Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a következő...

Mit tegyek, ha a következő tartalmú levelet kaptam egy rokontól?

Figyelt kérdés

"Azért költöztünk be a lakásodba a beleegyezésed nélkül, mert nem tudjuk fizetni az albérletet. Évek alatt több milliós adósságot halmoztunk föl. Még van fél millió hitelkeretem, addig élni akarok. utána összetöröm a kocsit és magamat is. ne válaszolj"

az ember egyszer már megtette, akkor szerencsére nem sikerült neki. tőlem 300 km-re lakik, szólni nem tudok kinek, odamenni pláne nem, és nem is tudom, mikorra tervezi pontosan.

2010. jan. 29. 20:50
1 2 3 4 5
 31/43 A kérdező kommentje:
köszi! remélem, sikerül ráijesztenünk, és nem lesznek ennyire szemfülesek. bízom benne, h a papír megteszi a hatását. vagy rendőrrel megyek, még nem tudom...
2010. jan. 29. 22:25
 32/43 anonim ***** válasza:

A levelet megmutatva azonnal tegyél feljelentést a rendőrségen egyrészt birtokháborítás miatt másrészt pedig mivel ez egy ön és közveszélyes ember és aki vele avn azt is bajba sodorhatja!! Azonnal be kell zárni az ilyet!!

Irány a polisz!!

2010. jan. 30. 00:10
 33/43 anonim ***** válasza:
100%

tegnap 22:21

Már bocsesz de igenis kidobhatod az albérlődet ha nem fizet amint letelt a kauciója ha van vagy a határidő!!

Hol élsz te? Bankok meg végrehajtók kilakoltathatnak te meg nem?

Nem fizetsz a szállodában és nem dobhatnak ki?

Ekkora marhaságot már!!!!

2010. jan. 30. 00:14
 34/43 anonim ***** válasza:
75%
Szívtelenség lenne kirakni a tél kellős közepén,de kérd meg h minél előbb rendezze a dolgait,+ fizesse a rezsit amíg a te házadban van!
2010. jan. 30. 08:03
 35/43 anonim ***** válasza:
100%
Ma 00:14. Igen így van. Bármennyire hihetetlen. Hidd el mi is néztünk nagy boci szemekkel mikor a rendörök közölték hogy minket visznek ha nem pakolunk vissza. És rendesek voltak, hogy megengedték. Az egyetlen törvényes ut a bíróság. Ekkor ök kijönnek a családot elhelyezik ideiglenes szállón a cuccaikat meg egy leplombált raktárba viszik. Utcára senkit nincs jogod kitenni. Járj utána de hidd el így van. A rendörök is mondták hogy ez egy szemét dolog, de mivel neki törvényesen kell eljárniuk nem tehetnek mást. Marad a feljelentés, bíróság, egy milliárd idegsejt pusztulása. Sajnos ez van. Ha a család a szállóról elmegy, és hajléktalan lesz az a ö dolga. Te nem teheted azzá. :(
2010. jan. 30. 08:05
 36/43 anonim ***** válasza:
50%
Szívtelenség lenne kirakni a tél kellős közepén,de kérd meg h minél előbb rendezze a dolgait,+ fizesse a rezsit amíg a te házadban van!
2010. jan. 30. 08:05
 37/43 anonim ***** válasza:

Már bocsi, de egy fontos dolog azért még tisztázásra szorul. Oké, hogy tiéd a tulajdonjog 100 %-ban, de a mamádnak nincs haszonélvezeti joga az ingatlanodon? Mert ha igen, akkor az erősebb, mint a te tulajdonjogod. Így pl. ha ő megengedi, hogy a rokonaid ott lakjanak, te nem tehetsz semmit. Én ugyanígy jártam. :-(

Ráadásul, ha ideiglenesre be is jelentkeznek, még ki sem tudod őket tenni. Hiába jár le 2 évenként az ideiglenes bejelentés. Nekem tavalyelőtt karácsonykor voltak kint a rendőrök, és még engem akartak elvinni emiatt!!!!!! Mindenképpen javaslom én is a szerződést, kész tények elé kell állítani őket, hogy vagy aláírják a szerződést, vagy mehetnek isten hírével. Abban pedig kösd ki a feltételeidet, rezsi fizetése, stb. Ha van ilyen szerződés köztetek, akkor kirakhatod őket, ha nem fizetnek, vagy kárt tesznek a lakásban. Több, mint 16 éve albérleteztetek, voltam már többször ilyen helyzetben. A rendőröknek meg kell mutatni a szerződést, akkor simán kiteheted őket. Csak jól kell megfogalmazni és egyértelműen a szerződést.

S ne haragudj, nem megbántani akarlak, de 300 km-ről és pici babával is lehet intézkedni, ha valaki igazán akar.

2010. jan. 30. 09:52
 38/43 anonim ***** válasza:
Ja, és még annyit, hogy ha fel voltak háborodva azon, hogy ők nem írnak alá semmilyen szerződést, akkor az már gyanús. Mégpedig azért, mert akinek tiszta szándékai vannak, az egy ilyen egyértelmű papírt simán aláír. Ha nem akarja, akkor forral valamit.
2010. jan. 30. 09:55
 39/43 anonim ***** válasza:
Az albérlőket ki lehet tenni, de csak akkor, ha a lakásba nem lettek bejelentve (ez esetben tényleg bíróságra kell menni), és ha a lakásbérleti szerződést a bérbeadó felmondta. A felmondásban a kiköltözésre megadott dátum letelte után a bérlő, ha a lakásba bemegy, vagy bennmarad, magánlaksértés vétséget követ el - tehát jogszerűen nem tartózkodhat a lakásban.
2010. jan. 30. 12:29
 40/43 anonim ***** válasza:

Nos,ha a mama ott él,gyámságot kell felette kérni(mielött a beköltözött rokonok megteszik)Így,hiába ő a haszonélvező,mégis te döntesz(bár egyszerűbb ha anyukád a gyám)

Elutaznod sem kell az ottani jegyzőnél indits birtokvédelmi eljárást.

Én a helyedben nem hagynám,hogy maradjanak,az,hogy a lakást lelakják,számlákat nem fizetik ki,az még elmegy,de hogy a mamád pénzét is el fogják szedni,terrorizálni fogják,beköltöztetnek mindenféle alkeszt majd,az száz százalék.És ez már nem mindegy.

2010. jan. 30. 12:41
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!