Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Engedjem vagy ne? Több lent

Engedjem vagy ne? Több lent

Figyelt kérdés
az exemtől van egy gyermekem de törvényesen ő senkije d gyereknek és nekem sem együtt voltunk nem túl sokáig főleg a baba miatt, amikor szakítottunk én engedtem neki hogy jöjjön de volt egy kikötésem hogy minimum 2x egy héten jöjjön na ő ezt magasról lexarta és akkor járt amikor kedve szottyant ráadásul csak eleinte vett ezt azt a picinek. Nem jött el egy ünnepre sem bár meg volt beszélve még a kicsi születésnapjára sem és azt láttam a gyereken hogy csalódott,szomorú sokszor mondja is hogy ne jöjjön mert nem szereti mert nem foglalkozik vele és én úgy gondolom mivel bántja a gyereket így nem engedem hogy jöjjön. Csak akkor jelentkezik ha éppen szakított a barátnőjével vagy nincs mit csinálni ráadásul sokszor fenyegetőzik is. Van egy párom akivel viszont nagyon jól kijön a kicsi teljesen magától apának szólítja és nagyon szereti örül neki. Bár nekem egyértelmű hogy ne engedjem de szeretném azért megkérdezni hogy ez helyes?

2014. dec. 4. 00:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%
Csillagocska-galambocska, a gyerek apjának ugyanolyan joga van a gyerekhez, mint neked. Tudod, együtt csináltátok.
2014. dec. 4. 00:25
 2/16 anonim ***** válasza:
67%
Szerintem helyes. Van egy vér szerinti apja, akinek csak unaloműzés, és van egy másik, aki talán tényleg az apja lehetne. Ha az exed komolyan tartani akarja a kapcsolatot, nem tudnád távol tartani, pert indíthat érte, de mivel akkor gyerektartást is fizetnie kellene, szerintem nem túl vonzó lehetőség számára. Amúgy sem tűnik kitartó apának. Nem akar túlzottan a gyerekhez tartozni.
2014. dec. 4. 00:27
 3/16 A kérdező kommentje:
ha csak bántja akkor szerintem nincs sőt mikor kiderült hogy terhes vagyok abortuszra vitt szerintem az ilyen nem apa! Törvényesen meg nem vagyok köteles engedni!
2014. dec. 4. 00:29
 4/16 A kérdező kommentje:
egyáltalán nem kitartó sokszor az aktuális barátnőjétől tudtam meg hogy nem szívesen segít, a csaj azért hisztizett hogy ne keressem és hagyjuk békén a gyerek "apját "
2014. dec. 4. 00:32
 5/16 anonim ***** válasza:
77%

Törvényesen KÖTELES vagy engedni a láthatást, függetlenül attól, hyog mennyire rendszeresen jön vagy sem.

Attól, hogy hivatalosan nem ö van apának bejelentve, még ö az apa. Ha a bírosághoz fordul, akkor megítélik neki a láthatást és neked ezt biztosítani kell.

Ha letagadod, hogy ö az apa, akkor indíthat ellened apasági pert, ilyenkor a bíróság elrendeli a DNS-tesztet, amit a vesztes fél fizet. Azaz ha kiderül, hogy ö az apa, akkor igencsak sokat kell kifizetned.

Amennyiben viszont bizonyítani tudod, hogy a gyereket bántalmazza, akkor kérheted azt, hogy eltiltsák a gyerektöl, de ehhez nyomós indok kell, az nem elég, hogy a gyerek szomorú a láthatáskor.

Az meg, hogy a gyerek a mostani párodat "magától2 szólítja apának - egyetlen gyerek sem szólít senkit apának, ha ezt nem hallja a felnöttektöl.

2014. dec. 4. 08:22
 6/16 anonim ***** válasza:
53%

# 1

Nem vagy te kicsit beképzelt?

2014. dec. 4. 09:13
 7/16 anonim ***** válasza:
32%

ma 09:13

Beképzelt? Mire lennék? Én nem kaptam trafikot.

2014. dec. 4. 10:04
 8/16 anonim ***** válasza:

Ha nincs köze hozzátok papíron, ha nincs beadva apasági nyilatkozat, ha a mostani párod örökbe fogadja, akkor nem vagy köteles engedni, hogy lássa. (Más kérdés, hogy mit illene, vagy mi az erkölcs, de jogilag nem vagy kötelezhető.) Ha azonban van apasági nyilatkozat, vagy házasok voltatok, amikor fogant/született, akkor bizony neki kötelessége gyerektartást fizetni,(nem választás kérdése), és joga van látni a gyereket, ami jogával él, vagy nem él, de te biztosítod számára.

Legalábbis elvileg. Én így tudom.

2014. dec. 4. 19:54
 9/16 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat Feribáttyám magának is :D egészségére váljon tombolja ki a gyerekkori bántalmakat
2014. dec. 9. 23:13
 10/16 anonim ***** válasza:

# 7

Ezzel a flegma stílusoddal.

2014. dec. 10. 05:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!