Jogosan gondolom, hogy felesleges ez az egész?
Szóval az a helyzet, hogy összeköltöztem a párommal. (én vagyok a nő)
És ő a szüleivel szeretne egy olyan kis "kajás, pezsgőbontós" valamit tartani nálunk, ahol az én szüleimmel pezsgőt bontunk az összeköltözésre.
Viszont én - ismerve a családomat - nem rajongok ezért.
Ugyanis nem összeházasodtunk, nem házat vettünk, csupán egy albérletbe költöztünk össze, és a szüleim nem várják, hogy ezért pezsgőt bontsunk a párom szüleivel meg jót kajáljunk (pláne a mi kontónkra, hiszen nem várják el tőlem mint gyereküktől).
És amúgy is azt vallanák, hogy ők most erre minek bontanának pezsgőt, meg kajáznának nálunk?
Nekem kell egy közös vacsit, kaját csinálnom a párommal és pezsgőt bontani, hogy mi örüljünk egymásnak, mert nekik nem lesz jobb. Nekünk kell örülni egymásnak a párommal.
A szüleim inkább eljönnéek egyszer csendesen megnézni a lakást és ennyi, de nem szeretnének ilyen felhajtást mindezért a párom szüleivel a lakásban.
Jogosan érzem ezt kicsit felesleges felhajtásnak?
Nah pont ez az, hogy az én költözésem is rengeteg szájhúzogatással meg vitával indult otthon.
Szóval nem olyan egyszerű és szép mint ahogy gondolnánk.
Csak mostanra megbékéltek.
Meghívjátok a párod szüleit, készültök egy kis pezsgővel, sütivel, rágcsával.
Meghívod külön a saját szüleidet, ők meg ahogy írtad, csendben megnézik a lakást, nem isznak, nem barátkoznak, hazamennek.
:D
Egyébként teljesen természetes, hogy a szülők kíváncsiak, hogy ezentúl hol, milyen körülmények között fog élni a gyerekük. Hozzánk is jöttek minden költözésnél. Amikor először elköltöztem albérletbe, az első lakás, az első közös lakás. Sorban végiglátogattak a barátok, családtagok.
Nah hát eljönnek szivesen a szüleim is, el is tervezték hogy jönnek, de nem ilyen formában akarnak.
Nem hívei ezeknek.
Igyon pezsgőt a nénétek gyomorfekélyes macskája.
Veszel egy liter házipálinkát kétezerért, csinálsz egy jó nagy vajling paprikáskrumplit, oszt vályúhoz hívod őket.
probléma megoldva, lakás felavatva, mehet mindenki a dolgára.
Abból, hogy az egyik család összeülős, a másik nem, nem muszáj, hogy konfliktus legyen. Az összeülősökkel többször összeültök, a nem összeülősökkel nem annyit, csak a nagyobb ünnepeket.
Ennyi tolerancia mindenkiben lehet, hogy ezt elfogadja.
Az biztos, hogy én az anyósék helyében nem szervezném másoknál mások buliját, ha ők nem szervezik, hanem egy alkalmas, megbeszélt időpontban elmennék egy üveg itallal, egy tálca sütivel.
Mondjuk ha meg én lennék a házigazda, akkor a részemről meg természetes lenne, hogy amikor jönnek az anyósék, készítenék valamit, amivel megkínálhatom őket.
Nem fintorognak, dehogy, csak elég nehézkesen ment az hogy én mostantól elköltözök itthonról.
Aztán most szépen megbékélnek és kedvesek velem.
De ezért még nem fognak pezsgőt bontani, meg ilyesmi felhajtást csinálni.
Szóval inkább elfogadják és meglátogatnak, de nem kéretik ki itt a kaját pezsgőt nagy asztallal.
Kérdező, látom nemigen értetted eddig, miről szól a házasság. Most kezdesz szembesülni vele. :-)))
Ui. erről szól: adott két fiatal, akik - noha sok dolgoban hasonlóan gondolkodnak - számos dolgoban mást tartanak kézenfekvőnek, természetesnek, mások az igényeik, mások az elképzeléseik. Mások a hozott családi mintáik.
A szüleid és te nem szerettek társasági életet élni, nem szerettek ünnepelni. A párod és az ő csalájda pedig igen.
Előre mondom: kismillió alkalom lesz még, ahol ez az egyetlen különbség konfliktust fog okozni.
Érdekes, hogy csak arra vagy beállítódva, hogy hogyan lehetne párodat és szüleidet lebeszélni erről. Véletlenül sem próbálod úgy felfogni, hogy titeket és a ti önálló életkezdéseteket ünnepelnék az ő szülei. Érdekes, hogy a szüleid is húzzák a szájukat, hogy egy asztalhoz üljenek a leendő nászaikkal.
Egyébként miért nektek kéne kaját csinálni? Szerintem simán meg lehetne oldani, hogy a fiú szülei (akik ezt (kezdeményezték), hozzanak hideg sültet. Te csinálnál franciasalátát, anyukád csinálna sütit (egyfélét!) és vennétek egy üveg pezsgőt.
Ezzel senki nem lenne túlterhelve, de együtt örülhetnétek.
Az más kérdés, hogy ha a párom ellenezné, egy albérletnél én se erőltetném ezt. Legföljebb megígértetném, hogy ha saját lakásba költözünk, akkor megtesszük ezt.
Szóval párodal kéne megegyezni ebben a kérdésben, és utána mindkettőtök szülei felé egységes álláspontot képviselni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!