Szerintetek bunkóság, hogy egyik karácsonyra sem tudunk venni semmit a rokonoknak?
Minden gyereknek számít az ajándék? Szerinted nem fog nekik számítani, mikor visszamennek az oviba/iskolába és megkérdezik őket a gyerekek, esetleg az tanár nénik, hogy meséljék el, rajzolják le, mit kaptak, hogy telt a karácsony?
Nagyon is számít ez a gyerekeknek, akárhogy neveled is őket.
Jó akkor visszatérve szigorúan a kérdésre, nyilván nem lehet azt mondani, hogy bunkóság szegénynek lenni. Másrészt nektek meg el kellene fogadnotok, hogy a társadalom nagy részének az ajándékozás ugyanúgy hozzátartozik a karácsonyhoz, mint a karácsonyfa, ugyanúgy a hagyomány része. (Most abba ne menjünk bele, hogy a karácsony jelenlegi arca a karácsonyfával úgy kompletten nem túl régi hagyomány).
Szóval csak annyi, hogyha az ember szembemegy egy társadalmi normával, akkor fel kell készülni a nemtetszésre. Nyilván még kellemetlenebb családon belül. Írtad, hogy ti mindig kaptok, tehát már ki tudja hány éve kellemetlen. Láthatóan zavar téged, de annyira azért mégsem, hogy hónapok alatt, szép lassan vegyétek meg az apróságokat. (Mert ki mondta, hogy hatalmas ajándékot kéne venni? A lényeg a gesztus, hogy gondoltatok rá a gyerekeknek meg az öröm).
Hallottam már olyan esetekről, ahol a felnőttek egyáltalán nem ajándékoznak egymásnak semmit, csak a gyerekek kapnak valamit karácsonyra. Esetleg megbeszélhetnétek, hogy nálatok is legyen hasonló (nem tudom, van-e még gyerek a családban a ti gyerekeiteken kívül). A gyerekeknek viszont én hagynám, hogy ajándékozzanak, főleg, ha már ez többször is előfordult korábban. Én elhiszem, hogy nem erre nevelted őket, de nem tudhatod, hogy valójában mit gondolnak erről. Lehet, hogy annyi empátia van bennük, hogy meg tudják érteni azt a helyzetet, amiben vagytok, de én kétlem, hogy nem örülnek, ha ajándékot kaphatnak.
Próbáld úgy nézni, hogy a rokonok csak örömet okoznak a gyerekeiteknek, és ne arra koncentrálj, hogy te nem tudod viszonozni. Ha ajándékot adok, én sohasem várom el, hogy azt viszonozzák nekem. Már az is jó érzés, ha örül neki az ajándékozott.
Ezt csak te beszéled be magadnak,hogy a gyerekeidet nem érdekli,és nem így nevelted őket!De nagyon is érdekli!!!
Főleg,ha a többiek mesélik nekik az oviban,suliban,hogy ők mennyi mindent kaptak!Sajnálatos,hogy erre neveled őket,hogy nem kell ajándékozni és hogy nem ez számít!
Ja és hogy miből vedd meg??!!A te és a férjed fizetéséből,abból drágaságom!
Nem vagyok a drágaságod.
Hidd el, nincs jelentősége hogy kapnak e ajándékot. Látszik, hogy te tömöd a gyereked meg téged is tömtek. Azért ilyen a stílusod
Tévedsz!Sose tömtek!Szegény családból származom,kicsiként sose kaptam nagy ajándékot karácsonyra,mindig csak valami apróságot,de legalább kaptam!És igen is rosszul esett,amikor a többiek a suliban ezer ajándékot kaptak,jó drágát én meg csak egy olcsó valamit.
Felnőttként tehetős ember lettem és igen,sok mindent megkap a lányom nem csak karácsonyra,hanem bármikor,amikor szüksége van rá!
Nem tömöm őt,de,mint szülő az a feladatom,hogy mindent megadjak neki,amire szüksége lehet az életben!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!