Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Milyen gyakran mennél anyóshoz...

Milyen gyakran mennél anyóshoz, ha tudnád milyen koszos a lakása?

Figyelt kérdés

Mióta a párom velem él, anyós ritkán takarít. Magányos volt, beszerzett egy cicát. De hát a kiscica unatkozott, vett mellé még egyet. Alkoholt nem iszik, csak teát és ásványvizet. A konyha padlója ragad (gondolom a teafőzés miatt), a fürdőszoba a macskaalomtól bűzlik. A fotel és a heverő tiszta macskaszőr. A padlón macskajátékok, kaja-maradványok. A ruháin macskaszőr-halmok. Karácsonyra porszívót kapott, még ki sem vette a dobozából.

Felajánlottuk, hogy a macskáknak veszünk egy dobozt, addig berakhatja őket oda, míg kitakarít. Mondta, hogy őt nem zavarják, takarít ő úgy is. Névnapja volt, telefonon felköszöntöttem. Egyszerűen nincs gusztusom odamenni, ő meg nem szeret lépcsőzni. (Ő a földszinten lakik, mi a 2.-on). Amikor megismertem, egy ápolt és igényes nőt ismertem meg benne. Rend- és tisztaságmániás volt. A férje meghalt, de amiatt nem omlott annyira össze, mint mikor a pici fia elköltözött. Hívott Karácsonykor is ebédre, mondtuk, hogy ebédre nem tudunk menni, de délután beugrunk. 1 órát voltunk ott, már nagyon kellett wc-znem, így hazajöttünk. Kedvelem, mert tényleg aranyos, meg finomat főz, de nem szeretnék bemenni a lakásába.

Takarítónőt nem hajlandó beengedni, mert "hátha meglopja". Mikor boltba vagy orvoshoz jár, akkor előveszi a szép ruháját, és abban közlekedik. Hazaér, visszaveszi az otthonit, és abban van hetekig.

Szomorú vagyok, és sok konfliktust okoz ez köztem és a párom között. Jogos, hogy haragszik, de megérthetne engem is.

2010. jan. 4. 14:32
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Lehetne benned több tolerancia is. A saját házadban te vagy az úr, máséban "kuss van". Ha kedveled, mert aranyos, akkor fogadd el, ez a szeretet lényege.. a feltételnélküliség..
2010. jan. 4. 14:37
 2/15 anonim ***** válasza:
100%
Ajánld fel, hogy kitakarítasz nála, segíts neki mosni, ilyesmi...
2010. jan. 4. 14:39
 3/15 A kérdező kommentje:
Nem tudom tolerálni, hogy nem képes takarítani. Biztosan engem "neveltek rosszul" a szüleim, de ha én vendége(ke)t várok, kitakarítok.
2010. jan. 4. 14:40
 4/15 anonim ***** válasza:
Szerintem ezt nem a pároddal kéne megbeszélned elsősorban hanem mondjuk megbeszélhetnétek 6szemközt is, esetleg ha beleegyezik segíthetnétek neki pakolni ;). (Lehet 1-2 megjegyzés megtenné a hatását jókor jó időben.)
2010. jan. 4. 14:41
 5/15 A kérdező kommentje:
Már ez is megvolt, azt mondta amin elmegyünk, kitakarít. Szerencsére a mosogatást megcsinálja.
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mennék, mert jól kijövök vele. Az én anyósomnál kutya és macska van bent. Még a kanapé is macskaszőrös néha. Naés? Én pihenek, a kisfiam meg nyúzza az állatokat. Dejó is ott... :)
 7/15 A kérdező kommentje:

Az anyósnak nem esnek le ezek a megjegyzések.

Szerintem a párom a legmegfelelőbb ember, akivel megbeszélhetném, hisz az ő anyjáról van szó.

2010. jan. 4. 14:43
 8/15 A kérdező kommentje:
Az én szüleimnél is van kutya, de ott nem ragad a padló, nincs kaki-szag, ebéd közben nem száll a szőr a levegőben.
2010. jan. 4. 14:44
 9/15 anonim ***** válasza:

Lehet kapni ragasztó-papíros hengert, remekül leszedi a szőrt.

És igaz, én is felajánlanám neki a segítségemet.

2010. jan. 4. 14:52
 10/15 anonim ***** válasza:

Szerintem is próbáld összeszedni magad, és kibírni azt a pár órát, amíg ott vagytok. Nekem apám ilyen. 30 éves koromban ismerkedtünk meg, így az apa-"gyerek" kapcsolat nem is igazán van meg, fél évente egyszer látogatjuk meg a családdal egy ebéd és pár óra beszélgetés erejéig. Igazi falusi ember. Vannak az udvarban kacsái és mindenféle tyúkjai amit csak eltudsz képzelni, ez alapból szaggal jár ugye, amit nem lehet "kizárni". Csirkéket keltet, a gépek pedig az előszobában sorakoznak, ezeknek sincs kellemes illatuk, elhiheted. A nappali, ami egyben étkező is, végig padlószőnyeges. Van egy kutyájuk, és egy macskájuk, amiknek mindent szabad... járnak az asztalon a kanapén, a székeken, amit csak érnek... ebéd közben kapja a kutya a pörköltből a csontot is az asztal alá, ismétlem a SZŐNYEGRE. Ha wc-re kell menni, akkor igyekszem nem hozzáérni semmihez, és persze rá sem ülök, akárcsak egy nyilvános wc-n. Viszek magammal törlőkendőt, így a kézmosást is kitudom kerülni, hisz a törölköző mocskosabb mint nálunk a lábtörlők.

Még is azt mondom, az ő háza, ha neki így tetszik, hát éljen így, egészségére. Ez a pár óra igazán nem a világ. Utána hazajövök, és a család ruháit, amik szőrösek, büdösek lettek bepakolom a mosógépbe, és jó alaposan kimosom. Hozzáteszem sosem a legjobb ruháinkban megyünk, direkt... Mi állatbarátok vagyunk, nekünk is van kutyánk, így a szőrrel megbirkózunk, a kutyát, macskát is megsimogatjuk, attól sem mászok falra ha a cica az ölembe fekszik... csak amikor totál sárosan is ugyanúgy beengedik és fetrenghet az ágyon... Próbálj kicsit lazulni, és nyeld le, mond azt hogy jó egy-egy órára néha elmentek, esetleg az ebédmeghívásokat ritkábban is bőven elég elfogadni. Ha próbálsz kicsit te is engedni, akkor a férjed is értékelni fogja az igyekezetedet talán, és kevesebb lesz a vita köztetek.

2010. jan. 4. 14:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!