Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engedjem vagy ne? Több lent

Engedjem vagy ne? Több lent

Figyelt kérdés
az exemtől van egy gyermekem de törvényesen ő senkije d gyereknek és nekem sem együtt voltunk nem túl sokáig főleg a baba miatt, amikor szakítottunk én engedtem neki hogy jöjjön de volt egy kikötésem hogy minimum 2x egy héten jöjjön na ő ezt magasról lexarta és akkor járt amikor kedve szottyant ráadásul csak eleinte vett ezt azt a picinek. Nem jött el egy ünnepre sem bár meg volt beszélve még a kicsi születésnapjára sem és azt láttam a gyereken hogy csalódott,szomorú sokszor mondja is hogy ne jöjjön mert nem szereti mert nem foglalkozik vele és én úgy gondolom mivel bántja a gyereket így nem engedem hogy jöjjön. Csak akkor jelentkezik ha éppen szakított a barátnőjével vagy nincs mit csinálni ráadásul sokszor fenyegetőzik is. Van egy párom akivel viszont nagyon jól kijön a kicsi teljesen magától apának szólítja és nagyon szereti örül neki. Bár nekem egyértelmű hogy ne engedjem de szeretném azért megkérdezni hogy ez helyes?

2014. dec. 4. 00:20
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
100%

Ha törvényesen ő senkije akkor probléma megoldva, vagy vállalja, hogy ő törvényesen valakije és akkor csengeti a lóvét.

Bár kettőtök felelőssége, hogy a gyerek ilyen állapotban találta magát, ettől függetlenül ha még arra sem méltatja, hogy normális apaként tekintsen a gyerekére akkor nem hiszem, hogy bármiféle lelkiismereti dolgot kéne csinálni abból, hogy engedjed-e vagy sem.

2014. dec. 12. 00:35
 12/16 A kérdező kommentje:
tudom csak szinte rettegésben tart a fenyegetőzésekkel meg én mindig jószívű voltam vele de sosem becsülte mint most sem, régebben volt esélye hogy elvegyen de nem akart csak mikor már mással voltam rég , nem nagyon értem az észjárását de szerintem ő azért csinálja ezt hogy ne élhessek nyugodtan
2014. dec. 12. 12:53
 13/16 mi a fene ***** válasza:
Ha nincs apai elismerő akkor az új párod örökbefogadhatja. Az nem tudom, hogy az apát megkérdezik-e. A gyámhatóságon megmondják.meg kellett volna gondolni, hogy kivel kezdesz, kinek szülsz gyereket. ha sikerül az örökbefogadás, nem zaklathat. Rendezzétek le minél hamarabb, hogy a gyerek megnyugodjon.
2015. jan. 6. 10:21
 14/16 A kérdező kommentje:
rendes ember volt de mikor kiderült hogy terhes vagyok attól kezdve megőrült és mindenért én voltam a hibás, rá sem ismertem. Nem mentem bele az abortuszba és ezért zaklat neki az lett volna jó ha elvétetem a gyereket de én akárhogy is azt láttam hogy egyedül maradok arra tudtam csak gondolni hogy az én vérem és testem és attól hogy ő nem akarja még nem fogom megölni a picit de így hogy megtartottam azzal akarja tönkretenni az életemet hogy zaklat.
2015. jan. 7. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%
én mindenkit értek, még az exedet is. de kérdésedre a válasz: NEM vagy köteles biztosítani neki a gyerek láthatását. ha apasági nincs, apa nincs. Feribátyám és még páran, nem tudom milyen apai jogokról beszélnek, de mindegy is. a gyereknek az a jó, ha állandóság van. mindegy, h vér szerint vagy nem az apa, de legyen ott lehetőleg mindig, amikor a gyereknek szüksége van rá.
2015. febr. 9. 23:30
 16/16 A kérdező kommentje:
én valahogy nem értem az exemet!
2015. febr. 10. 11:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!