Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan dolgoztátok fel az...

Hogyan dolgoztátok fel az édesanyátok halálát?

Figyelt kérdés

Már több mint 5 éve meghalt, és azóta sem múlik el nap, hogy ne gondolnék rá. Akkor voltam 25 éves, igazságtalannak tartom a sorstól, hogy ilyen korán mennie kellett.

Van mikor egész nap a fejemben van, szinte fényképszerűen vannak előttem a pillanatok. Rákos volt, sokat szenvedett. Azóta van családom, boldog vagyok, de nem tudom magam túl tenni rajta. Sikerülni fog valaha is?

2010. febr. 3. 16:45
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom... Nekem sem megy közel 5 éve, csak annyi a különbség, hogy nekem édesapám, de a többiben szinte szó szerint hasonlítunk.
2010. febr. 3. 16:49
 2/26 anonim ***** válasza:
91%

2 éves voltam, amikor meghalt, most 34 vagyok, sehogy sem tudtam még túllépni a dolgon, pedig szakember is segített már.

Mondjuk nekem még jött a haláleset mellé egy alkesz nevelőanya.

2010. febr. 3. 16:57
 3/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nem baj,hogy sokat gondolsz az anyukádra,a fájdalom és az űr,mindig is ott lesz az szívedben,szerintem igazán felejteni és túl tenni magát az ember egy haláleseten,pláne,ha az valamelyik szülő,soha nem tudja.

Én az apámat veszítettem el,egy hónapja volt a temetése,hirtelen történt és felfoghatatlan.Bennem csak most kezd tudatosulni,hogy ő már soha nem játszik az unokáival és velem sem beszélget és kávézik stb.soha már.

Így,hogy gondolunk a szeretteinkre,akiket elveszítettünk,kicsit olyan érzés is,mintha velünk lennének még.

Nekem az a véleményem,hogy az űr és a fájdalom megmarad:(

mint,ahogy az emlékek is.

2010. febr. 3. 16:59
 4/26 anonim ***** válasza:
100%

Ma én is egész nap ezen gondolkodom. 11 éve halt meg anyukám, én 20 voltam akkor, ő meg 38. Nem tudok túlépni rajta, pedig tudom, hogy ő azt szeretné, hogí éljem az életem és legyek újra vidám. De valahol vele halt egy részem. Egyedüli gyerek vagyok, anyu volt a mindenem, nagyon jó kapcsolatunk volt. Olyan anya ő, akit mindenki kívánna magának. Ha valaki tudja, akkor tényleg írja meg. Nekem nem sikerült. Pedig van egy gyönyörű lányom, megértő férjem. De bezárkóztam a négy fal közé. Se munka, se társaság, se szórakozás, semmi. Magány, és persze egyre több betegség. tudom, nem így kéne, tudom. De olyan üres azóta a világ, valahogy kifakultak a színek. És nem érzem magam biztonságban. Ott ragadtam a gyerekkorban, csak már árva vagyok. Pedig fel kéne nőnöm, hiszen már én is anya vagyok. Tele bűntudattal.

Jaj, tudom, ezzel nem segítettem. Ne haragudj, de muszáj volt kiírnom magamból. Köszönöm.

2010. febr. 3. 17:08
 5/26 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én édesanyám is rákos volt, meg ezen kívül még volt jó pár baja... pedig abszolút nem volt káros szenvedélye: nem drogozott, nem ivott, nem cigizett se semmi.

11 éves voltam amikor anyu itt hagyott minket. Ez lesz a hatodik évem nélküle.

Hidd el, sose fog elmúlni. Mindig hiányozni fog. Mindig lesz benned egy kis űr, mindig is hiányozni fog, hogy odabújhass hozzá, vagy hogy csak rá mosolyogj. Ezt semmi és senki sem fogja betölteni.

Azért te jobban jártál, mint én, mert én csak akkor kezdtem igazán megismerni, amikor elvették tőlem, és szinte nem tudok róla semmit. Itthon nem beszélünk róla, mert apa szerint nem szabad a múltban élni. De nagyon hiányzik:"( :"(

2010. febr. 3. 17:13
 6/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon nehéz,és én sem tudom. Nekem is 5éve és én is 25 éves voltam mikor meghalt az édesapám. Mai napig sokat gondolok rá,pedig nem volt minta apa. Nagyon sokat ivott. Meg is lett az eredménye,sok szenvedés mellett a rák el vitte. Ha eszembe jut az az időszak a szívem megszakad,és elkap a sírás.
2010. febr. 3. 17:31
 7/26 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sajnálatra méltó ez,de nem csak a halálát nem lehet valakinek feldolgozni,hanem azt se,hogy tudod,hogy ő az anyád,él,de soha egy kedves szava nem volt.Soha nem ölelt át,inkább úgy megvert,hogy testi fogyatékos lettem miatta..lelkileg is testileg is megtört...Él még,de lassan 15 éve nem láttam.nem is akarok róla tudni semmit,számomra ő már rég hallott..
2010. febr. 3. 17:33
 8/26 anonim ***** válasza:
30%
Bár bizonyosan nem vigasztal senkit, de egyszer mindenkinek meghal az anyukája. :-(
2010. febr. 3. 17:33
 9/26 anonim ***** válasza:
26%
Márk?:D
2010. febr. 3. 17:35
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
En is 25eves voltam mikor meghalt az edesanyam rakban,ennek immar 9eve,de meg mindig minden nap gondolok ra de mar kevesebbet sirok:(Ez mindig bennunk marad,de nekem nagyon sokat segit a hit!Isten fele fordultam es azota konnyebben viselem az anyum hianyat.Ha van igazi jo baratnod v.vki akinek tudsz beszelni a fajdalomrol az is nagyon sokat segithet!Oszinte reszvetem!
2010. febr. 3. 17:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!