Miért várják el a gyerekek hogy a szülők még huszonévesen is eltartsák őket?!
Én 19 évesen leérettségiztem azóta egy forintot nem kapok otthonról megélhetésre.magamnak kell rendeznem ezeket a dolgokat és pont azért mert így akarnak segíteni az önállósodásra.
Sokan írják itt (is) hogy milyen kevés pénzt kapnak anyától pedig milyen drága a főiskola,de nem dolgoznak!!!
Tényleg ez lenne az elfogadott?
"mókásnak" találom, hogy a legtöbben,akik ide írtak dolgoztak,mint a güzü fősuli/egyetem mellett és egy fillért sem kérnek/tek a szülőktől...Ez most komoly úgy őszintén?
Én is dolgoztam, amikor tudtam, nyaranta egy elég jól fizető állásom volt.De ez csak a nyár,évközben órákra jártam, és őszintén valóban nem voltam arra rászorulva, hogy dolgozzak, mert kaptam otthonról és nem kevés ösztöndíjam is volt..(persze míg tartott a fizum,2-3hónapig,nem kértem pénzt,ja hozzáteszem nem otthon meloztam nyáron így akkor is fenn kellett tartsam magam vmiből)Ennek az lett az eredménye, hogy a jegyeim jók voltak és szerettek a tanáraim...Ettől én egy "szarszemétszaralak" lennék?
Azért,mert nem güzültem egy gyárban látástól mikulásig napi 2000-3000Ft-ért?
Nem érzem emiatt rossznak magam,már bocs...
Érdekes, hogy le vannak pontozva azok, akik írják, hogy kapnak anyagi támogatást. Akkor viszont én is erre a sorsra jutok, mert bizony engem is nagyrészt támogatnak a szüleim/nagyszüleim. A SOTE-re járok, fogorvosnak tanulok és nincs időm dolgozni, mert alig van időm. Nyáron végeztem szellemi munkát egy cégnél, de az csak nyáron volt, amit akkor összeszedtem, abból éltem egy ideig. Szerencsére államin vagyok, így nem kerül olyan sokba az egyetem, de még otthon lakom és a szüleim tartanak el.
21/L
Én csak fogom a fejem. Mi ez manapság, hogy a gyerek azt hiszi, hogy teher a szülőnek és én lelépek, mert (mondok valamit) 18 elmúltam?
Egy (normális) szülőnek nem teher a gyereke, értsétek már meg! Ha kell, mert úgy hozza az élet, akkor vele lakik akár 30 évesen is, inkább mint hajléktalan legyen belőle. Pl egyik ismerősöméknél is, vidéki a pali, és nincs meló, már 2 éve, bármit keres nem jön össze. Ha a szülő úgy gondolkozna, márpedig tűnés innen, az undorító lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!