Szerintetek a családokban van-e női munka és férfi munka?
Eléggé összetett kérdés, ma már egy férfi is elvégzi a háztartási munkát is, és egy szingli nő is simán szerel/kalapál/padlót rak, stb.
Annyiban van férfimunka, hogy egy lány pl. nem feltétlen fogja összehasogatni a fát, vagy felásni a kertet (fizikai gyengébbsége miatt), elektromos/nehéz gépekhez sem nyúl.
15: én nőként erre személy szerint pont rá cáfolnék. :D
Én ugyanis a fűnyírógépet kb. megmozdítani se bírom, de komolyan..., de ha kell szerelek, akár villanyt is, és ez is komoly.
Én úgy korrigálnám most már ezt, hogy személyreszabott házimunkák vannak egy házasságon-háztartáson belül, mint ahogy az a kommentekből is kitűnik. Van olyan jó, aki füvet nyír, villanyt szerel, van olyan férfi, aki remekül főz és gyönyörűen kitakarít, és van olyan család, ahol "hagyományosan" működik a munkamegosztás.
Nekem csak attól áll fel a hátamon a szőr, amit pl. Apámnál látok, hogy ő felnőtt vidéken egy olyan környezetben, hogy munka után anyukáé a háztartás, gyereknevelés, apukáé a kert, az állatok, favágás stb. Felnőtt korára a fővárosba költözött panelbe, és amellett, hogy ő is, és a párja is ugyanannyit dolgoznak, ő munka után beül a tv vagy internet elé, olvas stb., a párja meg megcsinál minden házimunkát, mert az a "nő dolga".
Szóval szerintem mindegy, hogy hogyan oszlanak meg a feladatok, csak meg legyenek osztva az adott életkörülmények között!!!
Én is nő vagyok, a fűnyíróval nincs semmi gondom, de egy villanyégő kicserélésén kívül más "szerelési" munkát nem tudok elvégezni :D
15-ös voltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!