Miért kapják a gyerekek ezeket a félrevezető
tanácsokat?
Figyelt kérdés
Számos bántalmazott fiatal kapja azt a választ, hogy tűrjön, mert mi lesz ha intézetbe kerül. Tudjátok, hogy kiskirályként élnek az "intézetben" a gyerekek az itt leírt sorsokhoz képest. Az intézetet azért tettem idézőjelbe, mert ilyenek már nem léteznek. Családi házas kis közösségekben, 2-3 fős összkomfortos szobákban élnek. Főznek, mosnak rájuk napi háromszori étkezés mellett. Zsebpénzt kapnak, kimenőjük van. Ha beszélsz velük elmondják, ha tehetnék, az életben nem mennének többé haza. Akkor tényleg jobb tűrni, mint normál körülmények közé kerülni?
Szerintem az is felháborító, hogy sokan úgy osztogatják a "jelentsd fel" és "menekülj tőle" tanácsokat, hogy nem is ismerik a tényeket.
Gyakran a kérdezők a saját szemszögükből adják elő a történetet és kifelejtik, hogy bizony ők is okozói a konfliktusnak. Persze a verésre nincs mentség, de egyszer-kétszer bizony szükség van szigorra (még mielőtt nekem esnétek, nem támogatom az erőszakot, de én is kaptam 2 büdös nagy pofont tiniként és mindkettőt megérdemeltem).
2015. jan. 17. 21:41
12/31 anonim válasza:
Nekem 5 állami gondozásban felnőtt ismerősöm van, és ők mind olyan körülményekről számoltak be, mint amit a kérdező írt (20-50 év közöttiek). Ellenpéldát nem láttam. Lehet vannak rosszabb helyek, de ahol a gyerek élete már veszélyben van, ott akkor sem tanácsos "családi körben" maradni.
2015. jan. 17. 21:58
13/31 anonim válasza:
kérdező, innen látszik, h lövésed sincs az egészről.
2015. jan. 17. 22:05
14/31 A kérdező kommentje:
"kérdező, innen látszik, h lövésed sincs az egészről"
Ezt hétfőn megmutatom a helyettesemnek:-) Had reménykedjen:-)
2015. jan. 17. 22:20
15/31 anonim válasza:
Egy ismerősöm a 80-as években 12 évesen került intézetbe ha jól emlékszem Oroszlányba. Megszökött otthonról, mert az alkoholista nevelőapa szexuálisan molesztálta, az anyja meg verte. Felnőttként élete legboldogabb időszakaként emlékszik az ott töltött időre.
2015. jan. 17. 22:33
16/31 A kérdező kommentje:
Elhiszem 15-ös. De majd téged is lepontoznak a nagy tudású megmondó emberek.
2015. jan. 17. 22:37
17/31 A kérdező kommentje:
Sajnos látjátok ez az oldal legnagyobb hibája. A legbutább hozzászólások kapták a legnagyobb %-t.
2015. jan. 17. 22:41
18/31 anonim válasza:
Kár, hogy a kérdezőt nem lehet pontozni, akkor te kaptad volna a legnagyobb százalékot, mert amit te irkálsz, az a legnagyobb hülyeség.
2015. jan. 17. 22:47
19/31 anonim válasza:
Nekem volt szerencsém intézetes ismerősökhöz, egyik sem idealizálta a helyzetet, hanem megmondták hogy szar.
2015. jan. 17. 23:02
20/31 anonim válasza:
Sajnálom, de én is a kérdezőnek adok igazat, létezik az a családi közeg, ami rosszabb egy átlag intézetnél, és a lehető legritkábban szoktam azt tanácsolni egy fiatalnak, hogy "tűrjön"...
Egyébként nekem olyan ismerősöm van (nem mai sztori, 10+ év, jó kis Rómeó-Júlia történet hepienddel) ahol a két 16 körüli fiatalt tiltották egymástól a "rendpárti-értékelvű-konzervatív" szülők, ők meg fogták magukat, besétáltak kéz a kézben a GYIVI-hez, és pár nap múlva vígan alkottak egy párt az egyik otthonban.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!