Te elneveznéd születendő kisbabádat az újszülött korában meghalt kistestvéredről a szüleid iránti gesztusként?
Nem, engem apám halott testvére után neveztek el, igaz nem újszülött volt 19 éves és öngyilkos.
Hát had ne mondjam gyerekként milyen összezavaró volt a temetőben, hogy a nevem van a síron. Majd miután elmagyarázták és később felfogtam, még kellemetlenebb, hogy egy halott után vagyok elnevezve.
Engem zavar, ezért nem tenném a gyerekemmel. És nekem morbid is lenne.
Lehet a szüleid nem is örülnének neki, hisz ha ránéznek az unokájukra lehet a saját meghalt gyerekük jutna eszükbe. Velük kellene először megbeszélni.
Én maximum 2. névnek adnám, ha nagyon szeretnétek. És akkor a gyerek dönthet akarja e használni, és a szüleid is dönthetnek, hogyan hívják.
Az én dédim pl a 2. nevén szólítja az egyik unokát, mert az ő anyukáját is úgy hívták.
Érdekes gesztus. A halott gyeremeküket úgysem tudja egy unoka pótolni, viszont valahányszor a nevén szólítják, ez a borzasztó emlék fog eszükbe jutni.
Szerintem ez olyan dolog, amit nyugodtan meg lehet tőlük kérdezni:
"Anya, apa, szeretnénk a kisbabát Petikének hívni."
Vagy azt mondják, jó, vagy azt hogy nem jó. De szerintem nem örülnének neki.
Te onkentesen akarod adni a meghalt kistestvered nevet, vagy szulok kerik?
Ha szulok kerik, talan masodik nevnek, ha nem kerik, csak te akarsz kedveskedni, ne tedd. En nem adnam azt a nevet.
Én egyértelműen nem, mert bennem rossz érzést keltene.
Egy szülőnek az elképzelhető legnagyobb tragédia a gyermekét elveszíteni, de a testvéremet se vissza nem hozhatja, se nem pótolhatja az én gyerekem.
Remélhetőleg sok örömöt és szeretetet hoz majd a nagyszülők életébe is, de ő egy másik gyerek, másik sorssal, másik névvel.
Nem. Es ilyet nem kernek se a lanyomtol, sem a fiamtol.
Ez egy kicseszes a gyerekkel szemben. + Nekem kicsit olyan mintha ,a sajat meghalt babajukat akarnak viszontlatni a te gyermekedben. Morbid.
Ha nem tetszik meg a nev sem, vegkepp nee add.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!