Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogy esne ez Nektek a párotokt...

Hogy esne ez Nektek a párotoktól/férjetektől?

Figyelt kérdés

Nem vagyok ebben a helyzetben, csak eszembejutott ez a kérdés.

Tegyük fel, hogy szülésnél komplikáció adódik és hirtelen választani kell, hogy vagy te, vagy a baba éli túl, és a párotok a kritikus helyzetben a babát választja. Végül mindketten túlélitek, de te megtudod, hogy a párod kit választott volna. Hogy viszonyulnátok hozzá ezek után?

(Tudom ilyen szerencsére manapság már nem történik.)

2014. dec. 6. 20:21
1 2 3 4
 11/34 anonim ***** válasza:
87%

Ez nem Hollywood.

Én anno olyan helyzetbe kerültem, hogy ha nem szülök meg, akkor meghalhatok. Mivel 25 hetes terhes voltam, könyörögtem az orvosnak, hogy csak pár hetet várjunk még.

Azt mondta, nem lehet. Meg is indították a szülést.

A baba meghalt, én meg itt vagyok. Pedig ÉN kértem, hogy ne így legyen.

2014. dec. 6. 20:51
 12/34 anonim ***** válasza:
38%
Ki pontoz le itt minden normális választ? Egyébként engem az érdekelne, hogy milyen esetben fordulhat elő olyan, hogy nem tudják mindkettőt megmenteni. Vagy arról van szó, hoyg kivel kezdik a mentést? Vagy hogy lehet, hogy nem lehet mindkettőt egyszerre? Orvosilag kérdezem.
2014. dec. 6. 20:58
 13/34 anonim ***** válasza:
83%

Én csak a másik szemszögből tudok hozzászólni, van egy haverom, akinek a születésénél - 50 évvel ezelőtt - állítólag megesett ez az eset, és az apja természetesen az anyját választotta volna - végül mindketten túlélték persze, minden rendben lett. A haveromat ez egyáltalán nem zavarta soha, sőt természetesnek veszi... (már 16 évesen is tudta, akkor mesélte nekem)

Ha az én születésemkor esett volna meg ilyen, és az apám engem választ - nos azt valszeg soha nem bocsájtottam volna meg neki, hogy jön ahhoz, hogy ekkora felelősséget pakoljon a nyakamba kéretlenül????

(ja és a kérdés ma tényleg elméleti Magyarországon, az EÜ törvény alapján eleve az anya az első, nem kérdéses)

2014. dec. 6. 20:59
 14/34 anonim ***** válasza:
48%

Ilyesmi az országban nincs, hogy máshol van-e nem tudom.

Egyébként tudomásul venném, és elválnának útjaink. Ha valaki szeret valakit, nem tudja a halálba küldeni még úgy sem, ha a saját (ismeretlen) gyereke halna meg helyette. Ha a gyerek mondjuk 2-3 éves lenne, és megismerhette volna, megérteném. De ha szüléskor így választana, az nem normális dolog. Én sem választanám helyette a meg nem született vagy újszülött, ismeretlen gyerekemet.

2014. dec. 6. 21:01
 15/34 anonim ***** válasza:
13%
Jól emlékeztem. Egyszer már feltette valaki ezt a kérdést. Akkor szinte minden anyuka azt mondta, hogy agyon is csapná a férjét, ha nem a gyereket választaná.
2014. dec. 6. 21:02
 16/34 anonim ***** válasza:
82%

A valóságban soha nem dönthet az apuka, hogy a gyerek vagy a neje haljon meg. Ezt az orvosok döntik el, és mindig az anyuka javára döntenek. Szóval én olyan dolgokon nem agyalok ami nem lehetséges.

Mielőtt még letámadnátok. Nem azt mondom, hogy nincs olyan, hogy anya vagy baba élje túl, hanem olyan nincs, hogy az orvos kiszaladjon a váróterembe, és közölje az apukával, hogy

-Uram! Van fél perce eldönteni ki maradjon életben. A neje vagy a gyereke?

Na ilyen nincs!

2014. dec. 6. 21:03
 17/34 anonim ***** válasza:
88%
#12, legtriviálisabb, ha az anyának olyan gyógyszerre lenne szüksége egy életveszélyes betegségben, amit a terhesség kontraindikál... de szülészeti szövődmény is lehet, mondjuk egy méhrepedés esetén ha elkezdek a gyerek életére koncentrálni, lehet, hogy az anya közben meghal a vérveszteségtől... vagy kérdéses, hogy kibírja e mondjuk egy súlyos toxémiában azt a pár napot az anya, amíg a koraszülött tüdejét oradexonnal "meg tudod érlelni"... soroljak még? :)
2014. dec. 6. 21:05
 18/34 anonim ***** válasza:
28%
Én megbeszéltem a férjemmel, hogy a gyerek mindig az első van vésztervünk arra, ha valamelyikünk megözvegyülne. Sosem bocsátanám meg neki, ha mégis engem választana, nem tudnék azzal a tudattal élni, hogy a gyerekem miattam halt meg. Én feláldoznám magam kérdés nélkül.
2014. dec. 6. 21:06
 19/34 anonim ***** válasza:
29%
Jó lenne, ha a lepontozók megírnák, hogy miért nem értenek egyet, ahelyett, hogy névtelenül leponzonak mindenkit...
2014. dec. 6. 21:07
 20/34 anonim ***** válasza:
23%

Ha rajtam múlna, mindenképpen a gyereket választanám,

mert ha az anya maradna meg, akkor egész életében azt hallanám tőle, hogy "megölettem a gyerekét".

2014. dec. 6. 21:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!