Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Megtartjátok a Valentin...

Megtartjátok a Valentin napot? Ha nem, miért nem, és ha igen, mit veszel a párodnak?

Figyelt kérdés
2010. febr. 2. 20:42
1 2 3 4 5
 41/48 anonim válasza:
84%

Nem!

Ez csak az amerikaiak majmolásáról szól.

Persze jó dolog az, ha emlékeztetik az embert, hogy figyeljen szeretteire, de ehhez nem kell az amerikai segítség. Van rá lehetőség a magyar hagyományos ünnepekben is. Talán ezt kellene erősíteni.

Felhívnám a figyelmet a Székelységre. Ha ők is olyan könnyen átvették volna a Kárpátokon túli szokásokat, életmódot, már nem is létezne Székelyföld!

2010. febr. 8. 13:38
 42/48 anonim válasza:
51%
Mi megtartjuk,mert akkor van a szülinapom,de amúgy is megtartanánk ha nem akkor lenne,egy pici kis meglepivel.Ez nem majmolás,nem kell óriási összegeket költeni ajándékokra,csak egy apróság is elég.Ettől még ugyanúgy szereted és ugyanúgy meglepheted az év többi napján is.Akkor a többi ünnepet is utálhatnánk,az is csak pénz kidobásnak nevezhetnénk, a húsvét az nem az?Én pl azt nem szeretem.Ez a szerelemről szól,ami a legjobb dolog a világon.
2010. febr. 8. 22:49
 43/48 anonim válasza:
50%
Igen. meglepem a párom egy száraz zsemlével.
2010. febr. 9. 13:22
 44/48 anonim ***** válasza:
68%
Lehet hogy naivnak tűnik amit mondok, de igen valószínűleg sok ember csak a pénzhúzást látja a Valentin napban is, de szerintem mondjuk egy pár száz forintos kis apróság nem dob a földre. Lehetne úgy is nézni, hogy valakik amikor bevezették úgy gondolták hogy legalább 1 évben 1 napon legyen egy ilyen dolog is. Az év minden napján van szinte valamilyen "ünnep". A víz, az AIDS a mit tom én minek a napja, de persze azokról nem tud sok ember. Szerintem nem rossz dolog a Valentin nap, nem csinálunk belőle mi sem nagy számot, de egy kis aprósággal meglepjük egymást. Még nem tudom mit veszek különben. A karácsonyra is azt írtátok hogy az is erről szól, pedig az sem így indult régen, gondolom a Valentin nap sem. Lehet hogy Amerikából jött, de annyi minden más is, és azokat mégis szeretjük. Én nem ítélem csak azért mert amerikai szokás vagy mert valaki keres rajta pár száz ezret mondjuk.
2010. febr. 9. 14:11
 45/48 anonim válasza:
66%

Nem.

-nincsen pasim

-hülye amcsi ünnep

-tök felesleges

2010. febr. 9. 21:09
 46/48 anonim válasza:
32%
a valentin nap egy nagy fa..ság, nem csak az év ezen napján kell elhalmoznod ajándékkal és szeretettel a párodat, hanem a maradék 364 napban is szüksége van törődésre! :Z
2010. febr. 11. 00:59
 47/48 anonim ***** válasza:
Engem elszakítottak a páromtól és kifejezetten zavar a Valentin nap. Zavar az a felhajtás, amit körülötte csapnak, még ha nem is vesznek drága ajándékot, minden kirakat tele van piros szivecskés izékkel. Nekem meg összeszorul a torkom, hogy én nem lehetek azzal, akit szeretek. Úgy érzem, mint ha tőrrel szabdalnák fel a sebeimet. Az eredetét ismerem, az eredeti eredetét, de ennek a felhajtásnak ahhoz semmi köze. Még jó, hogy idén hétvégére esik és nem kell kimozdulnom.
2010. febr. 11. 07:11
 48/48 anonim ***** válasza:
Látjátok pontosan erről beszélek, szinte mindegyik ünnep ugyanúgy néz ki! mi valójában azt sem tudjuk, hogy már mit ünneplünk! eltorzult minden és már nem látjuk a lényeget! és a karácsony? egyetértek a jóval előttem szólóval! elvileg Jézus születését ünnepeljük (vagy legalábbis régen igy volt), de ma már kinek jut ez eszébe? lehet itt többség keresztény, de senki nem gyakorolja már a vallást (tisztelet a kivételnek), akkor meg minek ez az egész szinjáték? karácsony, valentin-nap ugyanaz, mind csak a pénzről szól! jah, igen... a szeretetet nem lehet pénzzel megvenni!
2010. febr. 12. 08:45
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!