Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért kell odaköltözni az...

Miért kell odaköltözni az anyóshoz?

Figyelt kérdés
rengeteg olyan kérdéssel lehet találkozni itt,amiben segítséget kérnek,mert nem bírnak egy fedél alatt élni a szemét anyóssal.nem értem ezeket!senki nem kényszerítette őket arra,hogy odaköltözzenek a párjuk szüleihez!amig más házában lakik valaki,illene alkalmazkodni a háztulajdonoshoz,még ha az illető fizet is lakbért...a válsz arra hogy miért nem költöznek el:mert nem tehetik meg anyagilag...könyörgöm!előtte is lakott az illető valahol,mielőtt megismerkedett a párjával.nekem eszembe nem jutna odaköltözni anyósomékhoz!szerintem csak akkor kéne az ilyen pároknak összeköltözni,ha van hova!!!és nem az anyóst szidni.azt a legkönnyebb...csak engem húz ez fel ennyire?van mások is igy gondolják?előre is köszönöm a válaszokat!
2010. febr. 5. 21:29
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:

Igaza van a 29 éves hozzászólónak. Meg lehet csinálni, én is megtettem. Nem kell ám egész lakást bérelni, lehet egy szobát is. És képzeld, akkor lehet félretenni. Ha valaki 20-30ezret kifizet az albérletre, és nem jár el szórakozni, nem költ felesleges dolgokra, akkor igenis lehet spórolni. Én is munka mellett diplomáztam le, méghozzá két munkahely mellett. Nem azért mert agytröszt vagyok, hanem azért mert rászántam a szabadidőmet és tettem azért, hogy többet keressek, jobban éljek. Inkább ezt az utat választottam, nem a nyavalygást. És képzeld, 24 évesen van saját lakásom (ugyan hitel van rajta, de könnyedén fizetem), van gyerekem, van autóm anélkül, hogy a szülők egy árva fillért is adtak volna. A férjemmel rengeteget spóroltunk, nem dohányoztunk, nem kocsmáztunk, nem jártunk moziba, stb. évekig. Mindenki nézzen nyugodtan magába, ezt bárki meg tudja tenni ha akarja. De ugye sírni sokkal könnyebb...

És amúgy a menynek kell alkalmazkodni, nem az anyósnak ha az anyós nyakára költöznek és az, hogy ideiglenesen befogadja a gyerekeket (mert többnyire azzal költöznek oda a szülőkhöz, hogy gyűjtsenek a saját lakásra), az nem jelenti azt, hogy arra gondol az örömanya, hogy majd az unokákat is oda fogja szülni a kedves menye és joggal zavarja az anyóst ha azt látja, hogy az ifjú párnak esze ágában sincs félretenni, szórakozni járnak, szórják a pénzt.

2010. febr. 7. 13:00
 22/24 anonim ***** válasza:
Én sem iszom,és nem dohányzom,és képzeld,mi is sok mindent elértünk önerőből,pedig csak egy évvel vagyok fiatalabb Nálad.Már elég fiatalon elkerültem otthonról,és képzeld,tudtam alkalmazkodni az anyósomhoz.Sőt,én szeretem az anyósomat,mert rendes és aranyos.Csak tudod,akinek nincs hova menni,és ezt ki is használja mondjuk egy hárpia,aki még abból is ügyet csinál,ha nem reggel hatkor kelsz,hanem nyolckor,és nem úgy van vasalva a ruha,ahogy neki tetszik,akkor azért elgondolkodsz,lábtörlője akarsz-e lenni bárkinek is,függetlenül attól,hogy kinek a háza,és kinyitod a kis szádat.Halkan teszem hozzá,hogy jogosan,mert jószándék és uralkodási vágy között is akadnak különbségek.
2010. febr. 7. 16:13
 23/24 anonim ***** válasza:

22.07-es vagyok-

12.03 Nekem címezted,hogy jó nekem,hogy albérlet mellett félretettem?

Ja drága virágom,ne irigyelj,csináld utánam: pincébe gebedsz reggeltől estig ,döglesz 3 órát,majd a sorrend ugyanez..vagy neked a diplomáddal ez nem fekszik?akkor ne sírj kérlek..nekem kusti van,mert nincs diplomám.Viszont van két kezem,a szégyenérzetet félretettem,cserébe saját otthonom van már,és családom.. és tudtam előre lépni

2010. febr. 7. 16:43
 24/24 anonim ***** válasza:

Nekem is van két kezem,és ugyanúgy eljártam dolgozni,mint Te,de mi anyóséknál laktunk.Én szeretem az anyósomat.Nincs diplomám,de ma már nekem is van családi házam,önerőből.Ez lenne a természetes szerintem.Csak azokat is megértem,akik unják az anyósuk hárpiaságát,és nekik így alakult az életük,nem szeretnének elmenni albérletbe.Nem kell mindig mindent feltétel nélkül lenyelni,csak mert az az ő háza.Ez nem így működik.Természetesen a meny is alkalmazkodjon,de ez ne fajuljon oda,hogy valaki főnököt játszik egy háztartásban,a másik meg behódol,mint egy kiskutya.

Ha a meny a hibás,akkor természetesen más a helyzet.

Elnézést,ha megbántottalak,de túlzónak érzem,hogy leszóljuk azokat,akiknek nincs hova menni,és esetleg valaki ezt kihasználva uralkodik rajtuk.

Azért azt érzi az ember,ha valaki jószándékkal teszi,amit tesz,vagy csak meg szeretné mutatni,hogy ő az Úr a házban.Nagyon nem mindegy.

2010. febr. 7. 17:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!