Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért várják el a gyerekek...

Miért várják el a gyerekek hogy a szülők még huszonévesen is eltartsák őket?!

Figyelt kérdés

Én 19 évesen leérettségiztem azóta egy forintot nem kapok otthonról megélhetésre.magamnak kell rendeznem ezeket a dolgokat és pont azért mert így akarnak segíteni az önállósodásra.

Sokan írják itt (is) hogy milyen kevés pénzt kapnak anyától pedig milyen drága a főiskola,de nem dolgoznak!!!

Tényleg ez lenne az elfogadott?

2010. febr. 3. 11:22
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
0%

"mókásnak" találom, hogy a legtöbben,akik ide írtak dolgoztak,mint a güzü fősuli/egyetem mellett és egy fillért sem kérnek/tek a szülőktől...Ez most komoly úgy őszintén?

Én is dolgoztam, amikor tudtam, nyaranta egy elég jól fizető állásom volt.De ez csak a nyár,évközben órákra jártam, és őszintén valóban nem voltam arra rászorulva, hogy dolgozzak, mert kaptam otthonról és nem kevés ösztöndíjam is volt..(persze míg tartott a fizum,2-3hónapig,nem kértem pénzt,ja hozzáteszem nem otthon meloztam nyáron így akkor is fenn kellett tartsam magam vmiből)Ennek az lett az eredménye, hogy a jegyeim jók voltak és szerettek a tanáraim...Ettől én egy "szarszemétszaralak" lennék?

Azért,mert nem güzültem egy gyárban látástól mikulásig napi 2000-3000Ft-ért?

Nem érzem emiatt rossznak magam,már bocs...

2010. febr. 3. 16:40
 32/37 anonim ***** válasza:
78%

Érdekes, hogy le vannak pontozva azok, akik írják, hogy kapnak anyagi támogatást. Akkor viszont én is erre a sorsra jutok, mert bizony engem is nagyrészt támogatnak a szüleim/nagyszüleim. A SOTE-re járok, fogorvosnak tanulok és nincs időm dolgozni, mert alig van időm. Nyáron végeztem szellemi munkát egy cégnél, de az csak nyáron volt, amit akkor összeszedtem, abból éltem egy ideig. Szerencsére államin vagyok, így nem kerül olyan sokba az egyetem, de még otthon lakom és a szüleim tartanak el.

21/L

2010. febr. 3. 18:34
 33/37 anonim ***** válasza:
100%
Az egyetem alatt kaptam pénzt a szüleimtől albérletre, kajára, ruhára, könyvekre (maga az egyetem ingyenes volt még), de emellett tanítottam is nyelviskolákban, mert annyira jól nem álltak a szüleim, hogy szórakozásra, nyaralásra is adjanak, én meg élni is akartam. De ha többet kerestek volna, simán finanszírozták volna az utazásaimat is, a jó szándék megvolt.
2010. febr. 3. 21:53
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem ezzel nincsen semmi gond,amíg agyereknek céljai vannak,és tesz is valamit ezek eléréséért.Ha például a tanulást választja,és rendes,tisztelettudó gyermeke a szüleinek,akkor nincs semmi baj.Ha pedig a munkát,akkor meg hazaad,ezzel is segítve a szüleit.Nem törvényszerű,hogy a gyereknek dolgoznia is kötelező legyen például egyetem mellett,vannak,akik nincsenek rászorulva,s vannak,akiknek idejük,lehetőségük,energiájuk nincs rá.Míg a szülőknek nem teher a gyermekük otthonléte (sem anyagilag,sem egyéb értelemben),addig szerintem nincs semmi baj.
2010. febr. 4. 17:32
 35/37 anonim ***** válasza:
Azért várom el mert én nem álltam meg az érettséginél, főiskolára járok, így többet fogok majd keresni, és addig a szüleim tartanak el, különben éhen halnék, dolgozni főiskola mellett meg nincs lehetőségem mert sokat kell tanulnom.
2010. febr. 4. 22:59
 36/37 anonim ***** válasza:
56%
én 28 éves vagyok,és engem még eltartanak,mert most járok egyetemre,nappalin.Majd ha végeztem vele,akkor elmegyek dolgozni.Addig meg sokat tanulok hogy jó szakember legyek..:)
2010. febr. 5. 10:51
 37/37 anonim ***** válasza:
10%

Én csak fogom a fejem. Mi ez manapság, hogy a gyerek azt hiszi, hogy teher a szülőnek és én lelépek, mert (mondok valamit) 18 elmúltam?

Egy (normális) szülőnek nem teher a gyereke, értsétek már meg! Ha kell, mert úgy hozza az élet, akkor vele lakik akár 30 évesen is, inkább mint hajléktalan legyen belőle. Pl egyik ismerősöméknél is, vidéki a pali, és nincs meló, már 2 éve, bármit keres nem jön össze. Ha a szülő úgy gondolkozna, márpedig tűnés innen, az undorító lenne.

2010. febr. 7. 08:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!