Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Nem enged vezetni a férjem,...

Nem enged vezetni a férjem, tudok ezzel a problémával bármit kezdeni?

Figyelt kérdés

Több, mint 10 éve szereztem jogsit, egy ideig vezettem is de utána nem volt kocsim, le is járt a jogsim érvényessége. Szeretném hosszabbítani de szerinte felesleges, úgysem vezetek. Na de vezetnék, viszont egy kocsink van (ami az ő nevén van de a fenntartásban/részletfizetésben én is benne vagyok), ő jár vele munkába, ha valahová menni akarok ő visz, soha nem vezethettem.

Másik kocsira nincs pénzünk, de ad egyfajta biztonságot, hogy ha bármi történne be tudnék ülni... csak neki meg épp ez ad biztonságot, hogy a nő nem ül volán mögé. A húga vezet borzasztóan, az első kocsiját összetörte és a mostani is tele van sérüléssel, na de nem minden női sofőr ilyen, az exem szerint kifejezetten jó sofőr voltam. Még a trolira se szívesen szállt fel ha nő vezette, meg úgy általában minden kocsit ami bénázik az úton biztos egy hülye nő vezeti, ha valamiben női sofőrt lát elkezd vele úgy viselkedni, mintha a nő biztos hülye lenne.

Ezt a minden női sofőr hülye hozzáállást mivel lehetne megváltoztatni? Ha látna engem jól vezetni talán változna? De ha nem is enged vezetni akkor ez lehetetlen, meg ennyi kihagyás után idegen kocsival valószínűleg bénáznék, akkor csak megerősíteném, hogy nő nem való volán mögé.

2015. jan. 4. 18:44
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
55%

A férjed egy idióta bunkó, már bocsánat!

Valami kisebbségi komplexusát vezeti le így.

"Ha látna engem jól vezetni talán változna? "

Nem változna, hanem kötekedne. És NE akarj neki megfelelni, mert ezzel pont eléri a célját.

Az autótok meg közös, hiába van a nevén. Fogd és vidd!

Basszus, hogy lehet ilyen hím soviniszta pasival élni?

AZ ilyenek minden területen így kezelik a nőket.

2015. jan. 4. 19:06
 12/25 anonim ***** válasza:
79%
A feleségem attól eltekintve, hogy a motorféket nem szívesen használja (valamikor Trabantja volt), kifejezetten jól vezet. Amikor 14 év kihagyás után újra volán mögé ült, az első percek bizonytalansága után már visszatért a régi rutin.
2015. jan. 4. 19:09
 13/25 A kérdező kommentje:

Feldobtam neki hogy elmennék frissítő tanfolyamra, de szerinte drága meg ha eddig megvoltunk így ne költsünk rá, nem állunk olyan jól anyagilag, én minimálbérnél nem sokkal többet kapok, szóval még egy kocsi mindenképpen felejtős.

Mondtam azt is, hogy akkor kimegyünk valami félreeső helyre és gyakorlok az ő kocsiján 2 literes palackok között. Erre még nem mondott semmit.

A kocsi alapból az övé, már a házasságunk előtt lízingelte, de amióta együtt vagyunk közös a kassza, plusz a családomtól szoktam kapni üzemanyagkártyát.

Az elején amikor még érvényes volt a jogsim nem hoztam fel a témát hogy vezessem a kocsiját, aztán ahogy haladt előre a kapcsolatunk lejárt a jogsim.

Persze, el tudok menni magamtól is, csak a pénz miatt valószínűleg veszekedés lesz belőle.

2015. jan. 4. 19:11
 14/25 anonim ***** válasza:
83%

Ne könyörögj, mondd meg neki, hogy márpedig vezetni fogsz.

Párom sofőr. 18 éve van jogosítványom, sokáig nem vezettem. 4 éve vettünk még egy autót és az akkor 16 éves automata kicsit megkaptam én. Az elején voltak bizonytalankodások és a párom sem segített mert arra is megjegyzést tett, hogy miért nem abból az irányból állok ki a parkolóból, amire ő gondolt😁. Most már azt mondja, jól vezetek. Van egy 4,5 éves kislányunk aki miatt amúgy is jobban figyelek, mert mögöttem ül.

Akiket én ismerek nőket, jól vezetnek.

2015. jan. 4. 19:15
 15/25 anonim ***** válasza:

Olyan hülyeség ez az általánosítás.

Az én férjem meg képtelen egy polcot feltenni a falra, nekem kell a legtöbb szerelési munkálatot megoldani nő létemre... most kezdjem el hangoztatni, hogy minden férfi hülye a barkácsoláshoz?

Biztos van valami gyenge pontja neki is - mint a húgának, nem mindenki terem volán mögé és ez nemtől totál független - kezdd el hangoztatni te is, hogy ebben a férfiak seg.hülyék hátha észhez tér. Mást nem tudok mondani, nekem soha nem kellett semmiért engedélyt kérnem a férjemtől, de fordítva sem.

2015. jan. 4. 19:20
 16/25 anonim ***** válasza:
96%

"Ezt a minden női sofőr hülye hozzáállást mivel lehetne megváltoztatni?"

Ha lecseréled a fejét.

"meg ennyi kihagyás után idegen kocsival valószínűleg bénáznék"

Na und? Azért kell gyakorolni.

Én friss jogsival, külföldön, idegen autóval vezettem a barátom unszolására. Én is bénáztam, de nem cikizett, hanem segített.

"A húga vezet borzasztóan, az első kocsiját összetörte és a mostani is tele van sérüléssel,"

Mert csak nők törik össze az autót? :) A helyzet az, hogy arányaiban nézve jóval kevesebb balesetet okoznak, mert figyelmesebbek, és a kocsit nem pénisz hosszabbításnak tartják, hanem közlekedési eszköznek.

2015. jan. 4. 19:24
 17/25 anonim ***** válasza:
94%
Gondolom van egy barátnőd, szomszéd megkéred, hogy segítsen. Egy szó nélkül kimész az autóhoz és beülsz, nem kell azt a férjednek tudni, hova mész és miért. Szépen elmentek a szomszéddal és gyakorolsz.
2015. jan. 4. 19:26
 18/25 anonim ***** válasza:
93%

Ja, van egy ismerősöm, hasonló, mint a férjed.

Múltkor a Váci úton kiszálltam a kocsijából, mert folyamatosan olyanokat mondott, hogy "ő is minek vezet, inkább otthon főzne."

2015. jan. 4. 19:26
 19/25 anonim ***** válasza:
81%

Hű, hallod. Ahogy végigolvastam a kérdésed, egyre inkább az volt az érzésem, hogy szerintem az első ilyen "nő nem való volán mögé" típusú megjegyzésére leüvöltöttem volna a fejét.

Az exem maga adta oda a kocsiját, hogy gokartpályán vezessem, amikor még jogsim se volt. Jó, mellettem ült, hisz tanított, de egyszer nem mondta, hogy ne tanuljak. Magam döntöttem úgy, hogy inkább nem erőltetem, mert nem jól látok. De ha azt mondta volna, hogy nő ne vezessen... te nem akadsz ki a férjed kijelentésein?

2015. jan. 4. 19:35
 20/25 anonim ***** válasza:
84%
Bocs,de ha egy ilyen emberrel együttélsz akkor egy marha vagy,Lepj!Valoj el aztan fizesse egyedül a kocsival részletet az egoista barom férjed,ennyi!
2015. jan. 4. 19:47
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!