Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Hogyan lehet kiküszöbölni a...

Hogyan lehet kiküszöbölni a nézeteltérések javát, ha két vagy több generációnak együtt kell élnie?

Figyelt kérdés

Anyagi okokból úgy alakult, hogy a családommal haza kellett költöznöm a szülői házba.

Édesapám itt él az új feleségével és annak lányával valamint 2 közös gyermekükkel.

A viszony eddig sem volt túl felhőtlen, de most az összeköltözéssel végképp kezd tarthatatlan állapot kialakulni. Szerencsére eddig úgy tűnik én vagyok az elsődleges célpont, főleg rajtam csattan minden (apám felesége engem szekál, apa nekem kesereg, hogy mennyire nem jó ez így és mennyire sajnálja, a párom morcos amiért fel kellett adnunk az önállóságunkat...).

A költözés sajnos még néhány évig kizárt, szóval valahogyan meg kellene tanulnunk együtt boldogulni. Én nem akarok belerondítani a megszokott életükbe, de azt sem szeretném eltűrni, hogy apám feleségének a lábtörlője legyek.

Tudnátok néhány jó ötletet adni, hogy miként tegyem/tegyük könnyebbé a közös élet kialakítását?

2014. nov. 24. 13:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%
Miert raknad ki apadat? O is fizetett bele, sot o az anyaddal epitette a hazat. Ha ok ezt nem kezdik, nem orokoltel volna semmit. parod a keszbe csoppent bele? De jo neki! Most meg o morcoskodik? Te penzed amit fizettel a hitelbe, nem az ove. Most te sem dolgozol, szoval gondolom, valahogy a ket csalad, apad es felesege meg ti osszeadjatok a hazravalot valahogy.
2014. nov. 24. 14:35
 12/17 A kérdező kommentje:

Jelenleg mi fizetjük a hitelt 120000Ft (apa régebben 20000Ft-ot adott bele) és a ház rezsijét 150000+ részletben a "büntetés", mert apámék elcsúsztak vele. Miért ne lenne köze a páromnak a házhoz? Ő ugyanúgy fizeti velem a hitelt már évek óta.

Az ő össz bevételük 100000Ft körül van, aminek még tiltják is egy részét.

2014. nov. 24. 15:06
 13/17 A kérdező kommentje:
Ha nagyon leegyszerűsítve nézzük a helyzetet, akkor most a párom tartja el apámékat.
2014. nov. 24. 15:08
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

Tul egyszeruek vagytok.

Most, eppen a parod tartja el apadat. Hova csoppent a parod? Apad hazaba.

Ne haragudj, nem erdekel mar a tema, tul komplikalod mar, vegul is nem a macska a baj, hanem, hogy eppen most kisegited apadat, hogy a haz a haz mindannyiotoknak megmaradjon. Ami tulajdonkeppen a szuleide volt. Sok szerencset!

2014. nov. 24. 15:11
 15/17 A kérdező kommentje:
Már megbocsáss! Ezek szerint nekem szó nélkül el kellene tűrnöm, hogy nap mint nap megalázzanak és lehordjanak amiért kirángatjuk őket a sz*rból? Ha rajtam múlott volna már rég eladtam volna az egészet, de eddig apám miatt még beleöltem a pénzt. Már bánom, hogy anno felvettem azt a 10 milliót. Lehet hogy tényleg jobb lenne eladni a francba az egészet és akkor legalább az én családom nem szenvedne...
2014. nov. 24. 15:21
 16/17 anonim ***** válasza:
24%

Koltozzetek el mashova. Te mentel vissza a szuloi hazba, nem hivtak titeket, ugye?

Akkor nektek kell alkalmazkodni. Ha nem tetszik, lehet alberletbe visszamenni, vagy mashol csovezni.

2014. nov. 24. 16:23
 17/17 anonim válasza:
Szedjétek össze magatokat sürgősen mert a 21-dik században élünk én ezt javaslom. Mert olyan nincs hogy valamire ne legyen módszer mert mert van mindenre lehetőség hogy valamit el érj hogy tiszta és saját megbízható körűlmények között érezd magadat családoddal together. Kezdj el gondolkodni és döntsed el hogy MIT cselekedsz a jövőben és hogyan! :-)
2015. aug. 30. 22:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!