Azok a fiatalok akik nem akarnak gyereket hogyan képzelik el az öregkorukat?
Tudod, ez azzal is megtörténhet a mai világban, akinek van gyereke, de mondjuk elköltözik külföldre, vagy a gyerek hal meg előbb, vagy rossz a kapcsolatuk... minek ragozni a rémségeket. Sokan aktívak idősként, és sokan találnak szerethető gyerekpótló fiatalt a környezetükben, aki nem hagyja magára az öreget, még ha nem is a gyereke.
A szeretet mindenképp jó befektetés, a többit meg majd meglátjuk.
Mi a párommal közel 60 évesek vagyunk és négy felnött gyerekünk van.
Ennek ellenére gyakorlatilag ketten élünk itt, mert mindengyiknek máshol van családja, munkája, és ugyan évente párszor (karácsony, húsvét, a születésnapunk) eljönnek mind, de a legtöbbször heteketn, hóanpokon keresztül legfeljebb telefonon beszélünk valamennyit.
Nincs semmi problémánk egymássak, csak nekik megvan a saját életük, és ebbe nem fér bele az, hogy állandóan monket látogassanak.
Ha netán annyira lerobbannánk, hogy ápolásra szorulunk, akkor az egyetlen megoldás lenne fizetett ápolót fogadni, mert máshogy nem megoldható. Ugyanis azért ne legyen más semelyik gyerek munkanélküli, mert minket kellene ellátniuk.
Szóval ilyen szempontból semmi különbség sincs aközt, hogy van-e gyerekünk vagy sem.
Ettöl függetlenül még soha nem jutott eszünkbe a párommal, hoyg mit csinálunk, ha több szabadidönk lesz, éppen elég olyan közös program van még tervben, amit még szeretnénk együtt megélni. De ezek közt egyik sem olyan, amihez szükséges lenne bármeliyk gyerekünk is.
Én amin nyugdíjas leszek, elszeretnék utazni egy olyan helyre, ahol az átlag élettartam 120 év (Tibetben, Nyugat-Kínában vannak ilyen falvak) és ott megöregedni, ha lesz párom vele, ha nem akkor egyedül.
Nem szeretnék olyan helyen élni idős koromban, ahol 70-80 évesen már "illik" betegeskedni, legyengülni, meghalni, hanem még tovább élvezni szerény körülmények között a csendes életet, ráadásul szép, nyugodj helyeken.
19L
(de szerintem gyerekkel is lehet valaki boldogtalan, és gyerek nélkül boldog, és ugyanez fordítva is igaz. Jobban függ inkább önmagunktől, hogy mi az életszemléletünk)
"akkor már egész biztos lesz valami bajod 50-60 éves korodra"
Pont azért szeretnék odamenni, mert akkor 60 évesen nem az a megszokott elképzelés, amit leírtál. de amúgyis egészségesnek tartom magam és nem lesz bajom 50-60 éves koromra :D
A saját ház már megvan kaptam anyámtól.
De az biztos h délután 14-16-kor kelnék.
Majd elménéék zuhanyozni és utána kajálnék, aztán film és játék maraton alvásig.
Mert am most is ezt csinálom ha időm engedi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!