Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Mit tegyek, ha a következő...

Mit tegyek, ha a következő tartalmú levelet kaptam egy rokontól?

Figyelt kérdés

"Azért költöztünk be a lakásodba a beleegyezésed nélkül, mert nem tudjuk fizetni az albérletet. Évek alatt több milliós adósságot halmoztunk föl. Még van fél millió hitelkeretem, addig élni akarok. utána összetöröm a kocsit és magamat is. ne válaszolj"

az ember egyszer már megtette, akkor szerencsére nem sikerült neki. tőlem 300 km-re lakik, szólni nem tudok kinek, odamenni pláne nem, és nem is tudom, mikorra tervezi pontosan.

2010. jan. 29. 20:50
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
nem kitenni szeretném. míg él a mama, maradhatnak, és megígérte, h addigra elmennek, mire "kiürül " a lakás. ügyvéddel mire gondolsz pontosan?
2010. jan. 29. 21:05
 12/43 A kérdező kommentje:
nekem is volt egy érzésem, h zsarolás lehet. hogy derítsem ki? olyan nehéz...kikészít ez a dolog. még én érzem magam sz@rul, mikor a lakásomban vannak ingyen, a belegyezésem nélkül...de inkább, mint kinyírja magát.
2010. jan. 29. 21:06
 13/43 A kérdező kommentje:
és köszi mindenkinek, nagyon rendesek vagytok! várok még ötleteket.
2010. jan. 29. 21:07
 14/43 anonim ***** válasza:
100%

mind egy, hogy rokon vagy nem, ez önkényes lakásfoglalásnak minősül, és törvényszegés. Jeletsd be a beköltözés helye szerinti, területileg rendőrkapitányságon, telefonon vagy fax-on és egyúttal küld el a kapott levél másolatát, kérve az itézkedésüket.

Ők, hivatalból megteszik a szükséges intézkedéseket.

Sajnos, ha ezúton nem megy, akkor csak polgári peres úton tudsz érvényt szerzni a jogos követelésednek, de ez évekig is elhúzódhat.

2010. jan. 29. 21:09
 15/43 A kérdező kommentje:
kedves utolsó! teljesen igazad van, de félek, h akkor megöli magát azonnal.
2010. jan. 29. 21:12
 16/43 anonim ***** válasza:
100%
Nézd, te ezen nem tudsz segíteni. Ha öngyilkos akar lenni, akkor úgy is megteszi. Ha nem most, akkor két év múlva. Ez érzelmi zsarolás. Ha nem lenne vele semmi gond, akkor oké, lakjon ott, amíg helyre áll. De így, hogy bántani akarta nagymamát? Tudom nehéz, de ki kell tenned. Nem a te dolgod vigyázni rád. Ez így kemény, de ha nem lépsz most, rosszabb lesz. Hívd ki a rendőrséget, és költöztesd ki őket. Ha nagyon meg akar halni, úgyis megteszi, ha meg csak fenyegetés, akkor úgysem fogja.
2010. jan. 29. 21:15
 17/43 A kérdező kommentje:
igazatok van. írok neki most. először megkérem szépen, ha nem megy, akkor a fent említett eszközökkel eltávolítom. köszönöm! ha van még valakinek hozzáfűznivalója, várom!
2010. jan. 29. 21:19
 18/43 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj róla másolatot,legyen meg nálad is késöbb hátha fel tudod használni.
2010. jan. 29. 21:24
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Figyelj, mást nem fog bántani, csak magát. az meg az ő baja... rossz, de ez van. Ha nincs szükséged a lakásra, és ha a nagymamádat nem zavarja, nyugodtan legyenek ott. A gond az lehet, ha felhalmozzák a többszázezres gáz- villany stb számlát, és akkor neked kell kifizetni, ha a te neveden vannak a mérők. ezért én azt átírattatnám rájuk.

Egyébként meg, azon kívül hogy megírod neki hogy nyugodjon meg, mást nem tudsz tenni, és nem is a feladatod. bőven elég hogy te nem cseszegeted.

2010. jan. 29. 21:27
 20/43 anonim ***** válasza:
100%
Szia én csak annyit mondok: ne engedj az érzelmi zsarolásnak!
2010. jan. 29. 21:28
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!