Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Szerintetek a családokban...

Szerintetek a családokban van-e női munka és férfi munka?

Figyelt kérdés
Mert az én feleségem meg a lányaim simán rávágják a legtöbb dologra, hogy á, az férfi munka.

2014. nov. 18. 21:10
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
100%

Eléggé összetett kérdés, ma már egy férfi is elvégzi a háztartási munkát is, és egy szingli nő is simán szerel/kalapál/padlót rak, stb.

Annyiban van férfimunka, hogy egy lány pl. nem feltétlen fogja összehasogatni a fát, vagy felásni a kertet (fizikai gyengébbsége miatt), elektromos/nehéz gépekhez sem nyúl.

2014. nov. 18. 21:50
 12/35 Deákné Vászna ***** válasza:
26%
Én régebb óta olvasom kívülről ezt az oldalt. Azt látom, hogyha szóba kerül a férfi munka, női munka kérdése, akkor egy csomó kommentelő felhördül, hogy ilyen nincs. Gondolom, akkor ők betonoznak is, ha úgy alakul.
2014. nov. 18. 21:58
 13/35 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy férfiismerősöm, barátom sem tudna betonozni.
2014. nov. 18. 22:05
 14/35 anonim ***** válasza:
90%
12-es: Nekünk a társasházban szerencsére nem kell betonoznunk. De ha kellene, valószínűleg a férjem, aki szintén egész életét panelban élte le, azt sem tudná,hogyan kezdjen neki, ahogyan én sem.
2014. nov. 18. 22:08
 15/35 anonim ***** válasza:
32%
Egy nő ugyan úgy lenyírhatja a füvet, mint egy férfi, ahogy egy férfi is simán főzhet(feltéve, ha tud), de egy nőtől nem nagyon lehet elvárni, hogy szereljen stb.
2014. nov. 18. 22:09
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

15: én nőként erre személy szerint pont rá cáfolnék. :D

Én ugyanis a fűnyírógépet kb. megmozdítani se bírom, de komolyan..., de ha kell szerelek, akár villanyt is, és ez is komoly.

2014. nov. 18. 22:14
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Én úgy korrigálnám most már ezt, hogy személyreszabott házimunkák vannak egy házasságon-háztartáson belül, mint ahogy az a kommentekből is kitűnik. Van olyan jó, aki füvet nyír, villanyt szerel, van olyan férfi, aki remekül főz és gyönyörűen kitakarít, és van olyan család, ahol "hagyományosan" működik a munkamegosztás.

Nekem csak attól áll fel a hátamon a szőr, amit pl. Apámnál látok, hogy ő felnőtt vidéken egy olyan környezetben, hogy munka után anyukáé a háztartás, gyereknevelés, apukáé a kert, az állatok, favágás stb. Felnőtt korára a fővárosba költözött panelbe, és amellett, hogy ő is, és a párja is ugyanannyit dolgoznak, ő munka után beül a tv vagy internet elé, olvas stb., a párja meg megcsinál minden házimunkát, mert az a "nő dolga".

Szóval szerintem mindegy, hogy hogyan oszlanak meg a feladatok, csak meg legyenek osztva az adott életkörülmények között!!!

2014. nov. 18. 22:19
 18/35 anonim ***** válasza:
*jó helyett - nő
2014. nov. 18. 22:20
 19/35 anonim ***** válasza:

Én is nő vagyok, a fűnyíróval nincs semmi gondom, de egy villanyégő kicserélésén kívül más "szerelési" munkát nem tudok elvégezni :D

15-ös voltam.

2014. nov. 18. 22:20
 20/35 anonim ***** válasza:
27%
Mondjuk ha lakas festes van, akkor a no jogosan varja el, hogy a ferfi tologassa, emelgesse a butorokat, es ne forditva legyen... egy gondos no meg igenis vasaljon ki egy inget a ferjenek... vagy varrjon fel egy gombot, ha leszakad a ferfi kabatjarol mondjuk... a lenyeg, h mindenki vegye ki a reszet aranyosan az otthoni munkabol... ami olyan azt lehet kozosen is csinalni... pl egy nagyobb ablakpucolast. Egyik szobaban egyik, masik szobaban a masik..stb... es akkor gyorsabban elkeszul, es lehet pihenni ennyi...
2014. nov. 18. 22:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!