, mint amit itt leírtál. A gyerekek nagy része kisebbségi volt, neveletlen, bunkó. Nem hiszem, hogy jó ott egy gyereknek felnőnie.
2015. jan. 18. 11:20
26/31 anonim válasza:
# 23
Biztos jobb utána átkerülni egy helyre ahol agresszív gyereket terrorizálják!
Van az a mondás sz.r-nak a pofon.
2015. jan. 18. 11:27
27/31 anonim válasza:
#26, az agresszív másik gyereket megrendszabályozhatod... az agresszív anyát vagy apát meg jóval körülményesebb...
Szóval igen, biztos.
2015. jan. 18. 13:42
28/31 anonim válasza:
A kérdező kommentje:
"kérdező, innen látszik, h lövésed sincs az egészről"
Ezt hétfőn megmutatom a helyettesemnek:-) Had reménykedjen:-)
Évekig voltam pszichológus az egyik legnagyobb segélyszervezetnél, az apám pedig állami gondozott volt, szóval van bőven tapasztalat átkoson innen és túl, szóval mutogasd csak.
Azért mert ismersz 1-2 éppen akkor ideálisan működőt, az nem jelenti azt, h mind olyan. Mondjuk menj be a miskolci egyetem környékére és láss "csodát".
2015. jan. 18. 15:31
29/31 anonim válasza:
Hát, sajnos nagyon naivan éled az életed. Egy lakásotthon - melyet a helyi önkormányzat működtet, vagy alapítvány - teljesen más, mint az állami létesítmények.
Sok intézetben bizony nagyon is sanyarú a gyerekek sorsa, terrorizálják, bántalmazzák őket, és 18 éves koruk után rengetegen kerülnek az utcára.
2015. jan. 19. 12:01
30/31 A kérdező kommentje:
Sajnos meg kell állapítanom, nagyon sok még ma is a mérhetetlenül tájékozatlan, előítéletes ember!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!