Szerintetek ha megszületik a baba ráhagyhatom néha a rokonságra?
Persze. Én is rábíztam a közeli rokonságra a lányunkat. Kénytelen is voltam, mivel nem vihettem el magammal az első 3 hétben elintézni a dolgaimat.
Fejtem le neki tejet és az éppen pót anyát játszó rokonunk mindent készségesen elintézett.
Ettől még nem lettem rossz anya vagy borzalmas háziasszony.
Sőt! Az elmúlt 6 évben sokszor előfordult, hogy a lányunkra nagyszülők vagy más rokonok (nővérem pl.) vigyázott, amíg mi elmentünk mulatni vagy szimplán csak kikapcsolódni (moziba).
Nem hetekre hagytam ott a gyermekünket.
Nálam a "minek neked gyerek" kategória ott kezdődik, amikor a szülők a gyerek nélkül mennek el 1-2 hetes nyaralásokra.
A gyereknevelés jár lemondásokkal, de nem kell lemondani az életről. A kikapcsolódás jár mindenkinek, csak meg kell találni az arany középutat.
hál istennek felénk nincsenek ezek a begyepesedett "szabályok", mint Magyarországon, hogy 2 hétig a baba a lakásbol se menjen ki...utána pdig csak 10 percekre.... én mindenhova vittem a babámat, már elsö hétévégn mentunk sétálni, vagy a hivatalba, bevásárolni stb.
teljesen megértem a férjedet...már ezen agyalsz, hogy kinek passzold le? jo kis anyuka lesz beloled is....
Kérdés, hogy milyen gyakran és miért bíznád rá?
Ha hetekre otthagynád a nagyinál, mert te "fáradt" vagy, akkor jogos.
De ha arra gondoltál, hogy amikor elintéznivalód van, vagy csak egy kicsit kikapcsolódnál havi 1-2 alkalommal akkor nem jogos.
Szóval beszélgessetek el erről részletesen, lehet te a második lehetőségre gondoltál, míg a férjednek egyből az első ugrott be. Simán lehet csak elbeszéltetek egymás mellett.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!