Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet jól kijönni az...

Hogyan lehet jól kijönni az anyósjelölttel, mikor az igyekszik úgy kezelni engem, mint a harmadik gyerekét?

Figyelt kérdés

Párom édesanyja nagyon gondoskodó: vett a két fiának egy lakást Pesten, hogy legyen hol lakniunk egyetemi évek alatt.Rendszeresen feljár vidékről kitakarítani, mosni, vasalni a "gyerekekre" (21 és 24 évesek), plusz telerakni a hűtőt hazaival. Szerintem ez nem normális, de hadd csinálja ha ez megnyugtatja. Csak akkor fortyogok magamban, mikor mindezt utánam is el akarja végezni, pl. ha ott a szennyeskosárban a ruhám, kimossa, vagy mikor tanulnánk a párommal és jön és takarít. Pedig én magam is megcsinálom,engem nem úgy neveltek mint ő a két fiát.. most két hónapra ideköltöztem,mert a kollégiumban nem maradhattam nyárra; elmentünk másfél hétre nyaralni és semmit nem találtam a helyén mikor visszajöttünk. Itt járt. Emiatt aztán nincs is kedvem végleg odaköltözni, pedig a kedvesem nagyon szeretné és én utálom hogy öt éve ugyanazon a tizenöt négyzetméteren élek negyedmagammal.. De ahol mi ketten majd együtt lakunk, oda az anyukájának nem lesz kulcsa.

Hogy lehet ezt megoldani úgy, hogy ne legyen senkinek bántó?

2008. aug. 15. 15:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

:D ezt megmosolyogtam:) :P

Figyel...O kedveskedni akar...habar elhiszem h a jobol is megart a sok(k).

Ha azt mondod h ne csinalja biztosan megsertodik.

Szerintem finoman mondd meg neki h nem akarod kihasznalni es te elvegzed ezeket a dolgokat...nemkell h segitsen:P

de ez meg elviselheto szerintem.

remelem sikerul

UDV

2008. aug. 15. 15:26
 2/11 anonim ***** válasza:
100%

igazábol te is tisztában vagy vele hogy a párodnak nagy szerencséje van. ha amúgy jól kijössz az anyossal és elég érett vagy egy normális hangvételü beszélgetésre akkor nyugodtan oda mehetsz hozzá hogy szeretnél te fözni mosni takarítani a kisfiára. valószínü ez egy igen nagy plussz pont lesz anyósék szemében hogy ilyen takaros menyecske került a fiuk mellé. de azzal is legyél tisztába ha fiukat anyuka így kiszolgálta elég nagy a valószínüség hogy a párod nem fog és nem akar neked majd semmiben sem segíteni ezért minden a te nyakadba szakad még a szaros gatyák is.

ezekután ne nyiss itt olyan topikot hogy a páromat elkényezette az anyaja nem képes otthon semmit sem megcsinálni.

2008. aug. 15. 15:33
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Mintha én írtam volna a kérdést... Dettó ugyanez a helyzetem, annyi különbséggel, hogy én nem külön lakásban élek a párommal, hanem egy háromszobás lakásban, együtt a párom szüleivel és nagyszüleivel. Előtte én is kollégista voltam, idén először nem adtam be a kolipályázatot.

Nálunk, miután a nyugdíjas nagymaminak és az otthon félállásban dolgozó anyucinak jobb dolga sincs, mint takarítani, eleinte szinte megsértődtek, ha el mertem pakolni az edényeket a szárítóról, vagy kezembe vettem a porszívót... Ez egyre inkább nem tetszett, így azt a taktikát alkalmaztam, hogy mindig megelőztem őket. Még mielőtt anyósomnak eszébe jutott volna takarítani, minden kész volt, így már csak egy rosszalló "köszönömöt" tudott mondani. Lassan megértette, hogy én is imádok főzni (ő utál), így másfél év együttélés után eljutottunk oda, hogy néha már én főzhetek, és a saját szobánkat már én takaríthatom. Ez haladás... :) Szerintem beszélj vele őszintén, hogy te szívesen levennéd a válláról a takarítás terhét, stb., vagy egyszerűen csak vedd fel a jótündér-álcát, és legyen mindig kifogástalanul kitakarítva minden, mire ő jön. Előbb-utóbb feleslegesnek fogja érezni magát, te pedig megnyugodhatsz! :)

2008. aug. 15. 15:37
 4/11 A kérdező kommentje:
Az egyik komment-író rátapintott a második problémára, arra ugyanis, hogy amit az anyuka elfelejtett, vagyis belenevelni a fiúkba a segítő szándékot, azt most nekem kell. Én ugyanis szívesen végzem a házimunkát, kettőnkre ez nem is sok még, de ha család lesz meg gyerekek,és én se leszek már 23 éves, akkor már nem fogom bírni, valamint nem is igazságos hogy mindent a nő csináljon. Eleinte nagyon lelkes volt az én párom, még otthon is beállt a konyhában kuktának, meg is lepődött az anyja. De mostmár elérkezett a nehezebb része, hogy ugyanis szeretné ha kiszolgálnám, és könyörögni kell hogy ugyan vásároljon már be. De inkább könyörgök meg hisztizek kicsit, mint tényleg fölvegyem a cseléd szerepét.:)
2008. aug. 15. 15:53
 5/11 A kérdező kommentje:

A hasonló cipőben járó lány kommentjére: igen, én is gondoltam arra, hogy minden ragyogni fog majd ha jön. Csőtörés volt egyszer és jöttek föl a szülők szerelni. Kitakarítottam előző nap, felmostunk, kimostunk, elmosogattunk mindent, csak épp a szárítóban maradt az edény. Épp vizsgára készültünk és mikor megjöttek a szerelővel, kimentünk a Margitszigetre tanulni. Mikor visszajöttünk délután, akkor láttam, hogy ami a szárítóban volt edény újra elmosta, elöl volt a porszívó, és éppen fölmosott - a konyhában, ahol éppenséggel semmit nem kellett szerelni, mert a fürdőben volt a csőtörés. A szennyeskosárban árválkodó 2 bugyi és 2 gatya pedig ott ázott egy lavórban a törülközőkkel. (Allergiás vagyok rá, ha idegen a fehérneműmhöz nyúl, és akkor találkoztunk másodszor személyesen.)

Őszintén, nagyon rosszul esett, mintha nem csináltam volna meg alaposan.

A másik fura dolog: kicsit később eljött és kimosta a ruháimat a többivel együtt. Amit a fiúknak mosott, kivasalta szépen, összehajtogatta; amit nekem (kéretlenül), azt begyűrte egy szekrénybe. Nem kellett volna vasalni, mert én is tudok (a fiúk is), de akkor hagyta volna lógni a szárítón, nem lett volna olyan gyűrött mint így. Vagy inkább ne is nyúljon hozzá. Na akkor kicsit sírtam is, valahogy jelzésértékűnek vettem, bár nem biztos hogy az volt.

2008. aug. 15. 16:10
 6/11 anonim ***** válasza:
100%

én az elözö vagyok.

sajna kutyábol nem lesz szalona. ´4es lehet most még rábírod de késöbb vissza fog esni.

megszokod vagy megszöksz.

érdekes nekem a páromnak is fiu tesója van és öket is anyuka mindig kiszolgálta, de valamilyen szintem mindig segíteniük kellett otthon a háztartásban. pl mosogatásban, porszívozásban. szóval olyan kösztes utat megtalálta anyosóm. nálunk a baj ott van hogy én az ö országába költöztem hozzá ahol én másel évig nem kaptam munkát. (anyagialg nem is lenne rá szükség) de én annak fejében hogy anyagilag mindenröl ö gondoskodik ezért én mindent megcsináltam otthon. (pedig 18 éves kora óta önálló) de most? nem igazán akar semmit sem csinálni. most vissza kell szoktatnom.

2008. aug. 15. 16:12
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Nekem ugyan segít a pasim is, de így sem volt egyszerű. Viszont mára eljutottunk arra a szintre, hogy anyósom eljött hozzánk látogatóba (külföldön lakunk, így ez nem mindennapos esemény, sőt! ez volt az első alkalom) és semmit!!! Nem csinált. Na jó. Ez így nem igaz. Mire hazaértünk melóból, megfőzött, elmosogatott, összehajtotta a mosatt ruhát. De ha megkértük, hogy ne főzzön, max előkészítsen, akkor nem csinált semmit. Szóval nevelhetők az anyósok is. (Bár valószínű nem mindegyik).

Eleinte én is tiszta iseg voltam. Aztán próbáltam vala beszélni. Meg ha valamit mondott, hogy hogy kéne megcsinálni, akkor vagy mondtam, hogy MI azt nem úgy szeretnénk, vagy hogy MI majd elgondolkozunk rajta. Ha tényleg jó az ötlet, megcsináljuk. A véleményét többnyire kikérem. Ezzel boldoggá teszem. Megbeszéltük, hogy nem azt jelenti, hogy így is lesz, csak véleményeket kérek mindenkitől, hátha valamelyik annyira bejön, stb. De ha nem, akkor is meg fogom kérdezni legközelebb is, mert legközelebb lehet, hgy az Ő ötlete lesz a legjobb.

A fehérneműmre én is alergiás vagyok. Muszáj volt megkérnem, hogy ne mossa ki. És más alkalmakkor is volt, hogy elmondtam, hogy nagyon köszönöm, hogy megcsinálta, DE szeretném legközelebb én csinálni. Én szeretnék főzni rá (pasimra), én szeretnék mosni rá, stb. Sőt az alegjobb, amikor ketten együtt csináljuk, Mégha úgy tovább is tart :-)

Eleinte volt tehát egy kis sértődés, de szerencsére ezen már többnyire túlvagyunk. (4 év)

Ehez persze kellett az is, hogy a pasim is mellém állt. Bár szerencsére ő is látt, hogy ez így nem egészséges, és ő is rühelte, ha anyuka belenyúlkált a dolgainkba.

Próbálj meg elösször a pasiddal beszélni NYUGODTAN? HIGGADTAN, az anyját nem szídva beszélni. És kérd meg, hogy beszéljen Ő az anyjával. Aztán szép lassan te is beszélj a mamával. Mert ugye 1 nap alatt nem fog megváltozni. De már könnyebben veszi majd.

Ha otthon vagytok együtt, és van mosatlan edény, és mosogatni indul, mondd meg neki, hogy ne. Te majd megcsinálod később. És tarts ki az igazad mellett. Majd csak belenyugszik egyszer. De néha azért hagyd kibontakozni is. Így idővel "megtanulja", hogy néha azért ő is érvényesülhet.

Lehet, hogy sokak hülyének veszik majd ezt a "módszert", de nekem bejött.

Sok sikert Neked is.

2008. aug. 15. 22:21
 8/11 anonim ***** válasza:

Nehéz eset lesz a mami, barátnőm ugyanilyen helyzetben volt. A mama mivel ő vette a házat automatikusan azt is a saját felségterületének érezte és még a kertben is csak olyan virág lehetett amit a mama ültetett. Felülbírálta a berendezést ha vettek valamit. Odajárt kora reggel hétvégén is akár. Nem volt nyugtuk tőle. Persze mindezt "jó" szándékkal. A csaj pár évig bírta aztán otthagyta mama pici fiát, mert akármi vita volt mama azonnal ott termett és kipártolta a fiát. Egy városban laktak.

Szóval hidd el baromi nehéz lesz elfogadtatnod hogy ne nyúljon semmihez mert a sajátjának érzi cakkpakk a lakást és a 2 gyerekét is. Megoldás ha különköltöztök a tesótól, el abból a lakásból. Akár úgy hogy albi, akár más megoldás, de ami a saját területed lesz ott nyugodtan megmondhatod az esetlegesen lábatlankodó mamának hogy majd TE megoldod bármi van, bízza rád, felnőtt vagy már, és a fia se gyerek már. De ehhez a párod támogatása is kell majd. Talán özvegy a mama hogy ennyire ráér hozzátok szaladgálni? Otthon nincs elég dolga???? Sok sikert!!!!

2008. aug. 16. 08:01
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

Üdv a kedves kérdezőnek!

Az, hogy mi lesz holnap, talán nem kellene még boritékolni, megjósolni. Olyan lesz az életük, amilyenné alakítják.

Más: én megköszönném az anyósomnak, hogy segít. Ugyanakkor, a tudtára hoznám, hogy mik a határai a segítségnek. Ja természetesen mindezt szeretettel, egy higgadt hangvételű beszélgetésben.

2008. aug. 17. 08:14
 10/11 anonim ***** válasza:
100%
Én a másik"oldalt" képviselem és ha én ilyen lennék azt várnám ,hogy a saját gyerekem mondja el nekem ha valami nem oké.vagy mindketten eggyütt,mert ha valaki normális anyósjelölt az meg érti nem Ő forgaja a földet forog az magától is.Amúgy meg mindent meg lehet beszélni.Üdv:Egy leendő anyós
2008. aug. 17. 19:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!