Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek bunkóság, hogy...

Szerintetek bunkóság, hogy egyik karácsonyra sem tudunk venni semmit a rokonoknak?

Figyelt kérdés
Mi mindig kapunk, igy elég kelemetlen :( Egyszerűen nincs rá keret, a gyerekeinknek sem veszünk ajándékot. Örülünk, ha fát és vacsorát tudunk miből rendezni.
2014. dec. 17. 19:33
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 A kérdező kommentje:
Ki mondta hogy nincs ételre? :o
2014. dec. 20. 21:36
 42/61 A kérdező kommentje:
Válaszolj!!
2014. dec. 21. 10:34
 43/61 anonim ***** válasza:
71%
Te írod,hogy "Örülünk ,ha fát és vacsorát tudunk miből rendezni"!
2014. dec. 21. 10:43
 44/61 A kérdező kommentje:
És ebből te azt vontad le h éheznek a gyerekek. :D
2014. dec. 21. 11:20
 45/61 A kérdező kommentje:
" A szeretet, a karácsonyfa és a finom ebéd meg lesz"
2014. dec. 21. 11:32
 46/61 A kérdező kommentje:
" A gyerekeimnek megvan mindenük. Sosem éheznek, esznek gyümölcsöt naponta többször. Tehát nem nélkülöznek, de ahhoz az kell, hogy ajándékot ne kapjanak."
2014. dec. 21. 11:32
 47/61 A kérdező kommentje:
Ezt mind én írtam! Tehát miből is kéne kimagyaráznom magam? Semmiből, mert te csak kötekedni szerettél volna :D
2014. dec. 21. 11:33
 48/61 anonim ***** válasza:
52%

Hallottad már azt a mondást,hogy mindenkinek arra van pénze, amire akarja, hogy legyen. Nem akarlak megbántani, tényleg, de szerintem te nemis akarsz venni semmit. Azt azért lehet tudni előre, hogy karácsony lesz. Ha 3-4 hónapig fére teszel valami kisebb összeget, máris lehetett volna ajándék. Mondjuk csak 2000-et, máris vehetnél valami apróságot legalább a gyerekeknek.

Amikor tavaly kaptak ajándékot a nagyszülőktől, nem örültek neki? Azt csak te gondolod, hogy lehet úgy nevelni, hogy ne számítson. A gyerekek várják az ajándékot, egyszerűen azért, mert gyerekek. Sajnálom szegényeket. A felnőttekkel ezt már meg lehet beszélni, a gyerekek belenyugodhatnak, hogy nincs, de attól még nagyon boldogok lennének, ha mégis lenne.

2014. dec. 21. 21:56
 49/61 A kérdező kommentje:
Erre nem válaszolok inkább. Nagyon meglep, hogy felnőtt emberek hogy lehetnek ennyire buták
2014. dec. 22. 08:21
 50/61 anonim ***** válasza:
87%

Lehet, hogy buta vagyok, de az se túl okos,aki bemagyarázza magának, hogy a gyerekeinek nem számít az ajándék, nyilván nem csak erről szól az ünnep, de nekem ne mondd már,hogy ilyen pici gyerekek felfogják, hogy nekik miért nincs, mikor nyitott szemmel járnak ők is, látják, hogy a többi gyereknek mit hozott a Jézuska, vagy Angyalka. Nekem is van egy 3 éves lányom, már most várja, hogy mit kaphat vajon, pedig nem mi zsongattuk be, megkérdeztem honnan veszi, hogy kap valamit, nagyon komolyan azt válaszolta, hogy látta a tv-ben, hogy Jézuska mindenkinek varázsol valamit. Pedig nem ül naphosszat a tv előtt. Nekem fontos, hogy ne csalódjon.

Én is tudom, hogy nagy a szegénység,mi sem vagyunk gazdagok, csak a gyerekeknek ajándékozunk,de nekem ilyen szempontból is fontosak az ünnepek, karácsony,húsvét, szülinapok. Nyilván neked nem annyira, ha nem gazdálkodod ki, valahogy, akárhogy. De én így nőttem fel, anyunak se volt sok pénze, egyedül nevelt minket, de mindig volt ajándék ezekre az alkalmakra. Anyósom viszont a te elvedet vallotta, inkább ennivaló legyen az asztalon, mint ajándék. December elején vettek egy disznót, na az volt az egész család ajándéka. Nem mondok mást, férjem nézegetett a közelmúltban egy ajándékkatalógust, szomorúan jegyezte meg, hogy neki sosem volt,autópályája, kisvasútja, mert ők mindig nagyon szegények voltak. Mai napig fáj neki,pedig közel 40 éves.

Egy szó mint száz, nem akartalak bántani, felnőttnek nem bunkóság, ha nem veszel semmit, nyilván ismerik az anyagi körülményeiteket, fel tudják ésszel fogni, hogy nincsből, nem lehet adni, gondolom nem is haragszanak, ha évről évre újra vesznek,de azt azért újra gondolnám, hogy gyerekeknek számít-e.

Tiszta szívből boldog karácsonyt kívánok!

2014. dec. 22. 10:34
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!