Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Egyéb kérdések » Házasságban, párkapcsolatban...

Házasságban, párkapcsolatban élők, ti hogyan fizetitek a rezsit, élelmet?

Figyelt kérdés
Mikor megkapjátok a fizetést, vagy megérkezik a számlátokra, akkor hogyan tovább? Közös, vagy egyéni számlátok van?
2014. nov. 8. 22:54
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
Kulon bankszamlank van de kozos a kassza, nincs en penzem te penzed. Egymas penztarcajabol is veszunk ki penzt(persze szolunk, hogy elvettem egy ezrest stb.)
2014. nov. 9. 01:31
 12/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2014. nov. 9. 02:08
 13/22 anonim ***** válasza:

Eddig közös szamlára jött a pénz.

Megérkezett mindent fizettünk amit kell, meg azt is mamit nem :)

Ngyobb költéseket megbezséljük, de egyébként is gyákran együtt megyünk vásáeolni.

Most az én fizum saját számlára megy, mert vállalkozásom van..

Nem változtat a solgokon, közösen számoljuk a jövedelmet.

Attől függ, ha én egyek csekket fizetni, akkor az én számlámról fizetek,, de s külön bankszámla csak formalitás., az eddigi közös egyébkent közös néven is van..

Tehát mi közös kaszán vagyunk, nem felezünk kiadást.. Van egy nagy "kalap", amibe mindenki beleszi a bevételét, és mindenki ebbe nyúl vissza ha kell valami..

2014. nov. 9. 06:43
 14/22 anonim ***** válasza:

Mi se forintozunk, az hogy ki mit fizet, csak a praktikusság miatt alakult így. Én számlára kapom a fizetésem, úgyhogy ebből utaljuk a lakbért és ha tescoból rendelünk, azt is én fizetem, mert nem fogadnak el kp-t.

Ő kp-t kap, abból mennek a csekkek és a kisebb vásárlások, amíg van, én is abból viszek költőpénzt. Általában a készpénzállományunkat hóvégére lenullázzuk, és ha utána kell valami, az megint az én számlámról megy. Ja meg hónap közben ha napközben jut eszünkbe hogy valamit venni kell és nincs nálunk annyi kp, akkor azt is én veszem.

Gondolkoztunk már azon, hogy kap a számlámhoz egy társkártyát (közös számlát egyelőre nem, mert fiatal vagyok még és ezért olcsó a számlám, ő viszont ebből már kicsúszik), de sajna a főnöke nem hajlandó utalni a fizuját. Pedig az volna a legjobb, hisz gyakorlatilag soha nem is kellene pénzt felvenni.

2014. nov. 9. 08:14
 15/22 anonim ***** válasza:

Egy számlánk van már a házasság kezdete óta, minden jövedelem oda jön.

A pénzügyeket én (a feleség) rendezem, mert nekem van jobban idöm rá.

Az összes fizetnivaló (rezsi, stb) erröl megy, a kajára van egy-egy heti keret, amiböl gazdálkodom.

Kisebb dolgokat (kb 1000 ft-ig) mindenki megvesz magának, ha szükséges (de nem naponta), az ennél nagyobb kiadásokat megbeszéljük.

Ha van lehetöség, a hó végén megmaradt pénzt félretesszük tartaléknak egy külön erre nyitott takarékszámlára.

Ez a módszer természetesen csak addig müködik, amíg mindketten odafigyelnek arra, hogy mire költenek, illetve megbíznak egymásban. Ha valaki elkezdene "saját" pénzt gyüjtögetni, rendszeresen fölösleges dolgokat vásárolgatni tekintet nélkül arra, hogy mire jutna, akkor nem megy.

2014. nov. 9. 08:25
 16/22 anonim ***** válasza:
52%

Külön számlánk van (de csak azért, mert én még 24 alatt vagyok, én tök ingyenes a számlavezetés), de a pénz közös. Én csak diákmunkázok meg szüleim adnak kis pénzt, azt belerakom egy kis dobozba itthon, általában még 100.000ret leveszek párom számlájáról is, azt is a dobozba teszem, és ebből fizetünk mindent.

Plusz még pároméról vesszük a vonat+bkv bérleteket, és abból megy a megtakarítás is.

2014. nov. 9. 09:52
 17/22 anonim ***** válasza:
Én kp-ban kapom a fizetést, a férjem a számlájára. Csekkeket általában én fizetem be, utána csak pár ezret hagyok a tárcámban, és teszek a férjemébe is, hátha valahol nem tud kártyával fizetni. Ami marad kp, elteszem tartalékba. A nagy bevásárlások kártyával történnek. Soha nem vontuk kérdőre, hogy ki mennyit költ, a nagyobb kiadásokat előre meg szoktuk beszélni.
2014. nov. 9. 09:52
 18/22 anonim ***** válasza:
30%

mivel a pasim lila a pénzügyekhez - külön számla van

így:

az ö fizujából megy a rezsi, albi, számlák, telefon, bérletek, és a hitele (nem közös dolog hülye fejjel felvette egy kisebb vagyon és elszórta anno) +50e letesz az asztalra - ez megy a nagyobb kiadásokra mint pl ha elromlik az autó vagy valami háztartási gép

marad neki úgy 20e zsebpénz :-) (ált 1-2 hét alatt elszórja és nem tudja mire ???)

az összes többi dolgot az én pénzemből fizetjük :

autó, tankolás, kaja, tisztálkodó és tisztítószerek, a gyerekek zsebpénze, osztály és csoport pénze, ruha, cipő stb...

volt több felállás is de a vége azt lett h hiába van alapban jó bevételünk, ha nem kontrollálom akkor simán elszórja,

vagyis mikor pl. mindent fele felében ment akkor az ö maradék 80e eltűnt hülyeségekre

az én maradékom meg szépen gyúlt a számlán majd mikor gáz volt mindig nekem kellet kifizetnem ...

így ha nem kell pl szerelni a kocsit vagy nem romlik el semmi vagy nincs nyaralás akkor havi 70e körül megy a tartalékba ....

ez a rendszer 1 éve van és nagyon jól működik

előtte vagy 3 évig folyton elúsztunk mindennel soha nem volt pénz semmire sem miatta

2014. nov. 9. 10:46
 19/22 anonim ***** válasza:

Mi jegyesek vagyunk, köszös kasszánk van, közös lakás (50-50% van a tulajdonlapon).

Nálunk van két számla. EGyikre jön a vőlegényem fizetése, abból fizetjük a lakástörlesztést, és ami marad, az a megtakarítás. Szóval ahhoz nem nyúlunk.

Másik számlára jön az én fizetésem + hozzádobjuk minketten a cafinkat. Ebből élünk, és fizetünk mindent. Mindkettőnknek van hozzáférése és kártyája.

Ez kb. 270 ezer havonta.

2014. nov. 9. 11:47
 20/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a további válaszokat is!
2014. nov. 9. 13:01
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!