Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Feleségek, hány naponta főztök?

Feleségek, hány naponta főztök?

Figyelt kérdés
2014. nov. 27. 12:27
1 2 3 4
 31/40 anonim ***** válasza:
84%

Párom benn eszik a cégnél, én is a melóhelyen, úgyhogy nem.

Ha megkívánunk valamit, akkor mondjuk este nekiállunk főzőcskézni (vagy én délután), de az inkább hülyülés a konyhában.

Eddig a rekord egy koncert után, fél 12-kor álltunk neki pizzát készíteni, mert AZONNAL azt akartunk enni. Fél 1-re el is készült :D

2014. nov. 27. 14:20
 32/40 anonim ***** válasza:
100%

Miket főzünk? Hát, attól függ.

Ő inkább eltervezi (pl. úgy enne kínait, akkor azt csinálunk), én ellenben spontán vagyok. Mivel nem szeretek kaját kidobni, így általában a meglévőből alkotok újat (pl. párnapos rizsből csináltam curryset, meg rizskochot, vagy lejárat közeli felvágottból ragut zöldséggel-tésztával...). De fő szempont, hogy gyors legyen, mert nem szeretünk sokáig a konyhában ácsorogni.

2014. nov. 27. 14:24
 33/40 anonim ***** válasza:
78%
Majdnem minden nap. Sajnos én sem és a férjem sem szereti napokig ugyanazt enni..ezért inkább minden napra kitalálok valami mást és beállok a tűzhely mellé. Amikor nagyon nincs kedvem,akkor szendvicsezünk. :D 29/nő
2014. nov. 27. 14:33
 34/40 anonim ***** válasza:
78%
Attól függ, hogy mikor fogy el a kaja. Van, hogy elég 2 napra, van, hogy minden nap kell főznöm, de olyan is van, hogy anyós hoz át - akkor szintén nem kell főznöm.
2014. nov. 27. 15:08
 35/40 anonim ***** válasza:
77%

Főleg hétvégén, de akkor sem mindig én főzök, van hogy a férjem vagy együtt.

Hét közben max heti 1x egy könnyű vacsorát, néha tésztát, főzeléket, ha megkívánjuk.

2014. nov. 27. 15:21
 36/40 anonim ***** válasza:
43%

Bár hivatalosan nem vagyok feleség (nem vagyok társadalmi lény, nem akarom):

Tipikusan naponta főzök. Szuper lenne napokig ugyanazt enni, de akkora edényünk nem nagyon van. Ketten vagyunk, ha telefőzzük a 8 literes bográcsot vagy kuktát, akkor még van esély, hogy másnapra is jut... A szénhidrátszegényebb zöldségételek már csak ilyenek. Illetve mostanában jobb a helyzet, mert keveset eszem, főleg a közös ételeinkből. Viszont sokszor van palacsinta, zöldségfasírt, amiből nem jut 2 napra. Haladás, ha a párom másnap tud vinni munkába... S ha hazajön, akkor is kell valami, nálunk nincs olyan sok hideg opció, mint normál étrendű emberek esetében.

Plusz a kenyereimet is meg kell sütnöm, rizst és krumplit is kell főzni nagy tételben a páromnak (azt ő szokta), csokiszósz, kókusztejkészítés, este külön palacsinta, ha úgy jön ki a lépés... Néha egész sok idő elmegy vele, bár régebben, amikor még napi 3-szor ettem és sokat kísérleteztem, sokkal rosszabb volt.

2014. nov. 27. 16:01
 37/40 anonim ***** válasza:

Változó. Van, hogy főzök egyik nap, aznap el is fogy és főzök a következő nap is, de van, hogy két napra főzök, sőt olyan is, hogy két napra főzök, harmadik nap eszünk hideget, vagy rendelünk valamit nagyritkán. Attól függ, hogy van időm és mihez van kedvünk. Csak ketten vagyunk, gyerek nincs, ha heti egy-két alkalommal nincs főtt étel, nem vesszük tragikusan. Sőt, van mikor kifejezetten valami szendvicsfélére vagyunk éhesek. Vagy egy rántottára, tükörtojásra szalonnával.

Amúgy szeretek főzni, de munka mellett minden nap azért néha fárasztó néha nincs úgy kedvem hozzá.

2014. nov. 27. 17:11
 38/40 anonim ***** válasza:
Szinte csak hétvégén. Hétközben csak ritkán. A férjem rendel a munkahelyére, én az irodához közeli étkezdében, a gyerekek pedig az iskolában esznek. :)
2014. nov. 27. 18:12
 39/40 anonim ***** válasza:
Heti 2-3x, de akkor jó sokat, és lefagyasztjuk. Így mindenki akkor eszik belőle, amit szeretne, és ha megmarad, akkor sem gond,a munkába is könnyebb bevinni, csak be kell tenni a mikróba. Nekünk a sütőzacskóban sült csirkemell nagyon bejött ilyen formában. Ha nem sütöm túl, akkor felengedve is finom marad.
2014. nov. 27. 22:46
 40/40 anonim ***** válasza:
Egy héten kb 3x-4x. Csomagolok a páromnak szendvicset, meg gyümölcsöt, azt eszi ebédre, este meg azt amit délután főzök. Ha kimarad szoktam lefagyasztani is. Néha pedig veszünk gyorskaját, úgy 2-3 hetente egyszer, általában hétvégén. De ha neki olyan kedve van szokott ő is pörköltöt, vagy ilyen nagyobb mennyiségű kajákat, bár én vega vagyok szóval akkor is csinálok magamnak valamit :D
2014. nov. 28. 18:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!