Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Miért várják el a gyerekek...

Miért várják el a gyerekek hogy a szülők még huszonévesen is eltartsák őket?!

Figyelt kérdés

Én 19 évesen leérettségiztem azóta egy forintot nem kapok otthonról megélhetésre.magamnak kell rendeznem ezeket a dolgokat és pont azért mert így akarnak segíteni az önállósodásra.

Sokan írják itt (is) hogy milyen kevés pénzt kapnak anyától pedig milyen drága a főiskola,de nem dolgoznak!!!

Tényleg ez lenne az elfogadott?

2010. febr. 3. 11:22
1 2 3 4
 21/37 A kérdező kommentje:

A nem csinál semmit persze máshogyan tálalja.

"tanulok meg napi 2 órára bejár a suliba..."

2010. febr. 3. 12:04
 22/37 anonim ***** válasza:

Szerintem itt nem egy, hanem több kérdésröl van szó.

Elöre bocsájtom, hogy nekem 4 gyerekem van, mindegyik felsöfokot végez/végzett.

Ha a gyerek egyetemre/föiskolára jár és a szülök megengedhetik maguknak, akkor támogassák - elvégre azért jár oda, hogy tanuljon és ne azért, hogy dolgozzon. A gyerektöl cserébe elvárható, hogy a lehetö legjobb teljesitményt nyújtsa a lehetö legrövidebb idö alatt, hogy feleslegesen ne kerüljön pénzbe. Ha a gyereknek emellett van lehetösége arra, hogy a megélhetése egy részét saját maga meg keresse ÚGY!!, hogy nem megy a tanulás rovásásra, akkor tegye, de elsö a tanulás, minden más csak ezután jön.

Ha viszont a gyerek nem tanul, csak otthon él, mert neki kényelmesebb, akkor nem várható el egy szülötöl sem, hogy ezt ingyen tegye, söt akkor a gyereknek hozzá kell járulnia a háztartáshoz. (Ha netán nincs munkája önhibáján kivül, akkor a háztartási munkák jó részét neki kell csinálnia.)

Ha a gyerek nem otthon lakik és nem is tanul, akkor álljon meg a saját lábán, szülöi támogatás nélkül.

Az utolsó két esetben a szülö csak árt a gyereknek, ha támogatja, mert nem segiti elö, hogy önálló, saját magáért felelös ember legyen belöle.

Kicsit eltér az eredeti kérdéstöl, de szerintem azzal is ártanak a szülök a gyereknek, ha a párkapcsolatában a legkisebb probléma esetén azonnal lehetövé teszi, hogy hazaköltözzön - adott esetben egy-két gyerekkel együtt. Ilyenkor a gyerek nem is törekszik a kapcsolatot megjavitani, mert kényelmesebb anyukánák panaszkodni. (Most nem a kimondottan súlyos esetekröl beszélek).

2010. febr. 3. 12:04
 23/37 anonim ***** válasza:

ma 11:41-nak

Nem akarok senkit megbántani aki egyetemre jár,de valljuk be,nagyon sok olyan egyetem van aminek semmi értelme...(nem az orvosi vagy mérnöki szakra gondolok)Nem hiába van az,hogy diploma van,de a kutyának sem kell..(mai világban minek annyi andragógia diplomás??és ez csak 1 amit írtam)

2010. febr. 3. 12:06
 24/37 anonim ***** válasza:
Nagyon sok huszonéves nem tudja felfogni hogy a pénzért meg kell dolgozni nem jön az magától.Ezért nem becsüli, de ebben a szülök is hibásak akik elkapatták őket.Miért kell egy gyereknek tízezreket eltelefonálni havonta? Magam hallottam hogy egy iskolába menő középiskolás felhívta az osztálytársát akivel 5 perc múlva találkozott.Ez ostoba pénzpazarlás!
2010. febr. 3. 12:08
 25/37 anonim ***** válasza:
20 éves leszek,és nálunk teljesen természetes,hogy a szüleim tartanak el. Mérnöki szakra járok, heti 5 napból 4 úgy megy el,hogy reggel 8-tól este 7-ig suliban vagyok.Akárhogy is nézzük,megoldhatatlan,hogy elmenjek dolgozni,pedig rengeteg alkalmi munkára beadtam a pályázatot,amikor időm engedi.Ezenfelül 250 km-re van a sulim a családomtól,hetente hazajövök,mert anyu minden napra tesz el meleg kaját,ami mellett van olyan hét,hogy egy forintot sem költök! csak az útiköltségre kell.Tehát volt,hogy 3000 Ft-ba kerültem egy hétre. Ami szerintem egyáltalán nem sok.
2010. febr. 3. 12:09
 26/37 anonim ***** válasza:
51%
Valamint rengeteg csoporttársam,akik önszántukból a családi fészekből kirepültek,és albérletbe mentek a nagy önnállósodás címszó alatt, maguk is belátták,ha nem dolgoznának erejükön felül,akkor sokkal több idő jutna a tanulásra,jobb lenne az eredményük.Akkor most miről is beszélünk? Jelenleg az első a tanulás,és nem mindegy,hogy 5 vagy 7 év alatt végezzük el.
2010. febr. 3. 12:13
 27/37 anonim ***** válasza:
Ha a gyerek még tanul, és a szülők is megtehetik, nem látok benne semmi kivetni valót, hogy támogassák, amíg el nem végzi a sulit. Persze, csak ha nem 10 évig végzi a 4 éves iskolát. Sok szülő pedig tényleg nem szereti, ha dolgozik a suli mellett a gyerek, mert úgy gondolja, hogy a tanulás rovására megy. Ha van annyi pénz,hogy ne kelljen dolgozni mellette, akkor miért ne. Mondjuk én a nyári munkát csak támogatni tudom. Én a gyerekem el fogom küldeni, ha nem kell a pénz, akkor is. Legalább egy kicsi ízlelje meg,hogy mi az a munka. De valószínűleg, ha jól, és rendesen tanul, amíg nem végez, én is támogatni fogom , ha tudom. De utána nem. Én tuti nem engedem, hogy 40 évesen is még nálam lakjon, és én pénzeljem.
2010. febr. 3. 13:24
 28/37 anonim ***** válasza:
Az ő idejükben 1millió munkahellyel több volt,mindenki dolgozhatott,manapság meg sokkal nehezebb egy fiatalnak a pályakezdés,családalapítás...Én is huszonéves vagyok,még tanulok, és dolgoztam is suli mellett,de megszűnt az a munka,marad az ösztöndíj! :(
2010. febr. 3. 16:18
 29/37 anonim ***** válasza:

ma 16:18

Az igazság az,hogy a szülők idejében nem tudott minden diák akár 3-as bizonyítvánnyal egyetemre menni...Akkor még kiváltáság volt a diploma,és bizony volt szava is..(HÚÚÚ diplomája van!!)Akkor még csak azok tudtak egyetemre menni akik TÉNYLEF jó tanulóak voltak... Ma meg aki akar mehet,hisz szinte mindenkit felvesznek,még azokat is akiknek semmi keresnivalójuk nincs ott Ma azt hinné az ember,hogy nincsenek olyan diákok akiknek a tanulás nem okoz gondot,Hol vannak a 2-es vagy 3-as tanulók??Azok is egyetemre mennek??Valószínű..MA szinte olyasmire is diplomát adnak amiért régen elég volt egy tanfolyam.(ha már valaki említette az andragógiát,azt régen csak mint felnőtt oktatónak nevezték:) )

Szóval nem a munkahely a lényeg...Érdekes az is,hogy sokan sírnak,hogy van diplomájuk,de nem tudnak dolgozni...nekem nincs diplomám,és soha egy napig sem voltam otthon munka nélkül.Mindig volt munkám...

Talán az a baj,hogy a fiatalok többsége már kétkezi munkát isten őriz,hogy csináljon..(nem ezért diplomázott)Mindenki irodai melót,kevés munka-sok fizetés...Régen még a munkát is becsülték,nem csak a tanulást..

2010. febr. 3. 16:27
 30/37 anonim ***** válasza:
TÉNYLEG (javítva)
2010. febr. 3. 16:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!