Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Jogosan gondolom, hogy felesle...

Jogosan gondolom, hogy felesleges ez az egész?

Figyelt kérdés

Szóval az a helyzet, hogy összeköltöztem a párommal. (én vagyok a nő)

És ő a szüleivel szeretne egy olyan kis "kajás, pezsgőbontós" valamit tartani nálunk, ahol az én szüleimmel pezsgőt bontunk az összeköltözésre.

Viszont én - ismerve a családomat - nem rajongok ezért.

Ugyanis nem összeházasodtunk, nem házat vettünk, csupán egy albérletbe költöztünk össze, és a szüleim nem várják, hogy ezért pezsgőt bontsunk a párom szüleivel meg jót kajáljunk (pláne a mi kontónkra, hiszen nem várják el tőlem mint gyereküktől).

És amúgy is azt vallanák, hogy ők most erre minek bontanának pezsgőt, meg kajáznának nálunk?

Nekem kell egy közös vacsit, kaját csinálnom a párommal és pezsgőt bontani, hogy mi örüljünk egymásnak, mert nekik nem lesz jobb. Nekünk kell örülni egymásnak a párommal.

A szüleim inkább eljönnéek egyszer csendesen megnézni a lakást és ennyi, de nem szeretnének ilyen felhajtást mindezért a párom szüleivel a lakásban.

Jogosan érzem ezt kicsit felesleges felhajtásnak?

2014. dec. 1. 10:42
1 2 3 4 5
 31/43 anonim ***** válasza:
93%
Nem értem mit vagy annyira megakadva a pezsgőbontással. Mi van, hogy sima hétvégén is iszunk egy üveg pezsgőt, csak úgy, mert jólesik.
2014. dec. 1. 11:58
 32/43 A kérdező kommentje:

Ihatunk simán, itt azon van a hangsúly hogy nem kell ezt nekik ünnepelni, ez az én feladatom a párommal...

és nehézkesen is indultam otthonról mert ellenezték...most fogadták éppen csak el. és nem fognak itt ünnepelgetni erre, inkább elfogadják és kedvesek maradnak velem.

2014. dec. 1. 12:02
 33/43 anonim ***** válasza:
100%
Akkor hívjátok csak anyósékat, így miért nem lehet??? megmondjátok nekik, hoyfg a szüleid épp nem érdnek rá, fáradtak, influenzásak, vagy eygszerűen, hogy ők nem az az ünneplős faját és kész. Velük meg isztok egy pezsgőt, anyám ezen rámázni???
2014. dec. 1. 12:11
 34/43 anonim ***** válasza:
97%
Jaajj, ez a "minek bontsunk pezsgőt", meg "minek ez a felhajtás" felfogás, tisztára olyan mint az anyósoméké. Szerintük minek készülni a húsvétra, a karácsonyra, minek lakást díszíteni, minek várni egyáltalán. Baromi lehúzós és lehangoló. Ha a párod ennyire örül, hogy összeköltöztetek és szeretné ebbe az örömbe a szülőket is bevonni az miért probléma? Elmennek hozzátok, készülsz valami hidegtállal, rágcsával, 1 üveg borral és kész. Szüleid is elmennek, megnézik a lakást, ellesznek egy fél órát, aztán hazamennek amikor úgy érzik. Nem kötelező nekik órákat maradni ha nem szeretnének. Ez abszolút nem "felhajtás", hanem vendégül látjátok a szülőket..ejj de utálom ezt a felfogást...
2014. dec. 1. 12:17
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Értjük kérdező, inkább azt mondd meg, hogy az miért nem megoldás, hogy akkor csak az anyósodékat hívjátok át pezsizni, dumcsizni, a te szüleidet meg majd máskor és ott nem lesz felhajtás, csak megnézik a kéglit? Ezen valahogy átsiklasz, mint megoldás, pedig ez lehetne az, ami mindenki számára megfelelő.
2014. dec. 1. 12:26
 36/43 anonim ***** válasza:
A nyitott emberekben van a legkevesebb empátia.
2014. dec. 1. 12:40
 37/43 anonim ***** válasza:
100%
jaj kérdezö,de fáraszto egy nö lehetsz te...
2014. dec. 1. 12:40
 38/43 A kérdező kommentje:

Én pontosan ezt a megoldást javasoltam, hogy az ő szüleit megvendégeljük ha így akarják, enyémeket meg másképpen fogadjuk.

De a páromnak nem tetszett... :) ééés nem vagyok fárasztó :) :D

Mert meg is beszéltük normálisan. Én nem vitázom, csak higgadtan megoldom.. :)

2014. dec. 1. 12:41
 39/43 anonim ***** válasza:
91%
Na remek alkalom a szülők is megismerjék egymást.Elöbb utobb ez is elkerülhetetlen.Csapj bele,mit veszíthetsz max többet se "buliztok"a szülőkkel össze.Amúgy meg jól is elsülhet a dolog.Ne görcsölj rajta.Elbeszélgetnek, isznak isznak anyádék ha nem az se baj..Valahol valamikor el kell kezdeni
2014. dec. 1. 13:45
 40/43 anonim ***** válasza:
100%

39-essel értek egyet. Akkor ezt ne úgy harangozzátok be, hogy lakásavató, hanem egy közös vacsora a két családdal, és ennek nincs is kézenfekvőbb helye, mint nálatok. Pároddal megbeszélitek, hogy nem isztok az összeköltözésre, hanem beszélgettek és vacsiztok egy jót egy kis bor mellett.

Ha gyereketek lesz és közös karácsonyt szerveztek, az is ilyen tortúra lesz?

2014. dec. 1. 14:04
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!