Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Folyton azt kérdezik, mikor...

Folyton azt kérdezik, mikor jön már a gyerek. Van erre valami frappáns válasz?

Figyelt kérdés
Rettenetesen idegesít. Bárhová megyek, mindenki ezt kérdezi. Nemrég elvetéltem, amit csak a szűk család tud, és nagyon zavar, mikor felhozzák a gyerektémát. Az utcára nem tudok úgy kilépni, hogy valami "jóakaró" ne érdeklődne. Két éve vagyok házas. Legszívesebben ki se mennék, de dolgozni muszáj elmennem. Vagy valami nem szalonképest mondanék, esetleg süketnek tettetném magam... Komolyan mondom, már emberek közé sincs kedvem menni. Van ötlet?

2015. jan. 14. 18:53
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
71%

Sose értettem, hogy egyesek miért érzik úgy, hogy közük van a másik életéhez. És hogy miért néznek ferde szemmel arra, aki egy hosszú ideje tartó élettársi kapcsolatban vagy házasságban nem szül csak azért, mert ez az elvárás? Ezer és egy oka lehet az ilyesminek, ami magánügy. Hadd döntse már el mindenki saját maga, hogy akar-e gyereket, vagy sem, és ha igen, akkor mikor.

Frappáns válaszok születtek, úgyhogy elraktározom magamban őket. Jól jönnek majd, ha egyszer engem is megtalálnak az ilyen "jóindulatú", minden lében kanál emberek...

2015. jan. 15. 09:49
 22/23 anonim ***** válasza:
100%

Nem is értem, hogy jönnek az emberek ahhoz, hogy ilyet kérdezzenek? 20-30 közötti nőktől azért nem kéne, mert még ráérnek, ha addig nem jött gyerek. Olyannál, akinek aktuális lenne, mégsincs, elég nagy az esély, hogy kényes téma, mert nehezen jön a baba, vagy netán meddő ő vagy a párja. Honnan tudja a kedves tapintatlan, hogy nem próbálkoznak X ideje sikertelenül? Milyen érzés már szegény párnak, hogy nem elég, hogy nem jön a baba, még mások is emlékeztetik rá őket...

Konkrétan láttam olyan esetet, ahol 27 éves lánynak, aki komoly kapcsolatban volt, feltette ezt a szerinte ártatlan kérdést a tanfolyamos csoporttársa. Erre a lány elbőgte magát ott mindenki előtt, mert már a harmadik éve sikertelenül próbálkoznak a babával...

Vagy vegyük a kérdező esetét. Most vetélt el, pont az hiányzik neki, hogy félidegen emberek a gyerektémáról faggassák.

Az a baj, sok idióta nem gondol bele, mielőtt ilyet kérdez...

Tudomásul kéne venni, hogy nagy eséllyel bánthatja ezzel a másikat, akit pedig nem, azt meg tök feleslegesen zaklatja ezzel.

Én még szerencsésnek mondhatom magam, senki sem faggatott erről minket.

2015. jan. 15. 13:31
 23/23 anonim ***** válasza:
100%

Valaki itt írta egyszer egy hasonló kérdésre, hogy mikor egy újabb ilyen kérdésre besokallt, el kezdte részletezni, hogy hát x-edikén volt ovuja, előtte 2 nappal ilyen és olyan pózban csinálták, de még nem biztos benne, hogy volt ovuja, ezrt még ma is belehúznak a siker kedvéért. Aztán asszema végén megkérdezte, hogy szerinte milyen pózban csinálják?:D

Én mondjuk nem tudnám ezt faarccal végigmondani, meg engem nem idegesít ez a kérdés, bár már az esküvőnk előtt el kezdett húzni minket ezzel a rokonság. Ha majd élesben nekiállunk akciózni, akkor szimplán megmondom, hogy pár éven belül tervezzük, ha meg majd kiakaszt, akkor elkerekedik a szemem majd, és ijedt arcot vágva, fejhangon megkérdezem, hogy ,,Még nem! Miért, terhesnek látszom? Kövér vagyok????", aztán süllyedjen csak el, ha már ilyen személyes kérdést feltett.

2015. jan. 15. 13:34
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!