Feleségem minden kis vita miatt szexmegvonással büntet. Jogosan gondolkodom a váláson?
Figyelt kérdés
Ha valamin vitatkozunk, nem értünk egyet, akkor már mondja is, hogy akkor X ideig nem lesz szex. Én ezt nagyon megalázónak egyúttal öngólnak tartom. Egy házasság ettől csak rosszabb lesz. Férjtársaim, ti meddig tűrnétek az ilyent?2015. jan. 2. 09:27
1/31 anonim válasza:
Ha olyan vita, ami nem érinti az emberi értékeket, akkor ez sima zsarolás, uralkodási.
Ha alapjaiban ássa alá a vitahelyzet az érzelmi összetartozást, akkor pedig teljesen természetes, hogy aki nem a barátod, avval nem akarsz szerelmeskedni, hiszen nem is vagytok jóban, nemhogy még szerelem.
3/31 anonim válasza:
Hülye lennék a férjem miatt magamat is büntetni! :D
4/31 anonim válasza:
Ha a szex egy ilyen eszközzé süllyed, akkor már én sem szívesen lennék együtt vele.
5/31 anonim válasza:
Nőként is azt mondom, egy zsarolás nem fér bele egy párkapcsolatba!
6/31 anonim válasza:
Ha ilyen könnyen lemond a szexről, nyílvàn nem is élvezi veled.
7/31 anonim válasza:
Nem mindegy a vita tárgya. Ha olyasmin vitáztok, ami pitiáner ügy, akkor ez egy undorító húzás, amivel megaláz téged a feleséged. Ha viszont olyasmi a vita tárgya, ami mély problémákat feszeget, a házasságotok érzelmi alapjait boncolgatja, akkor érthető, hogy nem akar szeretkezni, bár akkor sem az a megoldás, hogy azt mondja, hogy x ideig nem lesz szex, hanem, hogy amíg nem juttok közös nevezőre, addig ő szeretné kerülni a szeretkezést. Legalábbis én így lennék, mert én csak akkor tudok szeretkezni, ha teljes a bizalom, megértés a másik féllel, ha úgy érzem, hogy nem szeret, vagy a házasságunk romokban hever, akkor nem lenne erőm szeretkezni. De van egy olyan érzésem, hogy nálatok nem mély problémákról megy a vita, hanem a ki vigye le a szemetet, ki hagyta égve a lámpát típusú kérdéseken. Nah ilyen esetben ez egy szörnyű viselkedés a feleséged részéről, de én átgondolnám, leülnék vele megbeszélni, hogy ő nem látja át, hogy ez nem megoldás? Mert a nincs szex x ideig, nem éppen egy jó konfliktuskezelési módszer. Egyébként van már valami mértékegység is? Hogy egy előfelejtett zokni két nap szex nélkül, haverokkal sörözés két hét? Vagy hogy megy ez? Éppen, ahogy kedve tartja?
8/31 A kérdező kommentje:
Nem veszekedésekről, hanem apró-cseprő vitákról van szó. A kettő szerintem messze nem ugyanaz. 7-es kommentje írja le tulajdonképpen pontosan a helyzetet.
2015. jan. 2. 09:52
9/31 anonim válasza:
"igen, szerintem is sokkal egyszerűbb elválni, és a másikat büntetni, mint megoldást keresni. A tünetek kezelése """mindig""" célra vezetőbb, mint a kiváltó ok felderítése, ez """köztudott"""""!
Ha válni akarsz, nem hiszem, hogy csak emiatt van. De szerinted ezzel nem csak a prb elől menekülsz?
10/31 anonim válasza:
Az hogy egy válás jogosságát keresed, mindent elmond.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!