Szerintetek bunkóság kizárólagosan pénzt kérni a szüleimtől karácsonyra?
Ha van valami nagyobb célod, amire gyűjtesz, akkor mond meg nekik, hogy arra a valamire szeretnéd gyűjteni a pénzt, ezért inkább pénzt szeretnél...
Szerintem ne említs összeget, inkább ők adjanak annyit, amennyit tudnak/gondolnak... (Hátha még többet is adnak, mint amennyire te gondoltál!)
dehogy bunkóság ... persze divat moralizálni, h "az nem illik", de miért ne illene? egy nagyobb gyereek sokkal jobban örül a készpénznek, amiből aztá
n ő azt vehet amit akar, mintha rátukmálok valami olyan ajándékot, amit illedelmesen megköszön, aztán bevágja az ágy alá.
én is ballagásra pl unokatesónak mindig rábeszéltem a szülőket h meg ne őrüljenek már valami idótasággal, hanem csakis pénzt adjanak, aztán be is látták
"Viszont a szitu elég röhejes volt. Apuka beállt a karácsonyfa alá-elé, kinyitotta a pénztárcáját, és el kezdte osztani a pénzt. Brrr.. Soha-soha többet!!!!"
Egy kis kreativitással áthidalható ez a probléma.
Csomagold be egy nagy dobozba sok papír közé a pénzt, azt keressék negyed órát, vagy több dobozba, vagy valami ilyesmi... Máris megvan az ajándék öröme, van valami a fa alatt, és mégsem "kinyitja a pénztárcát, és oszt" :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!