Engedjem vagy ne? Több lent
Törvényesen KÖTELES vagy engedni a láthatást, függetlenül attól, hyog mennyire rendszeresen jön vagy sem.
Attól, hogy hivatalosan nem ö van apának bejelentve, még ö az apa. Ha a bírosághoz fordul, akkor megítélik neki a láthatást és neked ezt biztosítani kell.
Ha letagadod, hogy ö az apa, akkor indíthat ellened apasági pert, ilyenkor a bíróság elrendeli a DNS-tesztet, amit a vesztes fél fizet. Azaz ha kiderül, hogy ö az apa, akkor igencsak sokat kell kifizetned.
Amennyiben viszont bizonyítani tudod, hogy a gyereket bántalmazza, akkor kérheted azt, hogy eltiltsák a gyerektöl, de ehhez nyomós indok kell, az nem elég, hogy a gyerek szomorú a láthatáskor.
Az meg, hogy a gyerek a mostani párodat "magától2 szólítja apának - egyetlen gyerek sem szólít senkit apának, ha ezt nem hallja a felnöttektöl.
# 1
Nem vagy te kicsit beképzelt?
ma 09:13
Beképzelt? Mire lennék? Én nem kaptam trafikot.
Ha nincs köze hozzátok papíron, ha nincs beadva apasági nyilatkozat, ha a mostani párod örökbe fogadja, akkor nem vagy köteles engedni, hogy lássa. (Más kérdés, hogy mit illene, vagy mi az erkölcs, de jogilag nem vagy kötelezhető.) Ha azonban van apasági nyilatkozat, vagy házasok voltatok, amikor fogant/született, akkor bizony neki kötelessége gyerektartást fizetni,(nem választás kérdése), és joga van látni a gyereket, ami jogával él, vagy nem él, de te biztosítod számára.
Legalábbis elvileg. Én így tudom.
# 7
Ezzel a flegma stílusoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!