Van itt olyan barátnő, menyasszony, feleség aki kérlelte a párját hogy lefeküdhessen mással? Ill. olyan pasi, férj, aki erra engedélyt adott?
Ne haragudj, de furcsa, hogy házasságot akarsz ÉS nem hiszel a monogámiában. Arra alapozni meg, hogy lehet, hogy emiatt az ember miatt megváltozok, kicsit gáz. És ha nem?
Nem a házasságot védem, mert én magam nem hiszek benne, viszont a monogámiában igen. De a házasság, együttélés arról szól, hogy együtt élünk, együtt dolgozunk közös célokért, nem arról, hogy ha ráizgulok a szomszédra, ráugorhatok.
És persze, lehet, hogy megtalálod a párod, remélem is. De az én szememben, és talán még egy-két ember szemében többet ér az, ahol 30 évig hűek voltak, minthogy csak úgy bírták ki a 30 évet, hogy minden hónapban megdugtak valaki mást is.
Kérdező, nálunk volt példa hasonlóra - persze nem "engedély-kérés", hanem megbeszélés formájában, pro is meg kontra is...
Tudod, nálunk egy bizonyos fokig skizó helyzet volt, mert eleve nagy korkülönbséges a kapcsolatunk (kezdetben 17/33) szóval a páromnak voltaképp az első férfi voltam az életében - miközben én meg eleve gutaütést kapok a paleokonzi "szűzen a házasságba" dologtól, és egyáltalán nem tartom kívánatosnak vagy jó ötletnek, hogy valakinek az életében 1 szexuális partner legyen... és azt gondolom, hogy egy általam normálisnak vélt férfi vagy nő ennél eleve sokkal kiváncsibb...
És de, szemben a #26-os válaszadó " Úgy értem, ha nem megy széjjel egy kapcsolat azért, mert az egyik lefeküdt egy másik emberrel, függetlenül attól, hogy előre megbeszélték, ....ez hogy a fenébe erősíthetné meg a kapcsolatot. Hisz ez annak a bizonyítéka, hogy nem tudnak megadni mindent a másiknak." - szövegével a kapcsolatot egyértelműen megerősítette, ha nem lett volna lehetőség a kapcsolaton belül mással is kipróbálni a szexet, lehet, hogy nem maradtunk volna együtt, mert kijött volna élesen a "más életperiódus"-probléma. Oszt a párom meggyőződött róla, hogy ezért nem érdemes borítani a kapcsolatot, én meg meggyőződtem róla, hogy a szexualitás nem tud szétszedni minket - tehát a kapcsolat megerősödött.
(azzal meg tudj fene, de valahogy megbékéltem, hogy én nem tudom megadni azt, hogy egyszerre más tapasztalat is legyek:))) - attól meg egyértelműen nyugodt lett a lelkiismeretem, hogy a kapcsolatunk nem fosztotta meg ettől a fajta tapasztalatszerzéstől)
Az meg egy méásik kérdés, hogy a GYK-t manapság többen a konzervativizmus melletti kampányolásra használják egy rakat provokatív kérdéssel meg pontozgatásokkal. Engem spec a "polgári-konzervatív"-nak nevezett családmodell mindig is inkább taszított, az volt az, amibe a szüleim akartak belenyomni 2 évtizedig... de én soha sem akartam úgy élni az életem. Ezért azután van, ami nekem belefér, és másoknak meg nem, és van, ami meg pont fordítva áll.
Szóval Kérdező, azt gondold végig, hogy te milyen értékrendet vallassz, neked mi a fontos és mi nem az, és ne azzal foglalkozz, hogy másoknak erről mi a véleménye - mert azok a mások saját magukból tudnak csak kiindulni.
Az első meg, ami a kérdésedről bevillant, az az "és hármasban?":))) - az az én életemből kimaradt, pedig valszeg beleférne nekem, mindkét felállásban... ami meg nem férne bele, az egy féltékeny, levélkutogató, telefonnézegető ősanyuci - őket nagyon szívesen másnak adom az ősszes "hűségükkel" együtt:)))
1-so totalisan egyetertk:-))A GYK ezen kozossege pont olyan mint valami szekta, en tokjokat rohogok a kommenteken:-)Mindig az az erzesem, hogy azert tesznek fel ilyen kerdeseket, mert varjak hogy valami erre jaro naiv bedolhon, elmondja h vele ez mar megesett es ezzel meg 120 hsz-t generalnak azzal, hogy bizonygatjak hogy mi es mennyire elitelendo.
Jaaa meg ha nem tetszik nekik a hsz hamgvetele egybol rasultik, hogy provokacio, fetrengek:-))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!