Miért várják el a gyerekek hogy a szülők még huszonévesen is eltartsák őket?!
Én 19 évesen leérettségiztem azóta egy forintot nem kapok otthonról megélhetésre.magamnak kell rendeznem ezeket a dolgokat és pont azért mert így akarnak segíteni az önállósodásra.
Sokan írják itt (is) hogy milyen kevés pénzt kapnak anyától pedig milyen drága a főiskola,de nem dolgoznak!!!
Tényleg ez lenne az elfogadott?
Ez nem értem miért baj (amúgy igen, ez az elfogadott). Ha senki sem kapna szülői támogatást otthonról huszonévesen, akkor nem nagyon lennének orvosok, mérnökök, tanárok, stb...
Orvosi mellett megnézném, ahogy dolgozol annyit, hogy megélj. Vagy egy jó kis matek szak... Szerintem amíg rendesen tanul az illető és nem a bulikra, piára megy a pénz, nem baj ha támogatják.
11:49-es-nek igaza van.
Nem kötelessége a szülőknek eltartani a huszonéves gyereket,bár ha teheti saját dolga megteszi-e.
De sajnálatos hogy sokan és az ismerőseim között is-akik már igencsak huszas éveikben vannak-felháborodnak hogy nincs pénzük erre-arra mert anya nem ad!!
Közben pedig a hét 7 napjából 5-öt nem csinálnak semmit...
Az én testvérem napi 8 óra munka mellett,és 2 gyerek+ család mellett a Gyöngyösi Közgazdasági egyetemen sikeresen lediplomázott...
Ezt csak azért írtam,mert volt aki azt mondta,hogy ha nehéz egyetemen tanul valaki akkor nem tud mellette dolgozni..De lehet,csak a legtöbbnek kényelmesebb ha a szülő támogatja...
De engem ez nem is zavar annyira..Csak az,hogy a legtöbb diák el is várja mondván,hogy a szülőnek KÖTELESSÉGE támogatni a gyerekét,még akkor is,ha már nem tanul,de nem tud elhelyezkedni dolgozni...Persze a támogatás kell,de mindig panasz van a szülőkkel,hogy milyen érthetetlenek,mert sok mindent nem engednek meg,meg nem hagyják élni a fiatalt...
Az ilyen fiataloktól azért megkérdezném,hogy ők mikor fogják a szülőket támogatni??Mert egyszer a szülők is öregek,betegek lesznek...Akkor persze jön a sírás,hogy miből támogassam amikor nekem is családom van???
NA ez a szomorú!!!
én 17 éves korom óta minden nyáron dolgoztam de most fősulira járok és olyan lesz ebben a félévben is az órarendem h nemtudnék dolgozni mellette max hétvégén..
szerintem az teljesen elfogadott h ha valaki tanul akkor a szülei támogatják őt..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!